Artikel top billede

Her er alle forventningerne til Apples nye iPhone 5

Apple lancerer i aften iPhone 5, der skal give selskabet fornyet vækst. Her er alle rygter om og forventninger til iPhone 5.

Læs mere:

Apples iPhone sælger ikke længere nok

Vild smartphone-vækst: Her er den helt store vinder

Fif: Sådan kan du tjene kassen på mobile apps

Apple indkalder onsdag aften klokken 19 pressen til hof i San Francisco. Her præsenteres virksomhedens nye iPhone 5.

Brugerne har ventet længe på den nye model, og det kan aflæses direkte på salget af Apples nuværende smartphones på markedet.

I seneste opgørelse fra Gartner kan man læse, at iPhone-salget faldt med 12,1 procent fra første til andet kvartal 2012.

Det skal den nye smartphone lave om på.

Selvom Apple havde et svagt andet kvartal, har virksomheden en fornuftig vækst set over hele året. Det bliver interessant at se, hvordan iPhone bliver modtaget, så Apple kan få fornyet medvind, skriver Gartner.

Ærkerivalen Samsung oplevede en vækst på hele 29,5 procent i andet kvartal i år sammenlignet med andet kvartal sidste år.

Sådan bliver iPhone 5 - måske

Som sædvanligt skorter det ikke på mere eller mindre vilde rygter om, hvad den nye iPhone introducerer af ny teknologi.

Computerworld har samlet de vigtigste nyheder fra strømmen og giver dig et bud på, hvad du kan forvente dig.

Den fysiske størrelse på den nye iPhone-skærm har med sine 3,5 tommer ikke ændret sig, siden den første model udkom tilbage i januar 2007.

Men nu sker der endelig noget. Det mest vedholdende rygte går på, at iPhone 5 får en skærm på fire tommer.

Apple vil samtidig også nedbringe tykkelsen på den nye smartphone.

Dock-connectoren vil blive ændret. Den gamle 30 pins-connector udskiftes til fordel for en noget mindre ni pins-connector. Derfor må du nok investere i én eller flere konvertere, hvis du fortsat vil bruge dine gamle kabler med den nye model.

Et mindre rygte går på, at de klassiske Apple hørebøffer, som vi kender dem i dag, udskiftes med en ny model. De nuværende er kritiserede for både dårlig lydkvalitet og for at gå i stykker forholdsvis nemt.

Det venter vi os også af iPhone 5


Med den større skærm følger større opløsning.

Efter sigende vil opløsningen blive strukket ud til 640 x 1136 pixels. Hvilket er et godt nøk opad fra iPhone 4 og 4S, der begge har en opløsning på 640 x 960 pixels.

Apple vil efter sigende benytte sig af Sharp som leverandør til skærmen. Det drejer sig højst sandsynligt om Sharp-skærme med IGZO teknologi, der nedbringer strømforbruget i forhold til tidligere skærme.

Turbo på netværket

Dataforbindelsen i iPhone 5 får en overhaling. 

Rygtet går på, at den nye telefon vil indeholde understøttelse for 4G via LTE-teknologien. Det vil være første gang siden lanceringen af iPhone 3G, at netværket bliver opdateret til en decideret ny teknologi.

I Danmark er andre producenter allerede på vej med flere 4G-smartphones, men i dag er de danske 4G-netværk stadig forholdsvis ubrugte, hvilket vil betyde, at man ved købet af iPhone 5 eller anden 4G-smartphone får en hel motorvejsstrækning for sig selv.

Det trådløse internet vil også blive opdateret. Skiftet består i et spring til 802.11ac standarden, der giver langt større båndbredde. For at udnytte hastigheden i den nye Wi-Fi-standard kræver det selvfølgelig samtidig, at du har et trådløst accesspoint i hjemmet, der understøtter det.

iOS 6 fjerner Google-applikationer

Den nye iPhone vil samtidig introducere den nye version af styresystemet iOS, der blev præsenteret på World Wide Developer Conference i juni.

Her kom det frem, at Googles præinstallerede applikationer fjernes i iOS6. Siden 2007 har iOS indeholdt YouTube- og Google Maps-applikationer, men nu fjerner Apple Google Maps til fordel for sin egen applikation, Apple Maps.

Læs mere om den sag her.

One more thing

Under kølerhjelmen vil Apple formentlig benytte samme chip, som de i dag bruger i sin nyeste Apple TV og i iPad.

Her bruger virksomheden Samsungs A5-chip, der er baseret på dual-core A9 arkitektur.

Læs mere:

Apples iPhone sælger ikke længere nok

Vild smartphone-vækst: Her er den helt store vinder

Fif: Sådan kan du tjene kassen på mobile apps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere