Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Indisk it-gigant lynopretter firma til danske CSC-folk

Tata TCS åbnede dansk firma dage før it-giganten overtog hundredevis af CSC-ansatte.

15 dage.

Så lang tid nåede det spritnye indisk ejede firma Tata Consultancy Services Denmark at være i verden, før firmaet overtog it-services for milliarder fra telegiganten TDC og hundrededer af medarbejdere fra konkurrenten CSC. 

Umiddelbart kan det for nogle synes som sidste øjeblik. 

Men det er helt normalt, fortæller Lars Krull, der er seniorrådgiver hos Aalborg Universitet, hvor han blandt andet forsker i erhvervsøkonomi og handel.

"Man er nødt til at oprette et selskab for at have det, der hedder partshabilitet i det lokale marked," siger Lars Krull.  

Han peger på, at Tata TCS først har haft brug for at oprette firmaet på det tidspunkt, fordi det var her, at aftalen kom i hus.

Propper 40 millioner i selskab

Med et regnskabsår, der netop udløb samme dato som overtagelsen af milliardaftalerne hos TDC, er omfanget af den enorme forretning stadig ukendt for offentligheden og myndigheder gennem regnskaberne.

I ledelsens bemærkninger fremgår det da også, at firmaet ikke har haft aktiviteter i regnskabsåret, men at disse påbegyndes per 1. april 2012.

Formålet med firmaet er at drive virksomhed inden for software udvikling, implementering og vedligeholdelse af applikationer samt consulting services og it-baserede services.

Imidlertid har inderne fyldt rigeligt med vekslede rupees i det nystiftede danske datterselskab, fordi det hollandske moderselskab har foretaget en kapitalforhøjelse som giver en massiv overkurs.  

40 millioner kroner uden gæld og pantsættelser var der således at gøre godt med inden overtagelsen af hundreder af medarbejdere og serviceforpligtelser for milliarder i det regnskabsår, der kun nåede at blive 15 antal dage langt.

"Tata har indskudt 40 millioner kroner. Og det er vel en helt almindelige måde at etablere sig i det marked på. Og det er da også en forholdsvis bastant indrykning, må man jo sige," siger Lars Krull.

Firmaet er traditionelt financieret som anpartsselskab med 10.000 styk á en hundredekroneseddel, således at virksomheds-kapitalen er på en enkelt million.

Læs også:

Plan: Bonus til fyrede TDC-folk for at træne afløsere.

Prosa: Dette firma er ansvarligt for danske it-fyringer.

Fagforbund frygter blodbad hos it-kæmpe i Danmark.

It-gigant massefyrer blandt tidligere CSC-ansatte.

Her rammer fyringer hos TDC-leverandør hårdest.

Her skal tidligere CSC-ansatte arbejde for Tata.

TDC-selskab vil hente indisk outsourcing-job hjem igen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere