Stor dansk betalingstjeneste stadig ramt af it-bøvl

Efter et par dages ro hos betalingstjenesten Dibs, sidste uges it-problemer med langsomme eller tabte netbetalinger tilbage.

Læs også: Dibs igen ramt af problemer - it-betalinger hænger

It-problemerne hos betalingstjenesten Dibs, som hidtil har håndteret omkring 60 procent af onlinebetalingerne i Danmark, er tilsyneladende ikke så enkle at få løst hos firmaet.

Mandag skriver Dibs på firmaets hjemmeside, at firmaets kunder kan opleve lange svartider på nogle betalinger, men at firmaets betalingsvindue igen er åbent for kunderne. 

Siden it-problemerne startede tirsdag, for seks dage siden, har Dibs kunder i dagevis været uden afgang til at ændre i opsætningen af deres tjeneste hos betalingsudbyderen.

Dibs lukkede nemlig ned for dette modul for at koncentrere al kapacitet på at få gennemført de mange betalingstransaktioner.
Koncentreret trafik 
Administrerende direktør Eric Wallin forklarede torsdag, at problemerne skyldes kapacitetsproblemer, og at rigtig mange kunder vil have betalingerne genemført på samme tid, nemlig i dagene før månedsskiftet.

Problemerne med betalinger, som gik langsomt eller slet ikke igennem systemet, blev dog bedre sidst på ugen, hvor kunderne igen kunne tilgå adminstrationssytemerne.

Og det er godt nyt for eksempelvis netbutikker, som i sidste uge havde problemer med at aktivere pengetræk hos de handlende, så der kunne komme penge i kassen.

Symtomerne kom tilbage
Men i morges var den altså gal igen, efter at weekenden er overstået, indrømmer ERic Wallin, der er adminstrerende direktør hos firmaet.

"Symptomerne kom tilbage mandag morgen, så nu arbejder vi på fuld tryk med at sørge for at løse vores problemer igen," siger han til Computerworld.   

Han fortæller, at problemerne kom tilbage, da en lang række kunder mandag morgen tilgik Dibs' adminstrationssystem på samme tid.

Han fortæller, at årsagen til dette delvist er et teknisk, men også et strukturelt problem, som firmaet aarbejder på at løse fra to sider.

Ikke kapacitet nok
Siden 2011 er transaktionsmængden hos firmaet fordoblet, og samtidig sker mange af transaktionerne tidsmæssigt langt mere konceteretet.

"Og sådan har det ikke været tidligere, kun i år. Og det må vi tilpasse os," siger Eric Wallin.

"Men vi skal på den anden side også sørge for, at vi harmoniserer og opdaterer vores tekniske system. Vi har en god teknisk platform, men den har helt tydeligt i øjeblikket ikke kapacitet nok til at håndtere den volumen vi har," siger han.

Derfor arbejder firmaet netop nu på at opdatere og skabe mere kapacitet til systemet, forklarer han.      
han. 

"Vi har taget international ekspertise ind i løbet af weekenden for at hjælpe, så vi nu får vi hjælp fra alle sider og kanter, for vi skal simpelthen i mål med det her i løbet af kort tid. Det er meget, meget vigtigt for os og vore kunder," siger Eric Wallin.

Seneste driftsmeddelelse fra Dibs er her:

Klokken 15.00 stod der følgende:

DIBS Admin: Payments are going through, but some might experience time-outs and long response times. DIBS admin is offline and is it not possible to log-in to the system. New update 15:15

Dibs har haft et uheldigt kvartal. Siden starten af juli Har firmaets betalingstransaktioner været ramt af kapacitetetsproblemer omkring månedskifte tre gange.

Det kan du læse om her:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Beskyt virksomhedens data og digitale værdier i døgndrift – målrettet, hurtigt og effektivt
Et konstant skiftende trusselsbillede og ændrede behov for eksempelvis flere hjemmearbejdspladser udfordrer virksomheden drift, indtjening og – i værste fald – eksistens. Men her er ofte allerede ganske mange sikkerhedssystemer i drift, og derfor er løsningen sjældent endnu flere tiltag og lag. De vil ofte blot bidrage til forvirringen, øge antallet af alarmer og måske endda ende med at gøre virksomhedens mere sårbar. I stedet kan det give mening at vælge en ekstern leverandør, der kan overvåge og sikre de digitale aktiver fokuseret, effektivt og i døgndrift. Helt uden behov for at sætte kostbare og ressourcekrævende projekter i søen – og uden at skulle tilkøbe dyre konsulentydelser og specialressourcer. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.