Artikel top billede

Derfor er Windows 8 skyld i dårlige salgstal hos Dell og HP

Dell og Hewlett-Packard mener, at Windows 8 er skyld i lave salgstal.

Computerworld News Service: Efter Dells og Hewlett-Packards vurdering skyldes de lave pc-salgstal i hvert fald delvist den forestående lancering af Windows 8, der ikke vil gøre meget for at forbedre situationen før engang til næste år.

Dell peger på, at forhandlerne op til lanceringen af Windows 8 aktivt forsøger at rydde ud i deres pc-lagerbeholdninger.

Det vil første ændre engang til næste år, frygter selskabet.

Den vurdering bakkes op af analysehuset IDC.

"Faktorer såsom Windows 8 samt ultrabooks kan resultere i en positiv forandring til næste år," vurderer Jay Chou, der er senioranalytiker hos IDC's Worldwide Quarterly PC Tracker.

"Der er dog visse indledende forhindringer, hvoraf den største er, at køberne er nødt til at vænne sig til et nyt styresystem, der udgør en dramatisk afvigelse fra de eksisterende pc-paradigmer. Pc-økosystemet står overfor noget af et arbejde med hensyn til at overbevise markedet tilstrækkeligt."

HP har problemer med at sælge

HP nævner ikke Windows 8 direkte, men taler i mere vage vendinger om at have problemer med at sælge pc'er, fordi folk forholder sig afventende for at se, hvad der kommer af nyt.

"Pc-markedet er forsat svagt og lagerbeholdningerne i kanalen er store i hele branchen forud for nye produktlanceringer," siger HP's topchef, Meg Whitman, i forbindelse med offentliggørelsen af det seneste kvartalsregnskab, viser en transskription fra Seeking Alpha.

"Vores pc-omsætning er faldet 10 procent i forhold til samme periode sidste år på grund af denne svaghed og en aggressiv prissætning hos vores konkurrenter."

HP har es i ærmet

HP har dog muligvis et es i ærmet.

Selskabet vil dette efterår ifølge Whitman være klar med "en ny produktlinje af pc'er og tablets med fokus på design," måske med det formål at konkurrere med iPad og Microsofts Surface-tablets med Windows 8.

Disse design-orienterede apparater vil være krydret med nogle af HP's hemmelige ingredienser, fortæller John Solomon, der er salgsdirektør i Amerika-regionen for HP's printing and personal systems-division, i et interview med CRN.

"Vi vil være meget fokuserede på mulighederne for tablets til erhverv, der er et fuldstændigt uudnyttet marked. Og vi har nogle unikke immaterialrettigheder, som vi her vil anvende," fortæller han til CRN.

VMware tager Windows 8 til sig

VMware opgraderer sin software til dekstop-virtualisering til at understøtte virtuelle Windows 8-maskiner, så platformen er klar til lanceringen af det nye styresystem til oktober.

VMware Workstation 9 kan dog ifølge selskabet andet og mere end blot at køre Windows 8 på en virtuel maskine. Platformen vil også understøtte ny hardware-funktionalitet såsom multitouch.

Så hvis man kører en Windows 8-applikation, der er designet efter Microsofts touch-orienterede specifikationer (tidligere kaldet Metro-apps), på en virtuel maskine, så vil det være muligt at udnytte den fulde touch-funktionalitet til handlinger som at skubbe, knibe, trække og rotere.

Den virtuelle maskine vil ifølge VMware desuden vise disse applikationer i fuld skærm uden kanter, præcist som de er designet til at blive vist på fysiske Windows 8-maskiner.

Graffiti-reklamer for Surface

Microsofts Windows 8-tablets ved navn Surface kommer på markedet i oktober, samme dag som Windows 8 bliver tilgængelig, og det ser ud til, at der nu er taget hul på en relativt subtil reklamekampagne.

Disse billeder viser noget graffiti, der ligner stiliserede illustrationer af en Surface-tablet med dens tastatur i omslaget.

Hensigten er sandsynligvis at få folk til at undre sig lidt over, hvad det her surface-noget skal betyde, før man viser de mere hårdtslående reklamer. Anvendelsen af denne form for såkaldt guerilla-marketing kan være med til at løfte produktets coolness-faktor, ved at Surface-tablet'en bliver associeret med street art.

Billederne kan dog også være photoshoppede.

Dell er ikke bekymret over Surface

Dells stifter og topchef vurderer, at Surface ikke vil udgøre nogen stor trussel mod hans forretning de næste 10 måneder. Efter Michael Dells vurdering kommer Surface til at snuppe mellem én og to procent af det samlede pc-marked indtil midt på året 2013, viser en transskription fra Seeking Alpha af offentliggørelsen af selskabets seneste kvartalsregnskab. "Vi er klar til Windows 8, lyder det fra Dell.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere