Artikel top billede

MS Office findes til både Symbian og Windows Phone - men ikke til iOS og Android.

Derfor findes Microsoft Office ikke til iOS og Android

ComputerViews: Microsoft har endnu ikke nogen Office-pakke til hverken iOS eller Android. Det er der flere gode grunde til.

Læs også:

Nu kommer Microsoft Office som apps - til Symbian

Test: Her er dommen over Office til smartphonen

Her er de gode kontorpakker til din smartphone

ComputerViews: Hvor svært kan det være at udvikle Microsoft Office-pakken til styresystemer som iOS og Android?

Svaret er, at det på ingen måder er svært.

Slet ikke, når man ser på, at Microsoft er verdens største softwareproducent og har omkring 92.000 højt kvalificerede medarbejdere og en bugnende pengetank til rådighed.

Derfor skal forklaringen på, at Office-applikationer som Word, Excel og Powerpoint endnu ikke findes til hverken iOS eller Android, findes et helt andet sted:

Microsoft har mere én en god grund til ikke at skynde sig.

Windows Phone skal være bedst

Den mest åbenlyse forklaring er, at Microsofts Windows Phone-platform stadig kæmper en hård kamp for at komme efter det forspring, Android og iOS har fået rent markedsandels-mæssigt.

Helt nye tal fra IDC viser, at Windows Phone og det gamle Windows Mobile samlet set står for blot 2,2 procent af det globale smartphone-marked.

Rent teknologisk og funktionsmæssigt har Microsoft intet at skamme sig over med platformen, men de beskedne markedsandele gør helt sikkert ondt i Redmond-sjælen.

I forvejen er Windows Phone en interessant mulighed for de mange virksomheder, der allerede anvender Microsoft-teknologier i stor stil og derfor øjner en gnidningsløs integration.

At Office-pakken ikke findes til iOS eller Android, er endnu et argument for at vælge Windows Phone.

Microsoft tilbyder i dag Office-pakken til Mac OS X. Det gør selskabet, fordi det med den markante Windows-dominans ingen grund har til ikke også at tjene lidt penge på Mac-fronten.

Sådan forholder det sig bare ikke på smartphone- og tablet-markedet, og det er den primære grund til, at den fulde Office-pakke i dag ikke findes til hverken iOS eller Android.

Her er beviset

Man kan naturligvis vælge at tro, at forklaringen blot er, at Microsoft har afsindigt travlt med alle mulige andre projekter, og derfor ikke lige har haft mulighed for at færdiggøre Office-applikationerne til de konkurrerende smartphone- og tablet-platforme.

Hvis det var tilfældet, må man sige, at det er en sjov prioritering, at selskabet godt kunne få tid til at udvikle og lancere Office-pakken til lige netop den platform, der er dødsdømt: Symbian.

Det skete så sent som i sidste måned - naturligvis til stor glæde for den tætte samarbejdspartner, Nokia, der ønsker at holde Symbian-økosystemet i live, indtil Windows Phone, som finnerne har et erklæret mål om at satse på, er blevet mere udbredt.

Det kan resultatet blive

Microsoft taktiske spil i forhold til de mobile platforme gør sig også gældende i forhold til Sharepoint.

Da vi mødte Sharepoint-topchef Jared Spataro kom han med denne melding:

"Vi er meget optagede af at sikre, at folk integrerer Sharepoint dybere ind i deres arbejdsliv, så når vi ser på enheder, er vi meget klare omkring vores strategi: Windows-platformen skal byde på den bedste oplevelse, og derefter vil vi være verdensklasse på alle andre enheder."

Ud fra det kan man konkludere, at Microsoft ikke har tænkt sig at ignorere andre platforme - men omvendt også, at Windows har førsteprioritet.

"Vi forstår, hvor vigtigt det er at have adgang fra alle de forskellige platforme, og Windows Phone er et fantastisk eksempel på, hvor vi bevæger os hen," sagde Jared Spataro uden dermed at sige for meget.

Spiller Microsoft for højt spil?

Onsdag i denne uge mente netmediet BGR at vide, at Microsoft til november vil lancere en komplet Office-pakke til både iPad og de Android-baserede tablet-pc'er.

Der har i efterhånden lang tid været både rygter om og indikationer på, at Microsoft arbejder på Office til iOS.

Her den 24. maj 2012 - mere end et halvt årti efter Steve Jobs præsenterede den første iPhone - er status dog følgende:

Der findes ingen MS Office-pakke til iOS.
Der findes ingen MS Office-pakke til Android.

Det gør der derimod til både Windows Phone og Symbian.

Som mange måske ved, findes Microsofts OneNote og SkyDrive til iOS, ligesom Android-brugere også har mulighed for at hente OneNote.

Når den fulde Office-pakke ikke findes til de to største smartphone- og tablet-platforme, er forklaringen derfor ikke, at Microsoft ikke "kender til platformene," men derimod, at taktiske overvejelse spiller ind.

Gevinsten for Microsofts vedkommende kan blive, at flere kunder vælger at satse på Windows Phone og det kommende Windows 8, der skal indtage det boomende tablet-markedet.

Risikoen er omvendt, at forbrugerne vælger at købe en iPad eller Galaxy-tablet (eller noget helt tredje) uanset hvad - og at det så bare ikke bliver Microsoft, der leverer kontorpakke-løsningen.

Læs også:

Nu kommer Microsoft Office som apps - til Symbian

Test: Her er dommen over Office til smartphonen

Her er de gode kontorpakker til din smartphone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere