Fokus på niche vejen til vækst i ERP-hus

ERP-leverandøren Guideix fik i sit seneste regnskabsår et overskud, der vendte tilbage på den gode side af millionen. Ifølge selskabets direktør vokser selskabet via sit stramme fokus på løsninger til grossist- og handelsbranchen.

Leverandøren af ERP-systemer, Guideix, kom igennem sit seneste regnskabsår med to-cifrede vækstrater i både omsætning og indtjening.

Selskabet, der holder til i Brøndby på Københavns vestegn, har kørt med overskud de seneste fem år, og overskuddet vendte sidste år tilbage til over en million kroner.

Omsætningen steg til 45 millioner kroner, i regnskabsåret der sluttede med udgangen af juni, hvoraf cirka halvdelen er hentet hjem i Norge.

Fortjeneste for fokus

Selskabets administrerende direktør, Lars Kristiansen, mener, det er fortjenesten for konstant fokus på ERP-løsninger til grossist- og handelsvirksomheder.

- Grundlaget for den fremgang vi oplever, tror jeg er, at vi i en årrække har holdt fast i den niche. Vi har hele tiden udviklet vores kompetence, og vi er kendt for det fokus hos kunderne. Så på strategisk plan, har det været meget afgørende, siger Lars Kristiansen.

Guideix A/S Årsregnskab
Millioner kroner2002/20032001/2002
Omsætning45,440,8
Resultat af primær drift (EBIT)1,90,8
Resultat før skat 1,60,5
Resultat1,10,3
Egenkapital8,87,8
Antal ansatte4041
Fremgangen er hevet i land i en tid, hvor afmatningen i markedet samtidig har været en nærværende del af dagligdagen for selskabet.
Ansætter så småt igen
Ifølge direktøren har selskabet blandt andet derfor været gennem, det han kalder, "mindre tilpasninger" i antallet af medarbejdere, men har ikke været gennem deciderede fyringer. Til gengæld er virksomheden i den første halvdel af indeværende regnskabsår så småt begyndt at ansætte igen, og i dag arbejder 44 mennesker for selskabet herhjemme og i Norge.

For hele 2002/2003 regner Lars Kristiansen med en vækst, der ligner den for det seneste år.

- Vi er godt på vej, nu hvor halvdelen af året er gået. Så vi er egentlig meget positive, men markedet er generelt i en usikker situation. Vi er fortsat et forholdsvis ukendt firma, men derfor tror jeg også vi har et stort potentiale bare i kraft af, at kendskabet til os stiger, siger direktøren.

Han fortæller videre, at Guideix ordre-pipeline ser god ud på nuværende tidspunkt, og selskabet er i kontakt med en del virksomheder, der snart skal sætte navn på leverandøren af deres nye ERP-systemer.

Norge glad for Linux

Selskabet begyndte i sommer levering af ERP-systemer, der kan køre på Linux-servere.

- Jeg gætter på, det vil komme til at stå for en væsentlig del af vores omsætning på sigt, vurderer Lars Kristiansen.

Siden lanceringen er den første kunde kommet i hus, og ifølge Lars Kristiansen viser især det norske marked stor interesse for løsningen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere