IBM's storsatsning på mobilområdet - sådan bør du udvikle

IBM vil investere stort i mobilområdet - ikke mindst med udviklingen af kundevendte apps. Se her, hvad planerne er.

Computerworld News Service: Glem alt om ThinkPad, nu handler det om MobileFirst.

IBM kaster sig nu med fornyet energi ind i det voksende mobil-marked, hvor selskabet vil hjælpe sine erhvervskunder til at øge omsætningen og blive mere konkurrencedygtige ved hjælp af udvikling af mobil-apps.

Det nye tiltag trækker på en vifte af IBM's produkter og tjenester heriblandt nogle af de nyligt opkøbte, som samles under et helt nyt varemærke: MobileFirst.

Målet er et marked, mange anser som modent til vækst, og selskabet vil her hjælpe erhvervslivet til at drage nytte af den eksplosive udbredelse af smartphones og tablets.

"Vi befinder os på nippet til en massiv acceleration på området," udtaler Jerry Cuomo, der er teknologichef for IBM's WebSphere-produkter, i et interview.

Kundevendte apps
IBM vil med MobileFirst hjælpe virksomheder til at designe og bygge kundevendte apps, der nedsætter driftsomkostningerne eller skaber forretningsmæssig vækst, i stil med hvad luftfartsselskaberne gør med elektroniske boarding passes, eller som Uber har gjort med sin tjeneste til bestilling af taxi.

IBM vil også bruge sine værktøjer til at bygge interne apps til sit salgspersonale og andre medarbejdere og til administration af medarbejdernes personlige mobile enheder.

En bedre udnyttelse af hele mobil-området kan ifølge Cuomo desuden både føre til helt nye og bedre måder at drive forretning på og forbedre eksisterende arbejdsgange.

"Det handler ikke kun om app'en, men også om hvordan den givne app fører til innovation af processerne," siger han.

IBM vil her konkurrere med andre store leverandører såsom SAP, der også er i gang med et stort mobil-tiltag, og med en vifte af mindre leverandører såsom Appcelerator, der producerer en platform til app-udvikling.

Selskabet vil her desuden konkurrere med konsulentfirmaer såsom Accenture og Cognizant.

IBM mener dog at have den fordel at have alt under samme tag.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få overblikket: Her er Gartners vurdering af 16 førende CRM-leverandører
Den teknologiske udvikling skaber pt. en massiv omstilling inden for kundeservice. Samtidig muliggør teknologien også en konsolidering, som igen stiller nye krav til moderne CRM-systemer. Især kunstig intelligens og muligheden for digitale kanaler står højt på kundernes liste. I dette whitepaper kan du derfor læse om analysevirksomheden Gartners research af 16 leverandører inden for CRM og dermed få et overblik over det stadigt mere komplekse landskab.