Derfor er Apples sejr over Samsung en gave til Nokia

Computerviews: Apples sejr over Samsung er en gave til kriseramte Nokia. Læs her hvorfor.

Læs også:

Dom: Samsung skal betale milliard-erstatning til Apple


Computerviews: Den, der ler sidst, ler bedst.

Sådan lyder et gammelt ordsprog, der måske er værd at huske på oven på fredagens dom i den langstrakte strid mellem Apple og Samsung.

Men lige nu er der grund til smil og latter hos Apple.

Ni nævninge nåede i fredags i den californiske retssal frem til, at den sydkoreanske producent Samsung har krænket Apples patenter.

Dommen udløser en erstatning på en milliard dollars til Apple og tvinger Samsung til at ændre en lang række design- og teknologimæssige aspekter ved sine produkter for at undgå at havne i samme suppedas.

Samtidig kan dommen medføre et forbud mod salget af en række af Samsungs produkter på den anden side af Atlanten.

Men der er nogle ting, der peger i retning af, at Apples sejr kan medføre en række utilsigtede konsekvenser på markedet, der især kan give kriseramte Nokia lidt tiltrængt vind i sejlene.

Klar besked: Ret ind til højre
For det første har det længe været en offentlig kendt hemmelighed, at det egentlige mål for Apples patentangreb ikke har været Samsung, men derimod Android-styresystemet mere generelt, da en række af patenterne handler om selve brugerfladen på telefonerne.

Sejren i den californiske domstol tvinger dermed ikke blot Samsung, men en lang række andre smartphone-producenter, der benytter sig af Android-styresystemet, til at rette ind til højre. Måske i form af en licensafgift til Apple.

Det kan med andre ord vise sig ikke længere at være gratis for smartphone-producenterne at benytte sig af Android-styresystemet, hvilket for alvor kan åbne deres øjne for alternativer.

At den udvikling er gode nyheder for Nokia, påpeger analytikere i flere amerikanske medier.

Smartphone-producenterne kan nemlig som en konsekvens af dommen tænkes at overveje en bredere produktportefølje med en stærkere rolle til Windows Phone-baserede smartphones.

Det passer perfekt med Nokias satsning på Windows Phone-styresystemet.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.