Artikel top billede

MS Office findes til både Symbian og Windows Phone - men ikke til iOS og Android.

Derfor findes Microsoft Office ikke til iOS og Android

ComputerViews: Microsoft har endnu ikke nogen Office-pakke til hverken iOS eller Android. Det er der flere gode grunde til.

Læs også:

Nu kommer Microsoft Office som apps - til Symbian

Test: Her er dommen over Office til smartphonen

Her er de gode kontorpakker til din smartphone

ComputerViews: Hvor svært kan det være at udvikle Microsoft Office-pakken til styresystemer som iOS og Android?

Svaret er, at det på ingen måder er svært.

Slet ikke, når man ser på, at Microsoft er verdens største softwareproducent og har omkring 92.000 højt kvalificerede medarbejdere og en bugnende pengetank til rådighed.

Derfor skal forklaringen på, at Office-applikationer som Word, Excel og Powerpoint endnu ikke findes til hverken iOS eller Android, findes et helt andet sted:

Microsoft har mere én en god grund til ikke at skynde sig.

Windows Phone skal være bedst

Den mest åbenlyse forklaring er, at Microsofts Windows Phone-platform stadig kæmper en hård kamp for at komme efter det forspring, Android og iOS har fået rent markedsandels-mæssigt.

Helt nye tal fra IDC viser, at Windows Phone og det gamle Windows Mobile samlet set står for blot 2,2 procent af det globale smartphone-marked.

Rent teknologisk og funktionsmæssigt har Microsoft intet at skamme sig over med platformen, men de beskedne markedsandele gør helt sikkert ondt i Redmond-sjælen.

I forvejen er Windows Phone en interessant mulighed for de mange virksomheder, der allerede anvender Microsoft-teknologier i stor stil og derfor øjner en gnidningsløs integration.

At Office-pakken ikke findes til iOS eller Android, er endnu et argument for at vælge Windows Phone.

Microsoft tilbyder i dag Office-pakken til Mac OS X. Det gør selskabet, fordi det med den markante Windows-dominans ingen grund har til ikke også at tjene lidt penge på Mac-fronten.

Sådan forholder det sig bare ikke på smartphone- og tablet-markedet, og det er den primære grund til, at den fulde Office-pakke i dag ikke findes til hverken iOS eller Android.

Her er beviset

Man kan naturligvis vælge at tro, at forklaringen blot er, at Microsoft har afsindigt travlt med alle mulige andre projekter, og derfor ikke lige har haft mulighed for at færdiggøre Office-applikationerne til de konkurrerende smartphone- og tablet-platforme.

Hvis det var tilfældet, må man sige, at det er en sjov prioritering, at selskabet godt kunne få tid til at udvikle og lancere Office-pakken til lige netop den platform, der er dødsdømt: Symbian.

Det skete så sent som i sidste måned - naturligvis til stor glæde for den tætte samarbejdspartner, Nokia, der ønsker at holde Symbian-økosystemet i live, indtil Windows Phone, som finnerne har et erklæret mål om at satse på, er blevet mere udbredt.

Det kan resultatet blive

Microsoft taktiske spil i forhold til de mobile platforme gør sig også gældende i forhold til Sharepoint.

Da vi mødte Sharepoint-topchef Jared Spataro kom han med denne melding:

"Vi er meget optagede af at sikre, at folk integrerer Sharepoint dybere ind i deres arbejdsliv, så når vi ser på enheder, er vi meget klare omkring vores strategi: Windows-platformen skal byde på den bedste oplevelse, og derefter vil vi være verdensklasse på alle andre enheder."

Ud fra det kan man konkludere, at Microsoft ikke har tænkt sig at ignorere andre platforme - men omvendt også, at Windows har førsteprioritet.

"Vi forstår, hvor vigtigt det er at have adgang fra alle de forskellige platforme, og Windows Phone er et fantastisk eksempel på, hvor vi bevæger os hen," sagde Jared Spataro uden dermed at sige for meget.

Spiller Microsoft for højt spil?

Onsdag i denne uge mente netmediet BGR at vide, at Microsoft til november vil lancere en komplet Office-pakke til både iPad og de Android-baserede tablet-pc'er.

Der har i efterhånden lang tid været både rygter om og indikationer på, at Microsoft arbejder på Office til iOS.

Her den 24. maj 2012 - mere end et halvt årti efter Steve Jobs præsenterede den første iPhone - er status dog følgende:

Der findes ingen MS Office-pakke til iOS.
Der findes ingen MS Office-pakke til Android.

Det gør der derimod til både Windows Phone og Symbian.

Som mange måske ved, findes Microsofts OneNote og SkyDrive til iOS, ligesom Android-brugere også har mulighed for at hente OneNote.

Når den fulde Office-pakke ikke findes til de to største smartphone- og tablet-platforme, er forklaringen derfor ikke, at Microsoft ikke "kender til platformene," men derimod, at taktiske overvejelse spiller ind.

Gevinsten for Microsofts vedkommende kan blive, at flere kunder vælger at satse på Windows Phone og det kommende Windows 8, der skal indtage det boomende tablet-markedet.

Risikoen er omvendt, at forbrugerne vælger at købe en iPad eller Galaxy-tablet (eller noget helt tredje) uanset hvad - og at det så bare ikke bliver Microsoft, der leverer kontorpakke-løsningen.

Læs også:

Nu kommer Microsoft Office som apps - til Symbian

Test: Her er dommen over Office til smartphonen

Her er de gode kontorpakker til din smartphone




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere