Artikel top billede

Gratis it-tjek af din virksomhed: Er du helt ajour?

Du kan risikere at gå glip af gyldne it-muligheder, hvis du ikke er klar til. Få fem gode råd til, hvordan du undgår det.

Læs også:

Har vi overhovedet brug for it-afdelingen længere?

Her er de mest innovative it-firmaer i verden

Er din virksomhed gået i stå?
Eller føler du, at virksomheden går glip af store it-trends som brugen af sociale medier eller digitalisering af grundlæggende arbejdsgange og produktionsflow?

Så få et gratis innovationstjek på det offentliges regning.

Sådan lyder rådet fra projektchef Lars Mattson fra innovationsnetværket iKraft, der er støttet af Region Midtjylland i samarbejde med kommuner i regionen og drevet af de tre østjyske it-organisationer Alexandra Instituttet, Innovation Lab og it-forum Midtjylland.

1.500 har fået hjælp

Lars Mattson fortæller, at der i de seneste tre år på landsplan har været i kontakt med 6.000 danske virksomheder med op til 250 medarbejdere, hvoraf 1.500 har haft besøg af en innovations-agent.

Agenterne kommer fra såkaldte GTS'er (godkendte teknologiske institutter), der blandt andet inkluderer Alexandra Instituttet, og Teknologisk Institut.

Efter en indledende screening af din virksomheds behov, får du besøg i en time eller to af en af landets op mod 40 innovationsagenter.

Agenten går derefter hjem og skriver en handlingsplan med konkrete anbefalinger til, hvordan du kommer videre med at få fat de i livsgivende digitale trends.

"GTS'erne tager et holistisk syn på virksomhedens udfordringer, opridser de relevante problemstillinger og ikke mindst hjælper med vejledningen til, hvem man skal have fat i for at komme videre," forklarer Lars Mattson om processen.

"Virksomheder, der efterspørger en innovations-agent, er typisk etablerede firmaer, som trænger til noget nyt input. Og man kan sige, at alt, hvad de risikerer at miste er de to timer, som det indledende møde varer," fortsætter han.

Mange er lukkede

Hele ideen med at få hjælp til at styrke innovationen i virksomheden er finansieret af Styrelsen for Forskning og Innovation, der aflønner GTS'erne alt efter, hvor meget de rådgiver.

Innovationsnetværket iKraft fra Region Midtjylland har igennem de seneste fem år hjulpet hundredevis af midtjyske virksomheder med at udvikle og implementere it- og teknologiprodukter.

I den forbindelse har Lars Mattson samlet fem råd til de mindre og mellemstore virksomheder, der har taget imod hjælpen og kommet videre i deres proces med at dyrke den sunde bundlinje.

"iKraft arbejder udelukkende med virksomheder i Region Midtjylland, men vores råd er landsdækkende, ligesom ordningen med at få innovations-agenter også er landsdækkende," forklarer Lars Mattson.

Ikke alle er dog lige åbne, når innovations-agenterne rykker ud med deres velmenende anbefalinger, fortæller Lars Mattson.

"Når 'fatter' i form af virksomhedsstifteren først har fået ideen, så er der en tilbøjelighed til, at han er bange for at dele den med andre og blive kigget over skulderen. Men en samtale med en agent er naturligvis fortrolig," forsikrer Lars Mattson.

Han har ud fra iKrafts arbejde med hundredevis af virksomheder fem råd til, hvordan små og mellemstore virksomheder plejer deres innovationskraft.

De fem råd kan du læse ude til højre for den artikel.

Læs også:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere