Artikel top billede

(Foto: Lars Sundström / Lars Sundström)

It-chef må tackle dårlig mobildækning med kreativ løsning

Dansk kommune er alvorligt plaget af store huller i mobil-dækningen, som tvinger it-chefen til en noget alternativ løsning. Se den her.

Læs også:
Nul mobildækning: Dansk it-chef må bruge fastnet

Medarbejderne i Billund Kommune har lommen fuld af simkort, når områdets borgere skal services.

"Vores medarbejderne kører rundt med to forskellige telefoner med simkort fra to udbydere, fordi vi er nødsaget til at skifte mellem flere forskellige operatører, for at være dækket ind," siger Anders Fihl, der er it-chef i Billund Kommune.

Ifølge it-chefen skyldes det, at dækningen i kommunen svinger fra område til område, og at det ikke er lykkedes dem at finde én operatør, der kan levere dækning, som sikre medarbejdere en brugbar data-forbindelse.

Det betyder, at medarbejderne har svært ved at sende data hjem til de bagvedliggende systemer, blandt andet registrering af medicinering på stedet, gennem mobil-data.

Ifølge kommunens Teknik & Miljøforvaltningen skal medarbejderne ikke se frem bedre mobildækning i nærmeste fremtid.

Kommunen holder nemlig opsættelse af mobil-master tilbage. Fordi Teknik & Miljøforvaltningen vil have udarbejdet en masteplan, og fordi kommunen samtidig ikke ønsker at fylde områdets landskab med høje master.

It-chef: Det er en utilfredsstillende arbejdsgang
Registreringen foregår direkte fra mobiltelefoner samt pc'ere med mobil-dongles. Hertil har it-chefen valgt at udstyre kommunens medarbejdere med flere forskellige simkort fra både TDC, Telenor og 3.

"Det er meget utilfredsstillende. Eksempelvis ældreplejen har det problem, at de i bund og grund ikke kan løse opgaven, hvis ikke medarbejderen kan komme i kontakt med systemerne," forklarer Anders Fihl.

Derfor er det et større problem for de kommunalt ansatte

Ifølge it-chefen at manglende dækning problematisk fordi medarbejderne arbejder med den såkaldte journalpligt, hvor det er påkrævet, at medarbejderne eksempelvis skal dokumentere medicinering af borgeren.

"De skal kunne forbinde til vores omsorgs-system uanset, hvor de er og på alle tidspunkter af døgnet. Det er faktisk det mest centrale system, vi har. Vi skal jo dokumentere, hvordan borgeren behandles," fortæller Anders Fihl og forsætter:

"Det et kernesystem, og det skal for det første køre, men vi skal også have adgang til det alle steder fra, det bliver mere og mere centralt for os. Alt foregår online i dag,"

Og det er ikke kun dataoverførslerne, der er ramt. Simple mobil-opkald er også en udfordring.

"Vi har også indført flere telefoner med forskellige simkort, fordi vi rent lavpraktisk også skal kunne foretage et opkald, for eksempelvis i forhold til akutte tilfælde af hjertestop," siger Anders Fihl.

Teknik og Miljø: Vi har ikke en plan endnu
Kommunens Teknik & Miljøforvaltningen fortæller Computerworld, at der ikke kommer til at ske noget på området lige foreløbigt

"Vi skal have udarbejdet en masteplan, men vi er ikke begyndt at udforme planen endnu." siger Ole B. Rasmussen, der er byplanlægger ved Billund Kommune.

Han fremhæver samtidig Haderslev Kommunes masteplaner, som et eksempel.

Men Teknik & Miljøforvaltningen ved ikke, hvornår en endelig plan kan være færdig, og fremhæver andre problemstillinger for kommunen.

"Ét er at få lukket hullerne. Men et andet hensyn er også, at vi ikke får 100 master til at stå derude og fylde landskabet op. Vi ønsker ikke at stoppe udviklingen, men vil blandt andet sikre, at de forskellige selskaber kommer på de samme master," mener Ole B. Rasmussen.

Hvorfor er det et problem, at have mange master i landskabet?

"Det er ikke kønt, hvis man kan se mobil-master lige gyldigt, hvor man kører hen i området,"

Så det handler om kosmetik?

"Ja, det handler om landskabsopfattelse." afslutter Ole B. Rasmussen.

Læs også:
Nul mobildækning: Dansk it-chef må bruge fastnet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere