Stor antivirusopdatering fra McAfee kan give dig problemer

Sikkerhedsopdateringer McAfee giver store problemer for brugerne.

Computerworld News Service: En fejlfyldt opdatering, som sikkerhedsleverandøren McAfee har udsendt til dets antivirusprodukter til både forbrugere og erhverv, lammer sikkerhedssoftwaren og har i visse tilfælde gjort pc'erne ude af stand til at oprette forbindelse til internettet.

Både private og erhvervsbrugere er blevet ramt.

Nogen er stadig i gang med at løse problemet, hvis man skal dømme ud fra indlæg på McAfees community-fora og Facebook-side.

Udsendt fredag
Problemet blev introduceret af McAfees opdatering DAT 6807, der blev udsendt fredag, og den efterfølgende DAT 6808, afhængig af hvilket produkt, man anvender.

Efter at have installeret disse opdateringer begyndte private brugere at opleve fejl, når de åbnede McAfee Security Center-konsollen, der forhindrede dem i at foretage nogen handling i programmet.

Andre brugere har oplevet, at deres computers internetforbindelse er forsvundet.

McAfee bekræftede søndag disse problemer i et teknisk dokument, der beskriver to mulige løsninger, der begge kræver, at brugerne installerer den helt nye opdatering DAT 6809.

Fjern det hele
Brugere, der har mistet deres internetforbindelse på grund af en af de to fejlbehæftede opdateringer fra McAfee, opfordres til at afinstallere sikkerhedssoftwaren, genstarte deres computer, downloade den nyeste version af produktet fra McAfees website og installere det.

Den anden løsning består af enten en automatisk eller en manuel metode til at opdatere eksisterende installationer til DAT 6809.

Brugere, der fortsat oplever fejl efter at have opdateret til denne seneste DAT-version, rådes til at afinstallere produktet ved hjælp af specialværktøjet McAfee Consumer Product Removal og derefter installere den nyeste version af produktet, som indeholder den seneste opdatering.

Erhvervsbrugere af McAfee VirusScan Enterprise (VSE) 8.8.x måtte vente indtil mandag på at modtage en såkaldt superDAT-hotfix, der ikke krævede, at de skulle geninstallere sikkerhedssoftwaren på hundreder eller tusinder af virksomheds-pc'er.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.