Artikel top billede

Særlig it-manøvre kan udløse store millionbesparelser

Danske virksomheder vil kunne spare helt op til en halv milliard kroner på en særlig it-manøvre, der kan være på vej i det offentlige.

Læs også:
Her skal it frigøre millioner hos din kommune

Kikset dansk it-projekt til 200 millioner kan koste hoveder

Dansk finanssektor vil integrere med det offentlige

Regeringen og Kommunernes Landsforening vil udrydde parallelregistrering ved at samle data fra offentlige registre.

Samtidig vil de gøre adgangen til data gratis for private og offentlige virksomheder.

Ved at gøre adgangen til grunddata gratis, forventes det, at den samlede økonomiske gevinst i den private sektor vil udgøre op imod 500 millioner kroner om året. Det beskriver Finansministeriet i en rapport.

Forventningerne er, at det især er teleselskaber, gps-producenter, ejendomsbranchen, forsikringsbranchen, den finansielle sektor, offentlige selskaber og iværksættere, der vil få størst glæde af det nye initiativ.

Det såkaldte grunddata, består eksempelvis af borgernes adresser, virksomhedernes CVR-numre og ejendommes matrikelnumre.

Regeringen og Kommunernes Landsforening vil spare 260 millioner kroner i administration når initiativerne er fuldt indfasede i år 2020.

Stor økonomisk gevinst

Når initiativerne er fuldt indfasede i år 2020, forventes det, at den samlede samfundsmæssige gevinst vil være cirka 800 millioner kroner om året, beretter Finansministeriet i en rapport.

"Store dele af grunddata stilles til rådighed gratis. Hovedpointen med initiativet er nemlig, at grunddata bliver frit til private virksomheder og borgerne," siger It- og tele ordfører fra Socialdemokraterne, Trine Bramsen.

I første omgang er det disse ni registre, der indgår i den nye grunddata-model: CVR, Selskabsregistreret, Matriklen, BBR, Danmarks Administrative Geografiske Inddeling, Danmarks Højdemodel samt Stednavne- og Stamoplysningsregistret.

Planen er, at de ni registre skal omlægges frem mod 2015.

Strømligning af data sikre mindre bøvl

I dag vælger nogle myndigheder, at indsamle data selvom identisk data eksisterer i forvejen findes hos en anden myndighed. Ifølge Finansministeriet er den dobbeltregistrering ineffektiv, dyr og giver risiko for fejl, fordi oplysningerne ikke nødvendigvis opdateres alle steder.

Det vil samtidig betyde, at private virksomheder fremover ikke længere skal indberette de samme oplysninger flere gange, oplyser Finansministeriet.

Rent teknisk skal grunddata have samme tekniske format, og det skal gøres muligt at kombinere data i forskellige registre.

Derudover vil der blive etableret en fælles infrastruktur til distribution af offentlige data gennem portalen Datafordeleren, skriver Finansministeriet.

Læs også:
Her skal it frigøre millioner hos din kommune

Kikset dansk it-projekt til 200 millioner kan koste hoveder

Dansk finanssektor vil integrere med det offentlige
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere