Artikel top billede

Indisk it-gigant lynopretter firma til danske CSC-folk

Tata TCS åbnede dansk firma dage før it-giganten overtog hundredevis af CSC-ansatte.

15 dage.

Så lang tid nåede det spritnye indisk ejede firma Tata Consultancy Services Denmark at være i verden, før firmaet overtog it-services for milliarder fra telegiganten TDC og hundrededer af medarbejdere fra konkurrenten CSC. 

Umiddelbart kan det for nogle synes som sidste øjeblik. 

Men det er helt normalt, fortæller Lars Krull, der er seniorrådgiver hos Aalborg Universitet, hvor han blandt andet forsker i erhvervsøkonomi og handel.

"Man er nødt til at oprette et selskab for at have det, der hedder partshabilitet i det lokale marked," siger Lars Krull.  

Han peger på, at Tata TCS først har haft brug for at oprette firmaet på det tidspunkt, fordi det var her, at aftalen kom i hus.

Propper 40 millioner i selskab

Med et regnskabsår, der netop udløb samme dato som overtagelsen af milliardaftalerne hos TDC, er omfanget af den enorme forretning stadig ukendt for offentligheden og myndigheder gennem regnskaberne.

I ledelsens bemærkninger fremgår det da også, at firmaet ikke har haft aktiviteter i regnskabsåret, men at disse påbegyndes per 1. april 2012.

Formålet med firmaet er at drive virksomhed inden for software udvikling, implementering og vedligeholdelse af applikationer samt consulting services og it-baserede services.

Imidlertid har inderne fyldt rigeligt med vekslede rupees i det nystiftede danske datterselskab, fordi det hollandske moderselskab har foretaget en kapitalforhøjelse som giver en massiv overkurs.  

40 millioner kroner uden gæld og pantsættelser var der således at gøre godt med inden overtagelsen af hundreder af medarbejdere og serviceforpligtelser for milliarder i det regnskabsår, der kun nåede at blive 15 antal dage langt.

"Tata har indskudt 40 millioner kroner. Og det er vel en helt almindelige måde at etablere sig i det marked på. Og det er da også en forholdsvis bastant indrykning, må man jo sige," siger Lars Krull.

Firmaet er traditionelt financieret som anpartsselskab med 10.000 styk á en hundredekroneseddel, således at virksomheds-kapitalen er på en enkelt million.

Læs også:

Plan: Bonus til fyrede TDC-folk for at træne afløsere.

Prosa: Dette firma er ansvarligt for danske it-fyringer.

Fagforbund frygter blodbad hos it-kæmpe i Danmark.

It-gigant massefyrer blandt tidligere CSC-ansatte.

Her rammer fyringer hos TDC-leverandør hårdest.

Her skal tidligere CSC-ansatte arbejde for Tata.

TDC-selskab vil hente indisk outsourcing-job hjem igen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere