Artikel top billede

CSC koder videre på skrottet skandale-system

It-giganten CSC arbejder videre på politisystemet Polsag, der ellers er blevet skrottet efter enorme budgetoverskridelser. Det er der gode grunde til.

Læs også:

Politiet dropper giganntisk it-system.

Politichef ånder lettet op: Godt at Polsag droppes.

Polsag-papirer holdes hemmelige af Politiet.

It-giganten CSC arbejder stadig på det stærkt forsinkede og fordyrede politisystem Polsag, som justitsministeren skrottede den 3. februar.

Det fremgår af et svar, som Computerworld har modtaget fra Rigspolitiets økonomidirektør Nikolaj Veje.

Dermed har CSC i mere end 60 dage arbejdet videre på et system, som justistsminister Morten Bødskov (S) allerede 3. februar 2012 droppede, i det han kaldte systemet en "skandale" og fortalte, at regeringen havde mistet tilliden til, at systemet kommer til at virke.

I svaret fra Rigspolitiet oplyser Nikolaj Veje, der er økonomidirektør i Rigspolitiet, at arbejdet fortsætter, fordi parterne i sagen om det droppede system skal overholde deres kontraktuelle forpligtelser, sålænge den juridiske afklaring i sagen foregår. 

Denne juridske afklaring vil ifølge Computerworlds oplysninger munde ud i enten et forlig med CSC eller en retssag mod CSC i et forsøg på at få så meget tilbage af den halve milliard kroner, som systemet har kostet statskassen.

Det kan du læse mere om her.

Vokseværk

Den 3. februar fortalte justitsminister Morten Bødskov også, at vurderingen var, at statens tab på Polsag ville fortsætte med at vokse, hvis ikke stikket på projektet blev trukket nu.

Han fortalte samtidig, at skandalen ville blive endnu større, hvis der fortsat ville blive investeret penge i det skandaleombruste it-projekt.

Derfor kan det undre, at leverandøren CSC så alligevel koder videre på systemerne i mere end to måneder.

Men hos Rigspolitiet fortæller økonomidirektør Nikolai Veie, at proceduren er helt normal.

"Dette er en normal proces i sådanne sager. CSC's arbejde sker i henhold til kontrakten og vil således ikke i sig selv udløse nye udgifter. Først efter den juridiske afklaring vil det økonomiske mellemværende mellem parterne være udredt," siger Nikolai Veie til Computerworld.

Hos CSC fortæller kommunikationschef Kim Ege Møller, at firmaet ikke på nuværende tidspunkt har nogen kommentarer til Polsag-projektet.

Læs også:

Politiet dropper giganntisk it-system.

Politichef ånder lettet op: Godt at Polsag droppes.

Polsag-papirer holdes hemmelige af Politiet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere