Artikel top billede

Fremadstormende dansk it-firma får ny topchef

Den danske it- og televirksomhed Jaynet får ny administrerende direktør. Se her, hvad han vil med selskabet.

Michael Meister overtager rollen som administrerende direktør for it- og televirksomheden Jaynet.

Selskabets tidligere administrerende direktør og medstifter, André Ditz Dommer, overtager posten som bestyrelsesformand for selskabet.

Den nye direktør ser frem til opgaven.

"Der ligger en spændende periode foran os, og jeg er klar til at tage i mod udfordringen og blive målt på de næste par års resultater," siger Michael Meister.

Den danskejede virksomhed i Glostrup har eksisteret siden år 2000 og tilbyder drift- og konsulentydelser inden for en række it- og teleområder, som hosting, netværk, cloud computing og mobiltelefoni.   

Vagtskifte

Der er ikke tale om en degradering af den tidligere direktør, som også i en pressemeddelelse udtaler, at ledelsesskiftet kommer som en naturlig konsekvens af den udvikling, som virksomheden har været igennem siden etableringen i 2000.

"Vi er således nået til et punkt i virksomhedens udvikling, hvor der er behov for flere kompetencer af ledelsesmæssig og strategisk karakter," udtaler André Ditz Dommer, som også mener, ændringerne vil ruste dem endnu bedre i de kommende år.

Michael Meister, der siden primo 2010 har været en del af ledelsen, ser heller ikke skiftet som den helt store ændring i virksomhedens profil eller strategi.

"Forskellen på mig og André er, at han er 186, og jeg er 182 centimeter høj," svarer Michael Meister med et smil, til spørgsmålet om hvad forskellen er på de to.

"Og så kommer jeg jo med en lidt anden baggrund end André," siger han. 

Her er femårsplanen

Femårsplan

Virksomheden, der har 12 år på bagen, nærmer sig en omsætning på 100 millioner kroner.

Men den mellemstore virksomhed og den nye direktør vil meget mere end det.

"Kigger vi fem år frem, skal vi have en omsætning, som ligger tættere på en halv milliard kroner i omsætning. Til den tid kan man ikke komme uden om Jaynet, når man som dansk virksomhed skal diskutere it-outsourcing, der vil man også have et bud fra os," siger Michael Meister.

Med næsten 25 års erfaring i it-branchen har Michael Meister opbygget ledelseserfaring fra perioder hos Multi-inform, AT&T og senest Dell, hvor han blandt andet sad som servicedirektør for Vesteuropa.

Og service er et område, som er helt centralt for den nyslåede direktør.  

"Det vigtigste parameter for os er uden tvivl service og kundetilfredshed, og det er noget, jeg vil prioritere endnu mere. Så selvom vi har en masse planer og ønsker om at blive en stor og betydningsfuld virksomhed, så vil det aldrig gå forud for, at vi skal være en stabil og fornuftig partner, som kunderne kan stole på," siger han.

Old boys-fodbold

Målet i den nærmeste fremtid er at gøre det endnu bedre på markedet.  

"Vi skal fortsætte med at være en meget agil spiller på outsourcingmarkedet, og så skal vi være førende indenfor it-outsourcing til mellemstore danske virksomheder," siger Michael Meister.

I fritiden sætter han pris på at være sammen med familien, som efter hans mening selvfølgelig skal være plads til, selvom man er blevet direktør. Herudover fylder sport og aktivitet også en del i form af triatlon og old boys-fodbold.

Michael Meister erkender også, at han da nok er lidt af et konkurrencemenneske.

"Ja, det må jeg jo nok tilstå. Jeg dyrker ikke sport eller business bare for at være med, det er for at vinde. Jeg går meget op i det, jeg beskæftiger mig med, men det betyder også, at jeg vil vinde fair and square. Der er ikke noget ved at komme først, hvis man hoppede over, hvor gæret var lavest, og sådan vil min ledelsesstil også blive," siger han.  

Og strategien er nogenlunde blevet lagt, offensiv men uden at gå på kompromis med de defensive dyder.  

"Vores strategi lige her og nu er to ting: Vi skal fortsætte med en profitabel vækststrategi, det vil sige, at vi ikke bare skal have mere og mere omsætning, den skal også være profitabel samtidig, så vores kunder er sikret en langsigtet samarbejdspartner. Og så skal vi cementere os som en virksomhed, der leverer en fornuftig og god samlet service overfor den mellemstore virksomhed i Danmark," siger Michael Meister.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.