Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Overblik: KMD's nye ejere vil score kassen

Overblik: KMD er en guldrandet forretning for sine ejere. Og alle sejl er sat for at det vil fortsætte. Få overblikket over milliard-salget af KMD.

KMD er en guldrandet forretning med et meget stort potentiale.

Sådan må den overordnede vurdering fra de store kapitalfonde lyde af det tidligere kommunalt-ejede it-selskab, der fortsat på mange måder nyder en helt enestående position på det meget store marked for kommunale it-løsninger.

Vurderingen underbygges ikke mindst af, at kapitalfonden EQT samt ATP angiveligt sælger KMD til kapitalfonden Advent International for mere end det dobbelte af det, som de selv betalte KL for selskabet for blot fem år siden.

Advent International ser også store gevinster i fremtiden og øjner altså muligheden for store vækstrater i selskabet, som Advent kan høste, når KMD om nogle år igen skal afhændes.

Få overblikket over salget af KMD. Klik videre på hver enkelt artikel herunder for at læse mere.


KMD-topchef efter salg: Her er KMD's fremtid
Interview: Flere KMD-bosser kan se frem til en klækkelig gevinst efter mandagens salg af selskabet. Se her, hvor topchef Lars Monrad-Gylling mener, at KMD's fremtid ligger.


KMD solgt: Her er den nye ejer
It-giganten KMD er blevet solgt til kapitalfond.


Det kommer der til at ske med KMD efter salget
Salget af KMD til en ny ejer kan få afgørende betydning for virksomheden, der befinder sig på et marked med stadig hårdere konkurrence.


Tillidsmand efter salg: Vi vil kæmpe for KMD
Tillidsmand for 1.400 it-ansatte hos KMD er netop nu til møde om salget til den nye ejer.


[url= https://www.computerworld.dk/art/221170/koeber-kmd-for-milliarder-men-ny-kmd-ejer-er-tavs] Køber KMD for milliarder: Men ny KMD-ejer er tavs[/url]
Selvom den nye ejer af it-kæmpen KMD har brugt et milliard-beløb på købet, så er det tavs om købet af virksomheden.

Læs om forløbet op til salget:


Køber springer fra: Vil ikke købe KMD alligevel
8. oktober 2012: Endnu en mulig køber af KMD er sprunget fra på målstregen. Det er der en særlig grund til. Se den her.


Forlist KMD-salg led i et strategisk spil
8. oktober 2012 Topchef, bestyrelsesformand og ejere af KMD har i forbindelse med afsporet salgsproces gang i et spil sorteper, vurderer professor.


Kapitalfond tæt på at købe KMD for gigantisk beløb
21. august 2012: Stor udenlandsk kapitalfond vil købe KMD.


Opkøb til syv milliarder vil få konsekvenser for KMD
21. august 2012: Det vil få konsekvenser for både KMD og markedet, hvis kapitalfonden Advent lægger næsten syv milliarder kroner for selskabet.


Så guldrandet en investering er KMD
21. august 2012: KMD-ejerne EQT og ATP scorer kassen på salget af KMD, der på alle måder har været en guldrandet forretning.


Rygte: KMD skal sælges
9. november 2011: Svære tider og frygt for at komme til at hænge på opkøbte selskaber for længe får kapitalfond til at sætte gang i salg af KMD.


Nyrup: Kapitalfond malker kommuners it-kasser
14. april 2010: Tømmermændene har for alvor meldt sig efter salget af KMD, hvor landets nødlidende kommuner nu betaler en høj pris.


Minister skal kigge på KMD-salg
2. marts 2010:Finansminister Claus Hjort Frederiksen skal nu undersøge salget af KMD, hvor kapitalfonden EQT scorer store prisstigninger ude hos kommunerne.


Derfor sover kommunerne stadig i ske med KMD
4. februar 2010:ComputerViews: Den 37 år gamle navlestreng mellem KMD og de kommunale embedsmænd er øjensynlig ikke let at skære over. Læs her et bud på hvorfor.


Salget af KMD gør it-chefer nervøse
12. december 2008: Computerworld har spurgt kommunale it-chefer om, hvordan de forventer, at fremtiden former sig med KMD ejet af kapitalfonden EQT.


KMD solgt for milliarder - her er forløbet
5. december 2008 De danske kommuner begravede deres ejerskab af den største danskejede it-arbejdsplads uden fest og de store smil. Få overblikket over det langstrakte forløb op til handlen her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere