Artikel top billede

Dansk telefirma haste-fikser CPR-hul efter hård kritik

Et af Danmarks helt store telefirmaer haste-lukker det ene af to alvorlige CPR-huller. Sidste sikkerhedsbrist bliver dog først rettet i udgangen af næste uge.

Læs også:
Stort sikkerhedshul: Så nemt kan man stjæle dit CPR-nummer

Hård kritik: Dansk telebranche tager for let på CPR-sikkerhed

It-studerende afslører kæmpe CPR-sikkerhedshul

Efter Telenor i mandags blev gjort opmærksom på to CPR-sikkerhedshuller, implementerer televirksomheden nu rettelser, der skal lukke hullerne.

Telenor meddeler, at de i morges har implementeret en løsning, der lukker det ene hul.

Virksomhedens anden sikkerhedsbrist, der forekommer på teleselskabets hjemmeside telenor.dk, vil blive løst i udgangen af næste uge. Det oplyser Telenors kommunikationschef.

Brist på service provider-platform lukkes

CPR-hullet, der blev fundet i Telenors Service Provider platform, som giver andre virksomheder mulighed for at gensælge Telenors mobil-produkter, er i morges blevet lukket.

"Løsningen er implementeret for OK-mobil og de øvrige kunder på service provider-platformen. Det rammer dermed alle vores kunder, der benytter løsningen," forsikrer Nicholai Kramer Pfeiffer, der er juridisk direktør i Telenor.

Virksomheden lever dermed op til udmeldingen fra i går, om at hullet ville blive rettet inden årsskiftet.

"Vi har konstateret, at der var behov for at ændre på vores setup for OK-mobil og øvrige service provider-platform, og det er sket i dag," siger Nicholai Kramer Pfeiffer.

Rettelsen består i, at opslag for en specifik fødselsdato kun kan foregå fem gange.

Hvis der ikke indtastes korrekte oplysninger omkring navn, fødselsdato samt de sidste fire cifre i CPR-nummeret, vil opslag mod fødselsdatoen blive låst, indtil Telenors kundeservicemedarbejdere, på anmodning fra kunden, åbner systemet igen.

Sidste CPR-hul rettes i udgangen af næste uge

Ifølge Telenors kommunikationschef, Maria Vilhardt, vil virksomhedens anden sikkerhedsbrist blive rettet snarest.

"Løsningen træder i kraft i næste uge. Her har man tre forsøg, hvis ikke oplysningerne indtastes korrekt låses opslag på fødselsdatoen i 24 timer," oplyser Maria Vilhardt.

Læs også:
Stort sikkerhedshul: Så nemt kan man stjæle dit CPR-nummer

Hård kritik: Dansk telebranche tager for let på CPR-sikkerhed

It-studerende afslører kæmpe CPR-sikkerhedshul
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Tidligere CIO i Mærsk Tom Christensen ny it-chef hos Conscia
Conscia har hyret tidligere CIO hos Mærsk Tom Christensen som chef for IT Operations og CISO. Tom Christensen stod blandt andet i spidsen for it-afdelingen hos Mærsk Oil & Gas under det berygtede ransomware-angreb på koncernen i 2017.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.