Ansattes it-vaner er farlige for virksomheden

Mange virksomhedsledere løfter brynet, når det klarlægges, hvad medarbejderne egentlig foretager sig på virksomhedens netværk.

Læs også:
Sådan fordeler internettrafikken sig i virksomheder

Tiden for anonymiseret internetforbrug er forbi. Med next-generation firewalls kan du i dag analysere, prioritere, logge eller stoppe bestemte former for netværkstrafik.

Men det er de færreste virksomheder, der benytter sig af mulighederne for at se, hvad deres medarbejdere reelt foretager sig på nettet.

Mange virksomheder løfter dog øjenbrynene højt, når resultaterne af medarbejderes forbrug analyseres og lægges til skue på skrivebordet.

"Det giver nogle aha-oplevelser, når virksomhederne pludselig bliver opmærksom på, hvad deres netværkstrafik egentlig bruges til," fortæller Henrik Skovfoged, der er afdelingschef i netværksvirksomheden Netdesign.

Det flyder med mistænkelig trafik
Sikkerhedsvirksomheden Check Point har studeret netværkstrafikken i over 1.000 globale virksomheder, hvor mere end 100 virksomheder fra Skandinavien deltog - herunder 26 virksomheder fra Danmark.

Her viste det sig, at alle 26 danske virksomheder flyttede trafik, der kunne identificeres som værende malware, som kontaktede sin command and control server på nettet.

"Det vil sige, at der er en server på nettet, der kan fjernstyre pc'erne. Der eksisterer altså total kontrol over dem. Det er der ikke ret mange virksomheder, der har interesse i," siger Henrik Skovfoged.

En opmåling fra sikkerheds-leverandøren Incapsula viser, at Danmark ligger nummer to i verden, når det kommer til andelen af angreb på hjemmesider via pc'er inficeret med malware.

Derudover viser Check Points undersøgelse også, at hele otte procent af netværkstrafikken kunne identificeres som bittorrent trafik.

"Det er meget sjældent relevant for en virksomhed, at man har bittorrent trafik i netværket. Det er noget, der får virksomhederne til at reagere," fortæller Henrik Skovfoged.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.