Artikel top billede

TDC opruster - har spottet ny forretningsmulighed

TDC øjner gode forretningsmuligheder på et bestemt område, fortæller TDC-direktør.

Læs også:

Sådan klarer TDC sig i benhård tele-priskrig

TDC inviterer Microsoft ind i sit datacenter

I går fremlagde TDC et kvartalsregnskab, der med stigning i omsætningen og et rekordstort antal kundeforhold endnu engang understreger telegigantens dominans.

Men det er ikke kun traditionelle televirksomheder, der bør frygte konkurrencen fra TDC.

For cloudbaserede ydelser som office-værktøjer og back up-tjenester er nemlig i stigende grad noget, der skal styrke TDC-forretningen.

Det fortæller underdirektør i TDC Erhverv, Ulrik Jacobi.

"Udover at tilbyde vores kunder traditionelle teletjenester, så flytter vi flere og flere tjenester i skyen - også tjenester som ikke kun er teletjenester."

"Det er en naturlig reaktion, når vi lytter til kunderne, der i stigende grad efterspørger en totalleverandør," lyder det fra Ulrik Jacobi.

Han tilføjer, at det især er små og mellemstore virksomheder, der efterspørger de cloudbaserede ydelser som for eksempel Microsofts kontorpakke Office 365.

Ikke alle jubler

En kontorpakke, der blandt it-forhandlere har været stærkt omdiskuteret og kritiseret for at ødelægge it-forhandlernes forretningsgrundlag og dermed Microsofts egen partnerkanal.

Blandt andet er det kun fire udvalgte forhandlere, hvoraf TDC er en af dem, der i Norden har fået lov at fakturere Office 365-kunderne selv.  

For alle andre it-forhandlere gælder, at Microsoft fakturerer Office 365-kunderne direkte, hvilket sender ejerskabet af kunden over i Microsofts favn.

"Det går godt med salget af Office 365, navnlig når vi laver en kombination sammen med vores Scale-løsning. Lige nu er der mange udbydere af sky-baserede tjenester."

"For os handler det ikke så meget om konkurrence, men mere om, at vi alle hjælper hinanden med at prædike budskabet om fordelene ved de cloud-baserede tjenester. Der er plads til co-eksistens," fortæller Ulrik Jacobi.

TDC ønsker dog ikke at komme salgstallene nærmere.

Udover Office 365-salget er salget af Zylinc-produkter foruden TDC's køb i januar af virksomheden Blue Position andre tegn på det øgede fokus på cloudbaserede tjenester. Blue Position er specialiseret i at levere receptionistsoftware til især mindre virksomheder.

Og der er brug for flere hænder.

"Det er et område, hvor vi mander op lige nu, og vi forsøger hele tiden at få nye samarbejder op at stå baseret på kundens behov. Nogen kan vi selv være med til at forme ud af Blue Position," siger Jacobi.

Læs også:

Sådan klarer TDC sig i benhård tele-priskrig

TDC inviterer Microsoft ind i sit datacenter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske Contractbook henter 185 millioner - anden kapitalindsprøjtning på kun fire måneder
Danske Contractbook henter en investering på 185 millioner kroner. Det sker blot fire måneder efter, at selskabet modtog en investering på 58 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.