Artikel top billede

(Foto: SH Søren Holm)

Køb din næste mobil direkte af Google

Google kan være på vej med en stor serie af ulåste telefoner og tablets, der skal sælges direkte til forbrugerne.

Computerworld News Service:Når Android 5.0, også kaldet "Jelly Bean", rammer markedet til efteråret, vil styresystemet debutere på en håndfuld nye mobilenheder i Nexus-serien, som Google selv vil sælge.

Det skriver Wall Street Journal.

Ifølge avisen vil Google ændre sin strategi fra, som hidtil, at nøjes med at give udvalgte mobilproducenter fortrinsadgang til nye Android-versioner til også at sælge de færdige produkter ulåste og direkte til forbrugerne.

Helt op til fem producenter ventes ifølge Wall Street Journal, der citerer en kilde "med kendskab til sagen", at blive blåstemplet som berettigede til alle nye versioner af styresystemet med det formål at opbygge en "portefølje" af Nexus-udstyr, herunder både smartphones og tablets.

Produkterne skal sælges online og uden binding direkte til kunder i både USA, Europa og Asien, men også detailsektoren kan tænkes at blive involveret, antydes det i artiklen, som mener at vide, at den amerikanske Thanksgiving-fejring (22. november, red.) er en sandsynlig lanceringsdato.

Farvel til fragmentering

Selv om det går rigtigt godt for Android, er det Linux-baserede mobilstyresystem blev klandret for uoverensstemmelse og fragmentering på tværs af enheder.

Med den nye strategi vil flere Android-telefoner til hver en tid kunne baseres på den seneste version af systemet, og samtidig vil den hjælpe andre producenter til hurtigere at kunne udvikle deres egne enheder.

Med strategien vil Google desuden genvinde en stor del af kontrollen over frigivelse af opdateringer til kunderne, som længe har ligget i hænderne på mobiloperatørerne, og over hvilke apps, der må ligge på hvilke mobiler. For eksempel har den amerikanske operatør Verizon Wireless lukket for adgang til Google Wallet fra Samsungs Galaxy Nexus-telefon.

Sidst, men ikke mindst vil den nye Google-taktik kunne berolige de producenter, som er bekymrede over Googles igangværende opkøb af Motorola Mobility, da Motorola således ikke får nogen særstatus i forhold til nye versioner.
 
Ikke risikofrit
Ved at handle uden om mobiloperatørerne risikerer Google selvsagt også at få disses vrede at føle, hvortil kommer de dokumenterede problemer med at sælge gadgets online til kunder, der som regel foretrækker at holde dem fysisk i hånden og afprøve dem, før de svinger plastickortet.

Men udviklingen kan vise sig nok så spændende, i og med at den fratager Google det handicap, selskabet lider under i konkurrencen med Apple, der altid har befundet sig i den modsatte ende af spektret ved at have total kontrol med sit eget økosystem.

Derudover vil en mere forenet front kunne tilføre Google større pondus i selskabets verserende retstvister (mod primært Oracle, red.) om Android.

Google-talsmand Christopher Katsaros ønsker ikke at bekræfte rygterne, som - hvis de taler sandt - uundgåeligt vil få stor betydning for det øvrige mobilmarked, herunder ikke mindst for det Linux-baserede (og Samsung-støttede) Tizen-styresystem samt for Mozillas eget Boot to Gecko.

Under alle omstændigheder synes konkurrencen på mobilmarkedet pludselig at stramme til.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere