Artikel top billede

Farvel og tak: Politi sender Polsag-kode tilbage i nakken på CSC

Rigspolitiet rydder bordet og pakker alt, hvad CSC har leveret i Polsag-projektet, ned og sender det retur til CSC.

Læs også:

Minister: Derfor trækker vi stikket i Polsag

Overblik: Sådan kørte Polsag helt af sporet.

Rigspolitiet pakker hele Posag ned og sender det retur til CSC.

Det er en del af det forlig, som staten tirsdag indgik med it-giganten om det skandaleombruste it-projekt, der i foråret blev droppet efter års forsinkelser og fordyrelser for hundreder af millioner. 

Hos Rigspolitiet fortæller økonomichef Nikolaj Veje, at den producerede kode nu bliver leveret tilbage til CSC.

Det sker, efter at parterne har indgået det forlig, som koster CSC 40 millioner kroner i kompensation og yderligere 96 millioner kroner i betalinger som Rigspolitiet slipper for.      

"Vi leverer alt tilbage til CSC. Det er en del af forliget. Vi kommer ud af kontrakten, vi får en kompensation, og alt hvad der er leveret, falder tilbage til leverandøren," siger Nikolaj Veje.

Vi starter forfra

Så det skal ikke implementeres under et andet navn, fordi noget af det kan bruges? I slår en streg hen over alt?

"Vi begynder forfra. Selvfølgelig har vi opbygget en masse viden, og den gør vi selvfølgelig gavn af fremadrettet. Så på den måde er det jo ikke helt spildt."

"Men det er klart, at når vi modtager en økonomisk kompensation, fordi vi ikke modtager produktet, så leverer vi selvfølgelig også produktet tilbage," siger han.

Kan det passe, at der har været kodet på systemet lige til nu?

"Indtil vi er nået frem til rammerne for et forlig har CSC og vi selvfølgelig skullet arbejde efter kontrakten. Jeg ved ikke, hvad CSC præcist har foretaget sig. Men vi har skullet honorere vores kontraktmæssige forpligtelser, så indtil vi lavede et forlig, har CSC været nødt til at arbejde efter (hen imod, red.) at vi i sidste ende kunne stå med et system, som var leveret, og hvor vi på baggrund af den leverance kunne vurdere kvaliteten."

"Sådan er vilkårene jo. Og så længe man har en kontrakt, så er der ingen der har lyst til at lade sig udsætte for at blive klandret for at misligeholde kontrakten," siger økonomidirektøren.

Polsag nåede Bornholm

Han fortæller, at politifolkene på Bornholm nu er færdige med manuelt at indtaste tusinder af sager fra det skrottede Polsag i det gamle Polsas-system.  

"Bornholm er nu tilbage på Polsas," siger Nikolaj Veje.

Det er det eneste sted Polsag har været brugt, og når det er kørt tilbage, så bliver systemet slukket, pakket ned og sendt tilbage?

"Ja," siger Nikolaj Veje.

Læs også:

Minister: Derfor trækker vi stikket i Polsag

Overblik: Sådan kørte Polsag helt af sporet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Digitaliseringsstyrelsen søger ny hovedleverandør til Borger.dk
Digitaliseringsstyrelsen søger med million-ordre ny hovedleverandør af en række centrale opgaver på Borger.dk i en fokuseret kontrakt, hvor man kommer til at samarbejde tæt med Netcompany.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.