Artikel top billede

Gratis it-tjek af din virksomhed: Er du helt ajour?

Du kan risikere at gå glip af gyldne it-muligheder, hvis du ikke er klar til. Få fem gode råd til, hvordan du undgår det.

Læs også:

Har vi overhovedet brug for it-afdelingen længere?

Her er de mest innovative it-firmaer i verden

Er din virksomhed gået i stå?
Eller føler du, at virksomheden går glip af store it-trends som brugen af sociale medier eller digitalisering af grundlæggende arbejdsgange og produktionsflow?

Så få et gratis innovationstjek på det offentliges regning.

Sådan lyder rådet fra projektchef Lars Mattson fra innovationsnetværket iKraft, der er støttet af Region Midtjylland i samarbejde med kommuner i regionen og drevet af de tre østjyske it-organisationer Alexandra Instituttet, Innovation Lab og it-forum Midtjylland.

1.500 har fået hjælp

Lars Mattson fortæller, at der i de seneste tre år på landsplan har været i kontakt med 6.000 danske virksomheder med op til 250 medarbejdere, hvoraf 1.500 har haft besøg af en innovations-agent.

Agenterne kommer fra såkaldte GTS'er (godkendte teknologiske institutter), der blandt andet inkluderer Alexandra Instituttet, og Teknologisk Institut.

Efter en indledende screening af din virksomheds behov, får du besøg i en time eller to af en af landets op mod 40 innovationsagenter.

Agenten går derefter hjem og skriver en handlingsplan med konkrete anbefalinger til, hvordan du kommer videre med at få fat de i livsgivende digitale trends.

"GTS'erne tager et holistisk syn på virksomhedens udfordringer, opridser de relevante problemstillinger og ikke mindst hjælper med vejledningen til, hvem man skal have fat i for at komme videre," forklarer Lars Mattson om processen.

"Virksomheder, der efterspørger en innovations-agent, er typisk etablerede firmaer, som trænger til noget nyt input. Og man kan sige, at alt, hvad de risikerer at miste er de to timer, som det indledende møde varer," fortsætter han.

Mange er lukkede

Hele ideen med at få hjælp til at styrke innovationen i virksomheden er finansieret af Styrelsen for Forskning og Innovation, der aflønner GTS'erne alt efter, hvor meget de rådgiver.

Innovationsnetværket iKraft fra Region Midtjylland har igennem de seneste fem år hjulpet hundredevis af midtjyske virksomheder med at udvikle og implementere it- og teknologiprodukter.

I den forbindelse har Lars Mattson samlet fem råd til de mindre og mellemstore virksomheder, der har taget imod hjælpen og kommet videre i deres proces med at dyrke den sunde bundlinje.

"iKraft arbejder udelukkende med virksomheder i Region Midtjylland, men vores råd er landsdækkende, ligesom ordningen med at få innovations-agenter også er landsdækkende," forklarer Lars Mattson.

Ikke alle er dog lige åbne, når innovations-agenterne rykker ud med deres velmenende anbefalinger, fortæller Lars Mattson.

"Når 'fatter' i form af virksomhedsstifteren først har fået ideen, så er der en tilbøjelighed til, at han er bange for at dele den med andre og blive kigget over skulderen. Men en samtale med en agent er naturligvis fortrolig," forsikrer Lars Mattson.

Han har ud fra iKrafts arbejde med hundredevis af virksomheder fem råd til, hvordan små og mellemstore virksomheder plejer deres innovationskraft.

De fem råd kan du læse ude til højre for den artikel.

Læs også:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.