Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Så mange ansatte har KMD fyret i de seneste måneder

KMD har i løbet af de seneste par måneder fyret et to-cifret antal ansatte forud for de kommende fyringer af op mod 100 ansatte.

Læs også: Her vil hovedparten af KMD-fyringerne ramme

Fyringsrunde på vej i KMD: Tre procent af de ansatte skal væk

I november blev 22 ansatte hos KMD fyret.

Det bekræfter KMD-tillidsmand Erik Lykke Hansen over for Computerworld.

Og i denne måned er yderligere 18 ansatte blevet fyret, oplyser KMD.

De to prikkerunder har intet at gøre med den melding som KMD-ledelsen kom med i går, hvor det blev meddelt at 100 stillinger skal skæres væk.

Altså skiller KMD sig inden for få måneder af med op imod 140 personer - altså afhængig af hvor mange fyringer, den netop varslede nedskæring konkret vil udløse.

KMDs topchef Lars Monrad-Gylling påpeger, at koncernen løbende justerer de kompetencer, som der er behov for.

"Det sker løbende og det vil også ske i fremtiden," understreger Lars Monrad-Gylling konfronteret med oplysningerne om de to netop gennemførte prikkerunder.

Imidlertid adskiller de to prikkerunder sig fra den forestående nedskæring ved, der her er tale om at 100 stillinger helt forsvinder - og ingen af dem altså ikke bliver genbesat, forklarer Lars Monrad-Gylling til Computerworld.

Strid om prikkerunde

Tillidsmand Erik Lykke Hansen fra KMD oplyser da også, at fagforbundet HK har klaget internt over den første af de tidligere prikkerunder, fordi ledelsen fyrer folk - for derefter bare at ansætte nogle andre folk.

Ifølge Computerworlds oplysninger har administrerende direktør Lars Monrad-Gylling på et møde i virksomhedens samarbejdsudvalg den 15. november 2012 orienteret om ledelsens planer.

Fyringerne i november 2012 skulle angiveligt været begrundet med mindre efterspørgsel på Navision konsulenter efter centralisering i staten samt lavere tilgang af private Navision kunder end forventet.

Angiveligt skulle der være tale om stillinger bredt fordelt i organisationen.

I forhold til fyringsrunden i januar, så forklarer Erik Lykke Hansen, at den har HK ikke været helt så tæt på, fordi der i høj grad var tale om ansatte med lederkontrakter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere