Artikel top billede

Undersøgelse: Du betaler vild overpris for din outsourcing

Mange danske virksomheder betaler meget mere for nøjagtigt samme outsourcing-ydelse end de øvrige, viser ny undersøgelse.

Læs også: Test dig selv: Så lidt bør du betale for din it-outsourcing.

Mens priserne på intelligent jern i form af servere og storage fortsat falder, sker der sjældent det helt store prisfald fra danske outsourcing-leverandører, som typisk binder sine kunder i tre årige driftsaftaler.

Det mener direktør Henrik Zangenberg fra it-rådgivningsvirksomheden Zangenberg & Company.

Han har analyseret 40 danske virksomheders outsourcing-kontrakter og holdt aftalerne op i mod de nyeste udbudspriser på den eksterne it-drift.

Fem milliarder i overpris

Zangenberg & Companys benchmark-analyser har vist, at danske firmaer i gennemsnit betaler en overpris på mellem 25 procent og 30 procent på et outsourcingmarked, som it-analysehuset IDC vurderer til at ligge i omegnen af 17 milliarder kroner - heraf halvdelen på mere eller mindre komplette driftsaftaler.

Det vil sige, at op mod fem milliarder kroner ifølge Henrik Zangenberg er ren overpris på det danske outsourcing-marked,

"Vores bud er, at danske virksomheder samlet betaler et par milliarder for meget på deres it-outsourcing-aftaler grund af dårlig forhandling," fortæller han til Computerworld.

Skræddersyede idioter

Henrik Zangenberg har efter en fortid hos blandt andre IBM og analysehuset Gartner slået sig på salg af benchmark-analyser af virksomheders eksterne it-drift

Han forklarer, at virksomhedens analysearbejde består i, at it-outsourcingaftalerne bliver målt på 500 sammenligningspunkter.

Dog bliver eksempelvis aftaler med en garanteret oppetid på over 99,9 procent ikke medtaget, ligesom andre afvigende faktorer forsvinder ud af benchmark-undersøgelsen, så "æbler og pærer bliver sammenlignet med æbler og pærer".

På baggrund af sine benchmark-analyser fælder Henrik Zangenberg en ganske opsigtsvækkende konklusion:

"Outcourcing er langt hen ad vejen hyldevarer. Du er idiot, hvis du køber outsourcing og insisterer på skræddersyede løsninger. Ethvert selskab skal tilstræbe at købe hyldevarer," siger han og fortsætter:

"Leverandørerne ved selvfølgelig det her, men for kunderne er det som regel en kæmpe overraskelse."

Læs også: Test dig selv: Så lidt bør du betale for din it-outsourcing.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere