Artikel top billede

Datacentre og cloud-tjenester er lette ofre for hackere

Den udbredte brug af mobile enheder og BYOD-tendensen skaber nye udfordringer for netværkssikkerheden.

Computerworld News Service: Datacentre og cloud-tjenester er lette ofre og attraktive mål for angreb, vurderer netværksleverandøren Arbor Networks.

I Arbor Networks' 8. årlige Worldwide Infrastructure Security Report, svarer 94 procent af de 130 adspurgte netværksoperatører på verdensplan, at de har været udsat for angreb.

Heraf nævner 90 procent, at en stor bid af budgettet går til driftsomkostninger.

Direktør for Arbor Networks, Colin Doherty, kommenterer, at når virksomheder flytter tjenester over på cloud, bør de være opmærksomme på risikoen for indirekte skade på grund af den delte infrastruktur.

"Der er en direkte sammenhæng med hvilke typer virksomheder, der er mål for angreb, såsom e-handel og onlinespil der i stigende grad angribes," siger han.

Mobiloperatørerne er fortsat for passive, hvad angår netværksovervågning, og BYOD-tendensen skaber nye sikkerhedsmæssige udfordringer, hævdes det i rapporten.

Ingen indblik

60 procent af respondenterne svarer, at de ikke har noget indblik i trafikken på mobil / evolved packet core.

63 procent svarer, at de selv tillader medarbejdernes egne mobile enheder på netværket, men kun 40 procent har midlerne til at administrere dem.

Kun 13 procent blokerer aktivt adgang til sociale medier.

Doherty fortæller, at der kun har været en begrænset forbedring i netværksovervågning og investering i løsninger til opdagelse og bekæmpelse af angreb specifikt inden for mobilnetværk siden sidste spørgeundersøgelse.

Han tilføjer, at da antallet og funktionaliteten af mobile enheder fortsat stiger, er det kun et spørgsmål om tid, før truslerne bliver mere udbredte i den mobile infrastruktur. Og BYOD skaber flere indgange for hackere.

Her er den største bekymring

Af rapportens andre konklusioner kan nævnes:

- Advanced persistent threats (målrettede angreb med store ressourcer bag sig) er en af de største bekymringer hos tjenesteleverandører og store virksomheder - 61 procent svarer, at deres største bekymring er, at værter kompromitteres og for eksempel bliver en del af et botnet, mens 55 procent peger på de såkaldte advanced persistent threats som deres største bekymring.

- Rapporten viser, at angreb via applikationslaget og fra flere vektorer fortsat udvikler sig, mens størrelsen af såkaldte volumetriske angreb er ved at stabilisere sig - det største rapporterede DDoS-angreb var på 60 gigabit pr. sekund. 46 procent af respondenterne fortæller at have oplevet angreb, der benyttede flere vektorer.

- DNS-infrastrukturen er forsat sårbar - 27 procent af respondenterne har oplevet DDoS-angreb på deres DNS-infrastruktur, der har påvirket deres kunder. Det er en væsentligt større andel end de 12 procent fra sidste års spørgeundersøgelse.

- IPv6-implementeringen er ved at være godt udbredt - 80 procent af respondenterne svarer, at de enten allerede har implementeret IPv6 eller har planer om at gøre det i løbet af de næste 12 måneder. Det giver dog angribere nye muligheder for at omgå netværkssikkerheden.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.