Artikel top billede

CSC koder videre på skrottet skandale-system

It-giganten CSC arbejder videre på politisystemet Polsag, der ellers er blevet skrottet efter enorme budgetoverskridelser. Det er der gode grunde til.

Læs også:

Politiet dropper giganntisk it-system.

Politichef ånder lettet op: Godt at Polsag droppes.

Polsag-papirer holdes hemmelige af Politiet.

It-giganten CSC arbejder stadig på det stærkt forsinkede og fordyrede politisystem Polsag, som justitsministeren skrottede den 3. februar.

Det fremgår af et svar, som Computerworld har modtaget fra Rigspolitiets økonomidirektør Nikolaj Veje.

Dermed har CSC i mere end 60 dage arbejdet videre på et system, som justistsminister Morten Bødskov (S) allerede 3. februar 2012 droppede, i det han kaldte systemet en "skandale" og fortalte, at regeringen havde mistet tilliden til, at systemet kommer til at virke.

I svaret fra Rigspolitiet oplyser Nikolaj Veje, der er økonomidirektør i Rigspolitiet, at arbejdet fortsætter, fordi parterne i sagen om det droppede system skal overholde deres kontraktuelle forpligtelser, sålænge den juridiske afklaring i sagen foregår. 

Denne juridske afklaring vil ifølge Computerworlds oplysninger munde ud i enten et forlig med CSC eller en retssag mod CSC i et forsøg på at få så meget tilbage af den halve milliard kroner, som systemet har kostet statskassen.

Det kan du læse mere om her.

Vokseværk

Den 3. februar fortalte justitsminister Morten Bødskov også, at vurderingen var, at statens tab på Polsag ville fortsætte med at vokse, hvis ikke stikket på projektet blev trukket nu.

Han fortalte samtidig, at skandalen ville blive endnu større, hvis der fortsat ville blive investeret penge i det skandaleombruste it-projekt.

Derfor kan det undre, at leverandøren CSC så alligevel koder videre på systemerne i mere end to måneder.

Men hos Rigspolitiet fortæller økonomidirektør Nikolai Veie, at proceduren er helt normal.

"Dette er en normal proces i sådanne sager. CSC's arbejde sker i henhold til kontrakten og vil således ikke i sig selv udløse nye udgifter. Først efter den juridiske afklaring vil det økonomiske mellemværende mellem parterne være udredt," siger Nikolai Veie til Computerworld.

Hos CSC fortæller kommunikationschef Kim Ege Møller, at firmaet ikke på nuværende tidspunkt har nogen kommentarer til Polsag-projektet.

Læs også:

Politiet dropper giganntisk it-system.

Politichef ånder lettet op: Godt at Polsag droppes.

Polsag-papirer holdes hemmelige af Politiet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Mytrendyphone efter momssag og tvangskonkurs i Norge: ”Det er blevet stillet op som om vi nærmest har snydt”
Interview: I marts blev mobiludstyrsleverandøren Mytrendyphone erklæret konkurs, men stifteren Silvan Popovic mener at moms-afgørelsen, der ledte til konkursen er "hundrede tusind procent" uretfærdig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.