Artikel top billede

It-chef må tackle dårlig mobildækning med kreativ løsning

Dansk kommune er alvorligt plaget af store huller i mobil-dækningen, som tvinger it-chefen til en noget alternativ løsning. Se den her.

Læs også:
Nul mobildækning: Dansk it-chef må bruge fastnet

Medarbejderne i Billund Kommune har lommen fuld af simkort, når områdets borgere skal services.

"Vores medarbejderne kører rundt med to forskellige telefoner med simkort fra to udbydere, fordi vi er nødsaget til at skifte mellem flere forskellige operatører, for at være dækket ind," siger Anders Fihl, der er it-chef i Billund Kommune.

Ifølge it-chefen skyldes det, at dækningen i kommunen svinger fra område til område, og at det ikke er lykkedes dem at finde én operatør, der kan levere dækning, som sikre medarbejdere en brugbar data-forbindelse.

Det betyder, at medarbejderne har svært ved at sende data hjem til de bagvedliggende systemer, blandt andet registrering af medicinering på stedet, gennem mobil-data.

Ifølge kommunens Teknik & Miljøforvaltningen skal medarbejderne ikke se frem bedre mobildækning i nærmeste fremtid.

Kommunen holder nemlig opsættelse af mobil-master tilbage. Fordi Teknik & Miljøforvaltningen vil have udarbejdet en masteplan, og fordi kommunen samtidig ikke ønsker at fylde områdets landskab med høje master.

It-chef: Det er en utilfredsstillende arbejdsgang
Registreringen foregår direkte fra mobiltelefoner samt pc'ere med mobil-dongles. Hertil har it-chefen valgt at udstyre kommunens medarbejdere med flere forskellige simkort fra både TDC, Telenor og 3.

"Det er meget utilfredsstillende. Eksempelvis ældreplejen har det problem, at de i bund og grund ikke kan løse opgaven, hvis ikke medarbejderen kan komme i kontakt med systemerne," forklarer Anders Fihl.

Derfor er det et større problem for de kommunalt ansatte

Ifølge it-chefen at manglende dækning problematisk fordi medarbejderne arbejder med den såkaldte journalpligt, hvor det er påkrævet, at medarbejderne eksempelvis skal dokumentere medicinering af borgeren.

"De skal kunne forbinde til vores omsorgs-system uanset, hvor de er og på alle tidspunkter af døgnet. Det er faktisk det mest centrale system, vi har. Vi skal jo dokumentere, hvordan borgeren behandles," fortæller Anders Fihl og forsætter:

"Det et kernesystem, og det skal for det første køre, men vi skal også have adgang til det alle steder fra, det bliver mere og mere centralt for os. Alt foregår online i dag,"

Og det er ikke kun dataoverførslerne, der er ramt. Simple mobil-opkald er også en udfordring.

"Vi har også indført flere telefoner med forskellige simkort, fordi vi rent lavpraktisk også skal kunne foretage et opkald, for eksempelvis i forhold til akutte tilfælde af hjertestop," siger Anders Fihl.

Teknik og Miljø: Vi har ikke en plan endnu
Kommunens Teknik & Miljøforvaltningen fortæller Computerworld, at der ikke kommer til at ske noget på området lige foreløbigt

"Vi skal have udarbejdet en masteplan, men vi er ikke begyndt at udforme planen endnu." siger Ole B. Rasmussen, der er byplanlægger ved Billund Kommune.

Han fremhæver samtidig Haderslev Kommunes masteplaner, som et eksempel.

Men Teknik & Miljøforvaltningen ved ikke, hvornår en endelig plan kan være færdig, og fremhæver andre problemstillinger for kommunen.

"Ét er at få lukket hullerne. Men et andet hensyn er også, at vi ikke får 100 master til at stå derude og fylde landskabet op. Vi ønsker ikke at stoppe udviklingen, men vil blandt andet sikre, at de forskellige selskaber kommer på de samme master," mener Ole B. Rasmussen.

Hvorfor er det et problem, at have mange master i landskabet?

"Det er ikke kønt, hvis man kan se mobil-master lige gyldigt, hvor man kører hen i området,"

Så det handler om kosmetik?

"Ja, det handler om landskabsopfattelse." afslutter Ole B. Rasmussen.

Læs også:
Nul mobildækning: Dansk it-chef må bruge fastnet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.