Artikel top billede

Storaktionærer: Blankt nej til salg af Dell

En række storaktionærer i Dell vil ikke sælge deres aktier til Michael Dell. Se her, hvad der er i vejen.

En række store aktionærer i Dell siger blankt nej til, at et konglomerat bestående af selskabets stifter Michael Dell og kapitalfonden Silverlake Partners køber selskabet og afnoterer det fra børsen.

Du kan læse mere om planerne, der involverer et gigantlån fra Microsoft, her.

Blandt de aktionærer, der ikke vil sælge deres aktier, er Southeastern Asset Management, der på vegne af sine kunder ejer 8,5 procent af aktiekapitalen i Dell.

Skuffet over prisen

Southeastern Asset Management meddeler, at selskabet 'er skuffet' over den foreslåede handel, som "voldsomt undervurderer" selskabets reelle værdi.

"Vi skriver for at informere om, at vi ikke vil stemme for den foreslåede transaktion, som den er fremlagt," lyder det fra selskabet.

Vil bekæmpe med alle midler

Endvidere skriver Southeastern Asset Management, at selskabets forbeholder sig ret til 'med alle midler' at bekæmpe handlen.

"Herunder - men ikke begrænset til - en proxy fight (når flere aktionærer forenes for at få flertal. Red), retssager og lignende," hedder det.

Southeastern Asset Management opfordrer Dellls bestyrelse til nøje at vurdere alle alternativer til salget til Michael Dell og kapitalfonden for på den måde at sikre, at de nuværende aktionærer får maksimal værdi ud af deres investering.

"Vi ville have støttet en handel, der sikrede fuld og fair værdi - inklusive en model, hvor nuværende aktionærer kunne vælge at være med," skriver selskabet.

Ifølge Reuters har også en række øvrige stor-aktionærer vendt sig mod den kommende handel.

De tæller Harris Associates, Yacktman Asset Management og Pzena Investment, der tilsammen sidder på 3,3 procent af aktiekapitalen.

Michael Dell ejer 15,7 procent af aktierne i selskabet.

Læs også:

Dell købt for 134 milliarder kroner.

Derfor er Dell tvunget til at sælge sig selv.

Dell tømmer penge-lagre: Trækker milliarder hjem fra udlandet.

HP om Dell-salget: Nu nupper vi jeres kunder.

Derfor overvejer Microsoft at købe stor del af Dell.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.