Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Overblik: KMD's nye ejere vil score kassen

Overblik: KMD er en guldrandet forretning for sine ejere. Og alle sejl er sat for at det vil fortsætte. Få overblikket over milliard-salget af KMD.

KMD er en guldrandet forretning med et meget stort potentiale.

Sådan må den overordnede vurdering fra de store kapitalfonde lyde af det tidligere kommunalt-ejede it-selskab, der fortsat på mange måder nyder en helt enestående position på det meget store marked for kommunale it-løsninger.

Vurderingen underbygges ikke mindst af, at kapitalfonden EQT samt ATP angiveligt sælger KMD til kapitalfonden Advent International for mere end det dobbelte af det, som de selv betalte KL for selskabet for blot fem år siden.

Advent International ser også store gevinster i fremtiden og øjner altså muligheden for store vækstrater i selskabet, som Advent kan høste, når KMD om nogle år igen skal afhændes.

Få overblikket over salget af KMD. Klik videre på hver enkelt artikel herunder for at læse mere.


KMD-topchef efter salg: Her er KMD's fremtid
Interview: Flere KMD-bosser kan se frem til en klækkelig gevinst efter mandagens salg af selskabet. Se her, hvor topchef Lars Monrad-Gylling mener, at KMD's fremtid ligger.


KMD solgt: Her er den nye ejer
It-giganten KMD er blevet solgt til kapitalfond.


Det kommer der til at ske med KMD efter salget
Salget af KMD til en ny ejer kan få afgørende betydning for virksomheden, der befinder sig på et marked med stadig hårdere konkurrence.


Tillidsmand efter salg: Vi vil kæmpe for KMD
Tillidsmand for 1.400 it-ansatte hos KMD er netop nu til møde om salget til den nye ejer.


[url= https://www.computerworld.dk/art/221170/koeber-kmd-for-milliarder-men-ny-kmd-ejer-er-tavs] Køber KMD for milliarder: Men ny KMD-ejer er tavs[/url]
Selvom den nye ejer af it-kæmpen KMD har brugt et milliard-beløb på købet, så er det tavs om købet af virksomheden.

Læs om forløbet op til salget:


Køber springer fra: Vil ikke købe KMD alligevel
8. oktober 2012: Endnu en mulig køber af KMD er sprunget fra på målstregen. Det er der en særlig grund til. Se den her.


Forlist KMD-salg led i et strategisk spil
8. oktober 2012 Topchef, bestyrelsesformand og ejere af KMD har i forbindelse med afsporet salgsproces gang i et spil sorteper, vurderer professor.


Kapitalfond tæt på at købe KMD for gigantisk beløb
21. august 2012: Stor udenlandsk kapitalfond vil købe KMD.


Opkøb til syv milliarder vil få konsekvenser for KMD
21. august 2012: Det vil få konsekvenser for både KMD og markedet, hvis kapitalfonden Advent lægger næsten syv milliarder kroner for selskabet.


Så guldrandet en investering er KMD
21. august 2012: KMD-ejerne EQT og ATP scorer kassen på salget af KMD, der på alle måder har været en guldrandet forretning.


Rygte: KMD skal sælges
9. november 2011: Svære tider og frygt for at komme til at hænge på opkøbte selskaber for længe får kapitalfond til at sætte gang i salg af KMD.


Nyrup: Kapitalfond malker kommuners it-kasser
14. april 2010: Tømmermændene har for alvor meldt sig efter salget af KMD, hvor landets nødlidende kommuner nu betaler en høj pris.


Minister skal kigge på KMD-salg
2. marts 2010:Finansminister Claus Hjort Frederiksen skal nu undersøge salget af KMD, hvor kapitalfonden EQT scorer store prisstigninger ude hos kommunerne.


Derfor sover kommunerne stadig i ske med KMD
4. februar 2010:ComputerViews: Den 37 år gamle navlestreng mellem KMD og de kommunale embedsmænd er øjensynlig ikke let at skære over. Læs her et bud på hvorfor.


Salget af KMD gør it-chefer nervøse
12. december 2008: Computerworld har spurgt kommunale it-chefer om, hvordan de forventer, at fremtiden former sig med KMD ejet af kapitalfonden EQT.


KMD solgt for milliarder - her er forløbet
5. december 2008 De danske kommuner begravede deres ejerskab af den største danskejede it-arbejdsplads uden fest og de store smil. Få overblikket over det langstrakte forløb op til handlen her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere