Artikel top billede

Overblik: KMD's nye ejere vil score kassen

Overblik: KMD er en guldrandet forretning for sine ejere. Og alle sejl er sat for at det vil fortsætte. Få overblikket over milliard-salget af KMD.

KMD er en guldrandet forretning med et meget stort potentiale.

Sådan må den overordnede vurdering fra de store kapitalfonde lyde af det tidligere kommunalt-ejede it-selskab, der fortsat på mange måder nyder en helt enestående position på det meget store marked for kommunale it-løsninger.

Vurderingen underbygges ikke mindst af, at kapitalfonden EQT samt ATP angiveligt sælger KMD til kapitalfonden Advent International for mere end det dobbelte af det, som de selv betalte KL for selskabet for blot fem år siden.

Advent International ser også store gevinster i fremtiden og øjner altså muligheden for store vækstrater i selskabet, som Advent kan høste, når KMD om nogle år igen skal afhændes.

Få overblikket over salget af KMD. Klik videre på hver enkelt artikel herunder for at læse mere.


KMD-topchef efter salg: Her er KMD's fremtid
Interview: Flere KMD-bosser kan se frem til en klækkelig gevinst efter mandagens salg af selskabet. Se her, hvor topchef Lars Monrad-Gylling mener, at KMD's fremtid ligger.


KMD solgt: Her er den nye ejer
It-giganten KMD er blevet solgt til kapitalfond.


Det kommer der til at ske med KMD efter salget
Salget af KMD til en ny ejer kan få afgørende betydning for virksomheden, der befinder sig på et marked med stadig hårdere konkurrence.


Tillidsmand efter salg: Vi vil kæmpe for KMD
Tillidsmand for 1.400 it-ansatte hos KMD er netop nu til møde om salget til den nye ejer.


[url= https://www.computerworld.dk/art/221170/koeber-kmd-for-milliarder-men-ny-kmd-ejer-er-tavs] Køber KMD for milliarder: Men ny KMD-ejer er tavs[/url]
Selvom den nye ejer af it-kæmpen KMD har brugt et milliard-beløb på købet, så er det tavs om købet af virksomheden.

Læs om forløbet op til salget:


Køber springer fra: Vil ikke købe KMD alligevel
8. oktober 2012: Endnu en mulig køber af KMD er sprunget fra på målstregen. Det er der en særlig grund til. Se den her.


Forlist KMD-salg led i et strategisk spil
8. oktober 2012 Topchef, bestyrelsesformand og ejere af KMD har i forbindelse med afsporet salgsproces gang i et spil sorteper, vurderer professor.


Kapitalfond tæt på at købe KMD for gigantisk beløb
21. august 2012: Stor udenlandsk kapitalfond vil købe KMD.


Opkøb til syv milliarder vil få konsekvenser for KMD
21. august 2012: Det vil få konsekvenser for både KMD og markedet, hvis kapitalfonden Advent lægger næsten syv milliarder kroner for selskabet.


Så guldrandet en investering er KMD
21. august 2012: KMD-ejerne EQT og ATP scorer kassen på salget af KMD, der på alle måder har været en guldrandet forretning.


Rygte: KMD skal sælges
9. november 2011: Svære tider og frygt for at komme til at hænge på opkøbte selskaber for længe får kapitalfond til at sætte gang i salg af KMD.


Nyrup: Kapitalfond malker kommuners it-kasser
14. april 2010: Tømmermændene har for alvor meldt sig efter salget af KMD, hvor landets nødlidende kommuner nu betaler en høj pris.


Minister skal kigge på KMD-salg
2. marts 2010:Finansminister Claus Hjort Frederiksen skal nu undersøge salget af KMD, hvor kapitalfonden EQT scorer store prisstigninger ude hos kommunerne.


Derfor sover kommunerne stadig i ske med KMD
4. februar 2010:ComputerViews: Den 37 år gamle navlestreng mellem KMD og de kommunale embedsmænd er øjensynlig ikke let at skære over. Læs her et bud på hvorfor.


Salget af KMD gør it-chefer nervøse
12. december 2008: Computerworld har spurgt kommunale it-chefer om, hvordan de forventer, at fremtiden former sig med KMD ejet af kapitalfonden EQT.


KMD solgt for milliarder - her er forløbet
5. december 2008 De danske kommuner begravede deres ejerskab af den største danskejede it-arbejdsplads uden fest og de store smil. Få overblikket over det langstrakte forløb op til handlen her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Mytrendyphone efter momssag og tvangskonkurs i Norge: ”Det er blevet stillet op som om vi nærmest har snydt”
Interview: I marts blev mobiludstyrsleverandøren Mytrendyphone erklæret konkurs, men stifteren Silvan Popovic mener at moms-afgørelsen, der ledte til konkursen er "hundrede tusind procent" uretfærdig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.