Artikel top billede

It-fagforbund: Her er årsagen til CSC's nedtur

It-fagforeningen Prosa, der netop har været i benhård konflikt med CSC, har et bud på, hvorfor det amerikanske it-selskabs økonomi sejler i Danmark.

Læs også:

Dansk CSC-regnskab: Næsten en milliard i underskud.

Så meget har CSC tabt i Danmark på blot fire år.

CSC har dystre planer: Overvejer total exit.

CSC-boss efter gigantisk underskud: Jeg er optimist.

CSC overvejer at sælge dele af forretningen.[/url

CSC Danmark afleverede i fredags et meget lidt opløftende regnskab til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

Underskuddet på en lille milliard kroner blev blandt andet forklaret med den arbejdsmarkedskonflikt, selskabet har været igennem med fagforeningen Prosa.

Dertil peges på en stribe udgifter til de fyrede ansatte. 

Ikke lønningernes skyld

Computerworld har derfor spurgt formand for Prosa, Niels Bertelsen, om de dårlige regnskabstal kan begrundes i høje lønninger blandt ansatte og fyrede medarbejdere.

"Nej, det mener jeg ikke. Lønningerne blandt Prosas medlemmer på CSC afviger ikke væsentligt fra markedet, og efter konflikten sidste år er lønomkostningerne faldet på grund af de forringelser, der er kommet ind i ansættelsesvilkårene efterfølgende," lyder det fra Niels Bertelsen, der endvidere peger på et specifikt datterselskab i Danmark.

"Herudover kan vi se, at på Consulting Group, hvor der er et stort underskud, er lønningerne meget lave."

"Så det handler nok mere om eftervirkninger af konflikten, opsagte kontrakter, manglende nye kontrakter og omkostninger til de mange afskedigelser, der er foretaget i CSC," svarer Niels Bertelsen.

Amerikansk ledelse forstår det ikke

Vil det sige, at de sidste fire års nedtur med tab af 25 procent af omsætningen og et tab på 1,5 mia hos CSC i Danmark skyldes dårlig ledelse?

"Nej, jeg vil ikke kalde det dårlig ledelse som sådan."

"Det handler mere om, at alt har skullet styres fra USA, og man ikke har udnyttet medarbejderne optimalt i udviklingen af forretningen," forklarer Prosa-formanden 

"Noget af tabet hænger sammen med en organisatorisk struktur, hvor der har været for mange niveauer i beslutningsprocessen, og hvor ledelsen i USA har haft svært ved at forstå nytteværdien i at inddrage medarbejderne," slutter Niels Bertelsen.

Læs også:

Dansk CSC-regnskab: Næsten en milliard i underskud.

[url=https://www.computerworld.dk/art/220060]Så meget har CSC tabt i Danmark på blot fire år.

CSC har dystre planer: Overvejer total exit.

CSC-boss efter gigantisk underskud: Jeg er optimist.

[url=https://www.computerworld.dk/art/217885]CSC overvejer at sælge dele af forretningen.[/url
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere