BREAKING:Prosa varsler konflikt mod IBM - første konfliktvarsel er netop sendt til tech-giganten

Hanne Krage Carlsen

Tidligere Journalist, klummeskribent eller blogger

144 artikler på Computerworld

Hanne Krage Carlsen

Lovlige musikdownloads på vej op

Antallet af lovlige musikdownloads i Europa stiger. Det gør også andelen af europæere, der er klar over, at fildeling er ulovlig. Nu skal pladebranchen bare have brugerne til handle derefter.

23. januar 2004 kl. 10.16 | læs »

Ingeniørstuderende: Jeg tror på fremtiden

<b>Interview: </B>Der er ikke nogen hardcore iværksætter eller ny topchef, der gemmer sig i Nikolaj Hjelm Kaplan, som læser til civilingeniør med speciale i informatik på DTU. Det er derimod en mand, som også vil have tid til familien og have en menneskelig vinkel på sit arbejde.

22. januar 2004 kl. 16.27 | læs »

Yderligere 532 sagsøgt for fildeling

Den amerikanske musikindustri sagsøger endnu 532, som industrien har fundet frem til ved at spore IP-numre fra fildelingstjenester. Musikindustrien har nu lagt sag an mod næsten 1.000 amerikanere for ulovlig fildeling.

22. januar 2004 kl. 14.31 | læs »

Pirater klar til at kaste sig over dvd-film

Med flere bredbåndsforbindelser og dvd-brændere, der er til at betale for almindelige mennesker, tyder alt på, at dvd-kopiering bliver danskernes næste store folkesport. Filmbranchen føler sig dog godt forberedt og har lært af pladeindustriens fejl.

21. januar 2004 kl. 07.03 | læs »

Software-firma slipper billigt ud af bro-sag

Norskejede Software Innovation kan nøjes med at betale 2,8 millioner kroner i erstatning til A/S Storebælt, efter det mislykkedes softwarehuset at levere et nyt kundesystem til tiden. A/S Storebælt har desuden fået de seks millioner kroner, som broselskabet i første omgang betalte for systemet, tilbage.

19. januar 2004 kl. 16.31 | læs »

Blandet modtagelse til teknologi-satsning

Regeringens 16 milliarder kroner store fond til at støtte den danske teknologiudvikling bliver positivt modtaget af brancheorganisationerne. Politikerne, der skal støtte forslaget, er dog overraskede over regeringens udspil.

19. januar 2004 kl. 14.15 | læs »

E-mailovervågning gælder ikke webmail

Med et nyt lovforslag i hånden kan myndighederne pålægge internetudbydere at gemme mails, hvis afsenderen er mistænkt for kriminalitet. Men lovforslaget gælder ikke webmail-tjenester som Hotmail og Ofir, og derfor får forslaget ikke megen praktisk betydning for opklaring af forbrydelser.

16. januar 2004 kl. 14.04 | læs »

Forbrugerråd: Skarp kritik af Dell

Forbrugerrådet kalder Dells forretningsmetoder for 'udanske'. Dell kræver nemlig, at kunderne skal skrive under på, at de har ansvaret, hvis deres nye Dell-pc bliver brugt til at fremstille masseødelæggelsesvåben eller ender i lande som Cuba og Nordkorea. Det ansvar kan forbrugeren umuligt løfte, mener Forbrugerrådet.

16. januar 2004 kl. 10.20 | læs »

Tvist om Telmore-bonus ender i retten

En tidligere ansat hævder, at mobilselskabet Telmore lovede de ansatte en bonus på fem procent af salgssummen, når selskabet blev solgt. Direktør Frank Rasmussen afviser medarbejdernes version af sagen, og nu ender tvisten i retten.

15. januar 2004 kl. 12.57 | læs »

Leverandør bag falske Nokia-batterier fundet

Importøren af de falske Nokia-batterier, som brød i brand i Elektricitetsrådets test, er fundet og har trukket batterierne tilbage. Men der kan være flere farlige batterier på markedet, advarer Elektricitetsrådet.

12. januar 2004 kl. 12.33 | læs »