Artikel top billede

CSC prikker hundredevis af danske medarbejdere

Det kommer til at tage to dage at udpege og informere alle de medarbejdere, som skal afskediges hos CSC. Prikkerunde begynder i dag.

Læs også:

Smidt på porten: Sådan får du job efter en it-fyring

Så er det nu: IBM sætter 198 på porten

Disse 450 stillinger vil CSC skære helt væk

Der bliver taget to dage i brug, når CSC fra tirsdag skiller sig af med op mod 350 medarbejdere, som følge af virksomhedens omstruktureringsplan.

Mens 175 af de ansatte har fået bevilget en frivillig fratrædelse, skal CSC nu udpege, hvem selskabet yderligere vil af med for at nå op på målet om 350 nedlagte stillinger Danmark og 450 i hele Norden.   

Tager først folk på bænken

Tirsdag skal medarbejdere fra den såkaldte "between jobs-list," også kendt som "bænken", kaldes ind til samtale, hvis de er blandt de udpegede til fyring.

Dagen efter kommer turen til firmaets øvrige medarbejdere, der ligeledes skal til samtale, hvis de er udpeget til fyring.

Det fortæller John Jørgensen, der er faglig sekretær hos fagforbundet Prosa, der har hundreder af medlemmer med ansættelse hos CSC. 

Han fortæller, at fagforbundets folk hos CSC senest har fokusereret på at sikre, at processen kommer til at foregå på en sådan måde, at de udpegede ansatte har mulighed for at få en bisidder med til samtalerne.

Støtte og hjælp

Prosa har nemlig udpeget et antal bisiddere, som har modtaget instruktion, sådan at de kan hjælpe og støtte de medlemmer, som bliver fyret.

"Der er udpeget et antal repræsentanter fra de enkelte foreninger," siger han.

Dermed har de enklete faglige forbund altså egne besiddere, som skal hjælpe og støtte kolleger, der bliver ramt af massefyringen.

"Det er noget med at gå ind sdammen med personen og tage den først esnak med vedkommende efter at meddelsen er givet," siger John Jørgensen.

Hos CSC fortæller PR-chef Kim Ege Møller, at firmaet hverken vil be- eller afkræfte processen omkring fyringerne.

"Den del af denne her omsktrukturering vil vi gerne holde for os selv. Hvordan og hvornår vi gør det, det synes vi at vi gerne vil beholde internt, indtil det er overstået," siger Kim Ege Møller.

Læs også:

Smidt på porten: Sådan får du job efter en it-fyring

Så er det nu: IBM sætter 198 på porten

Disse 450 stillinger vil CSC skære helt væk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere