Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Dansk it-sikkerhed mangler planlægning

De danske it-chefer er blevet bedre til sikkerhed, men det kniber med procedurer og planlægning, viser en undersøgelse fra Dansk Industri. Organisationen efterlyser også konkrete initiativer fra ledelsen til at beskytte virksomhedernes vigtigste aktiver.

De største er bedst til det, men de fleste danske virksomheder kunne have bedre sikkerhed, viser en undersøgelse fra Dansk Industris it-gren, ITEK, som er baseret på svar fra 300 virksomheder.

I forhold til sidst it-sikkerheden blev undersøgt, er der sket store fremskridt, men især mindre virksomheder kunne trænge til en opstrammer. Det gælder først og fremmest virksomhedernes planlægning og procedurer.

Også implementeringen af ny sikkerhed halter det med. Og undersøgelsen viser, at selv om mange virksomheder har en sikkerhedspolitik, så mangler der stadig konkrete tiltag fra ledelsen i mange virksomheder.

Mangler overblik

Blandt andet kan det nævnes, at kun 25 procent af virksomhederne hvert år laver en oversigt over de it-sikkerhedsmæssige "hændelser", der har været i løbet af året, og det er for lidt, mener forfatterne til undersøgelsen.

En oversigt over hændelser er nemlig et vigtigt redskab til at kortlægge, hvor god sikkerheden er hos virksomheden.

Dog er de danske virksomheder nået over begynderstadiet med sikkerhed: Næsten alle virksomheder har beskyttelse mod virus, og alle foretager sikkerhedskopiering.

Erfaringsudveksling nyttig

På nogle punkter har virksomhederne for alvor lært deres lektie. Danske virksomheder har nemlig langt færre problemer med uautoriseret adgang end amerikanske virksomheder, og det tyder ifølge forfatterne på, at danske virksomheder administrerer brugernes adgang til systemerne langt bedre.

Derimod scorer virksomhederne i undersøgelsen lavt på personalets indføring i it-sikkerhedsproblemer. Det er kun i instruktionen af nye medarbejdere, at resultatet er over forventet niveau.

Spørgeskemaundersøgelsen er sendt ud til 700 tilfældigt udvalgte medlemmer af Dansk Industri. Heraf har 300 svaret.

Samtidig har medlemmerne i ITEK's erfaringsudvekslingsgruppe, ERFA, fået samme spørgeskema til besvarelse, og medlemmerne af erfaringsgruppen var klart i top på alle områder. På den baggrund konkluderer ITEK, at det giver en klar fordel, når virksomheden sætter fokus på it-sikkerheden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere