Artikel top billede

Denne browser beskytter dig bedst mod phishing

Se hvor god din browser er til at blokere for nye phishing-webadresser.

Computerworld News Service: De mest populære browsere opdager og blokerer for phishing-angreb i mindst 90 procent af tilfældene.

Google Chrome beskytter dog marginalt bedre end konkurrenterne, skriver NSS Labs i en ny rapport.

Dette testfirma har sat Google Chrome 21, Mozilla Firefox 15, Apple Safari 5 og Microsoft Internet Explorer 10 (på Windows 8) op mod 2.291 unikke phishing-webadresser i en realtids-test.

Her beskyttede Chrome mod 94 procent af angrebene i løbet af en periode på 10 dage.

Internet Explorer 10 (den eneste af browserne, der ikke anvender Googles SafeBrowsing API) landede på andenpladsen med 92 procent, Safari fik tredjepladsen med 91 procent, mens Firefox klarede sig dårligst med 90 procent.

Står meget lige

Det kan således konkluderes, at de største browsere i dag står meget lige, hvad angår beskyttelse mod phishing, og at de alle er blevet forbedret markant på dette område, siden NSS Labs sidst foretog denne test i 2009.

Her blev kun cirka 47 procent af phishing-angrebene blokeret.

Den nye test viser dog, at det varierer en del, når man se på den tid, som de aktuelle browsere tager om at blokere nye skadelige webadresser.

Firefox og Safari blokerede i testen henholdsvis 79,2 og 76,9 procent inden for en time, mens det for Internet Explorer og Chrome kun var henholdsvis 55,9 og 53,2 procent.

Selvom browserne klarede sig næsten lige godt i forhold til at blokere phishing-webadresser, så tog det længere tid for nogle af dem end andre.

Firefox klart den hurtigste

Firefox var langt den hurtigste til at blokere for skadelige websteder.

Det tog denne browser gennemsnitligt 2,35 timer, mens det for alle de andre testede browsere gennemsnitligt tog over fem timer.

Firefox, Chrome og Safari bruger alle Googles SafeBrowsing API, mens Internet Explorer 10 bruger Microsofts egen SmartScreen.

"Ser man tilbage på 2009, da den bedste browser blokerede 83 procent og den værste sølle to procent, er det tydeligt, at alle de testede producenter var gjort væsentlige fremskridt i deres evne til at blokere phishing-angreb," bemærker NSS Labs.

"Nu bliver udfordringen at nedbringe reaktionstiden."

Testfirmaet fremhæver, at phishing kun er én af de trusler, som browsere skal kunne beskytte mod. Herudover er der trusler såsom malware og drive by-downloads.

Det er noget, NSS Labs testede for i oktober. Her var resultaterne meget mindre opmuntrende.

Tal fra Anti-Phishing World Group (APWG) viser, at antallet af unikke phishing-websteder har ligget på cirka 50.000 per måned i 2012, selvom den gennemsnitlige levetid for hvert er faldet markant siden 2009 til nu lige under et døgn.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske Contractbook henter 185 millioner - anden kapitalindsprøjtning på kun fire måneder
Danske Contractbook henter en investering på 185 millioner kroner. Det sker blot fire måneder efter, at selskabet modtog en investering på 58 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.