Artikel top billede

Derfor er Windows 8 skyld i dårlige salgstal hos Dell og HP

Dell og Hewlett-Packard mener, at Windows 8 er skyld i lave salgstal.

Computerworld News Service: Efter Dells og Hewlett-Packards vurdering skyldes de lave pc-salgstal i hvert fald delvist den forestående lancering af Windows 8, der ikke vil gøre meget for at forbedre situationen før engang til næste år.

Dell peger på, at forhandlerne op til lanceringen af Windows 8 aktivt forsøger at rydde ud i deres pc-lagerbeholdninger.

Det vil første ændre engang til næste år, frygter selskabet.

Den vurdering bakkes op af analysehuset IDC.

"Faktorer såsom Windows 8 samt ultrabooks kan resultere i en positiv forandring til næste år," vurderer Jay Chou, der er senioranalytiker hos IDC's Worldwide Quarterly PC Tracker.

"Der er dog visse indledende forhindringer, hvoraf den største er, at køberne er nødt til at vænne sig til et nyt styresystem, der udgør en dramatisk afvigelse fra de eksisterende pc-paradigmer. Pc-økosystemet står overfor noget af et arbejde med hensyn til at overbevise markedet tilstrækkeligt."

HP har problemer med at sælge

HP nævner ikke Windows 8 direkte, men taler i mere vage vendinger om at have problemer med at sælge pc'er, fordi folk forholder sig afventende for at se, hvad der kommer af nyt.

"Pc-markedet er forsat svagt og lagerbeholdningerne i kanalen er store i hele branchen forud for nye produktlanceringer," siger HP's topchef, Meg Whitman, i forbindelse med offentliggørelsen af det seneste kvartalsregnskab, viser en transskription fra Seeking Alpha.

"Vores pc-omsætning er faldet 10 procent i forhold til samme periode sidste år på grund af denne svaghed og en aggressiv prissætning hos vores konkurrenter."

HP har es i ærmet

HP har dog muligvis et es i ærmet.

Selskabet vil dette efterår ifølge Whitman være klar med "en ny produktlinje af pc'er og tablets med fokus på design," måske med det formål at konkurrere med iPad og Microsofts Surface-tablets med Windows 8.

Disse design-orienterede apparater vil være krydret med nogle af HP's hemmelige ingredienser, fortæller John Solomon, der er salgsdirektør i Amerika-regionen for HP's printing and personal systems-division, i et interview med CRN.

"Vi vil være meget fokuserede på mulighederne for tablets til erhverv, der er et fuldstændigt uudnyttet marked. Og vi har nogle unikke immaterialrettigheder, som vi her vil anvende," fortæller han til CRN.

VMware tager Windows 8 til sig

VMware opgraderer sin software til dekstop-virtualisering til at understøtte virtuelle Windows 8-maskiner, så platformen er klar til lanceringen af det nye styresystem til oktober.

VMware Workstation 9 kan dog ifølge selskabet andet og mere end blot at køre Windows 8 på en virtuel maskine. Platformen vil også understøtte ny hardware-funktionalitet såsom multitouch.

Så hvis man kører en Windows 8-applikation, der er designet efter Microsofts touch-orienterede specifikationer (tidligere kaldet Metro-apps), på en virtuel maskine, så vil det være muligt at udnytte den fulde touch-funktionalitet til handlinger som at skubbe, knibe, trække og rotere.

Den virtuelle maskine vil ifølge VMware desuden vise disse applikationer i fuld skærm uden kanter, præcist som de er designet til at blive vist på fysiske Windows 8-maskiner.

Graffiti-reklamer for Surface

Microsofts Windows 8-tablets ved navn Surface kommer på markedet i oktober, samme dag som Windows 8 bliver tilgængelig, og det ser ud til, at der nu er taget hul på en relativt subtil reklamekampagne.

Disse billeder viser noget graffiti, der ligner stiliserede illustrationer af en Surface-tablet med dens tastatur i omslaget.

Hensigten er sandsynligvis at få folk til at undre sig lidt over, hvad det her surface-noget skal betyde, før man viser de mere hårdtslående reklamer. Anvendelsen af denne form for såkaldt guerilla-marketing kan være med til at løfte produktets coolness-faktor, ved at Surface-tablet'en bliver associeret med street art.

Billederne kan dog også være photoshoppede.

Dell er ikke bekymret over Surface

Dells stifter og topchef vurderer, at Surface ikke vil udgøre nogen stor trussel mod hans forretning de næste 10 måneder. Efter Michael Dells vurdering kommer Surface til at snuppe mellem én og to procent af det samlede pc-marked indtil midt på året 2013, viser en transskription fra Seeking Alpha af offentliggørelsen af selskabets seneste kvartalsregnskab. "Vi er klar til Windows 8, lyder det fra Dell.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere