IO Interactive får grønt lys til canadier

Spilproducenten IO Interactive har fået HK, Prosa og Dansk Metals velsignelse til at ansætte en canadisk IT-ekspert. Efter et møde er fagforeningerne overbeviste om, at en dansker ikke kan bestride jobbet. IO-chef Janos Flösser opfordrer andre virksomheder til at gå i dialog med fagbevægelsen.

Fagforeningerne Dansk Metal, HK og Prosa har ændret mening i en afgørelse, hvor den prisbelønnede spilproducent IO Interactive fik afslag på at ansætte en canadisk spil-ekspert under den såkaldte jobkort-ordning.

I fredags fik IO Interactive besked om, at de alligevel kunne ansætte manden, fordi virksomheden nu har sandsynliggjort, at der ikke kunne ansættes en dansker i hans sted.

- Arbejdsgiverne skal dokumentere behovet, og det har IO Interactive gjort nu. Men virksomhederne skal være bedre til at beskrive, hvordan ansøgeren opfylder kravene, siger Niels Bertelsen, viceformand i Prosa.

Glad for aftalen

I IO Interactive erklærer stifter Janos Flösser sig tilfreds med udgangen på det møde, som virksomheden indkaldte fagforeningerne til i onsdags, og som to dage senere betød, at selskabet nu kan bede Udlændingestyrelsen viderebehandle en ansøgning om jobkort til en canadisk spil-udvikler, som IO har i kikkerten til en nøgleposition i selskabet.

- Vi fortalte dem, hvordan situationen så ud for os, og vi fik en superfornuftig snak. Det var et kanongodt møde, og nu har vi løst problemet, siger Janos Flösser.

Han forventer ikke, at Udlændingestyrelsen vil gøre indsigelser over for ansøgningen, nu hvor de tre fagforeninger har givet grønt lys.

Ifølge HK og Prosa er mødet med IO Interactive det første mellem en virksomhed med jobkort-problemer og fagbevægelsen, og det står Janos Flösser uforstående over for.

- Det undrer mig, at andre ikke også går i dialog, det kan jeg kun opfordre til, siger Janos Flösser, som er ked af, at virksomheder i forbindelse med jobkort-diskussionen bliver skudt i skoene, at de vil bruge ordningen til løntrykkeri over for danske arbejdstagere.

Mulighed for praktikordning

I Dansk Metal holder forbundssekretær Per Påskesen også mødet med IO Interactive frem som et eksempel på, at dialog kan føre til gode løsninger for alle parter.

- Vi har en multimedieuddannelse, og vi vil gerne være med til at godkende IO Interactive som praktiksted, og det blev positivt modtaget, siger Per Påskesen.

Men han mener ikke, at fagbevægelserne dermed udnytter ordningen til at afpresse virksomhederne på områder, der ligger uden for jobkortbestemmelserne.

- Når vi har 6,8 procents ledighed på nogle uddannelser, så vil vi da bare gerne se, om virksomhederne kan bruge nogle af vores folk, og det var IO Interactive åben over for, siger Per Påskesen som samtidig gerne vil i dialog med ITEK om de flaskehalse, som industrien mener findes på området.

Fagbevægelsen skal ikke befamle

Den dialog vil Tom Togsverd, formand for ITEK, gerne tage.

- Det er da glædeligt, at IO Interactive har fået løst deres problem. Og når jeg taler med Per Påskesen vil jeg sige til ham, at jeg ved, de har mange ledige. Men flaskehalsene findes altså, og de findes på længerevarende uddannelser og på folk med helt konkrete kompetencer, siger han.

Tom Togsverd er stadig modstander af den gældende ordning, når det gælder indførelsen af arbejdskraft.

- Vi ønsker ikke, at fagbevægelsen skal sidde og befamle dem, som skal ind i landet, og føre overenskomstforhandlinger ad bagvejen, siger han med henvisning til de lønkrav, som er en del af den gældende ordning med Udlændingestyrelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere