Artikel top billede

IBM's storsatsning på mobilområdet - sådan bør du udvikle

IBM vil investere stort i mobilområdet - ikke mindst med udviklingen af kundevendte apps. Se her, hvad planerne er.

Computerworld News Service: Glem alt om ThinkPad, nu handler det om MobileFirst.

IBM kaster sig nu med fornyet energi ind i det voksende mobil-marked, hvor selskabet vil hjælpe sine erhvervskunder til at øge omsætningen og blive mere konkurrencedygtige ved hjælp af udvikling af mobil-apps.

Det nye tiltag trækker på en vifte af IBM's produkter og tjenester heriblandt nogle af de nyligt opkøbte, som samles under et helt nyt varemærke: MobileFirst.

Målet er et marked, mange anser som modent til vækst, og selskabet vil her hjælpe erhvervslivet til at drage nytte af den eksplosive udbredelse af smartphones og tablets.

"Vi befinder os på nippet til en massiv acceleration på området," udtaler Jerry Cuomo, der er teknologichef for IBM's WebSphere-produkter, i et interview.

Kundevendte apps

IBM vil med MobileFirst hjælpe virksomheder til at designe og bygge kundevendte apps, der nedsætter driftsomkostningerne eller skaber forretningsmæssig vækst, i stil med hvad luftfartsselskaberne gør med elektroniske boarding passes, eller som Uber har gjort med sin tjeneste til bestilling af taxi.

IBM vil også bruge sine værktøjer til at bygge interne apps til sit salgspersonale og andre medarbejdere og til administration af medarbejdernes personlige mobile enheder.

En bedre udnyttelse af hele mobil-området kan ifølge Cuomo desuden både føre til helt nye og bedre måder at drive forretning på og forbedre eksisterende arbejdsgange.

"Det handler ikke kun om app'en, men også om hvordan den givne app fører til innovation af processerne," siger han.

IBM vil her konkurrere med andre store leverandører såsom SAP, der også er i gang med et stort mobil-tiltag, og med en vifte af mindre leverandører såsom Appcelerator, der producerer en platform til app-udvikling.

Selskabet vil her desuden konkurrere med konsulentfirmaer såsom Accenture og Cognizant.

IBM mener dog at have den fordel at have alt under samme tag.

Den store fordel for IBM

Sidste år kom det store selskab for alvor i gang med at udvikle sin mobilstrategi og pilotteste apps, men i år vil det gælde implementering, mener Kevin Benedict, der er chefanalytiker for social, mobil, analyse og cloud hos Cognizant Technology Services.

"Markedet for enterprise mobility er virkelig enormt og det kommer ikke til at forsvinde," siger han.

Stor fordel

Det kan vise sig at være en stor fordel for store spillere som IBM, da erhvervslivet har for vane at investere i velkendte platforme, som kan forventes at eksistere i mange år frem.

Det er da også tydeligt, IBM ser dette som en kolossal forretningsmulighed.

Pressematerialet om MobileFirst beskriver tiltaget som selskabets "vigtigste mobilstrategi siden introduktionen af ThinkPad."

IBM oplyser at have til hensigt at fordoble sin investering på mobilområdet alene i løbet af i år, men sætter dog ingen absolutte tal på.

De konkrete løsninger

Af konkrete løsninger, der hermed er blevet lanceret, kan nævnes MobileFirst Platform til udvikling og udrulning af apps.

Denne platform inkluderer udrulningssoftwaren Worklight, som udvides med ny single-signon-funktionalitet, samt en ny beta af Rational Test Workbench, der er software til test af eksempelvis ydeevne.

Herudover lanceres softwaren MobileFirst til administration af mobile enheder, som inkluderer en opdateret EndPoint Manager, samt software til analyse i kraft af selskabets opkøb af firmaet Tealeaf, der udvikler værktøjer til overvågning af kundeadfærd. IBM Global Services deltager også i initiativet med tjenester til strategi og udvikling.

Derfor bør du bygge i JavaScript

Selskabet vil understøtte app-udvikling og administration af mobile enheder til alle de store smartphone-platforme heriblandt iOS, Android, Windows Phone 8 og BlackBerry.

For eksempel vil en ny version af AppScan udvide sin sårbarhedstest til også at understøtte iOS-apps.

"Vi sælger ikke mobile enheder, men vi har en mening om, hvordan virksomheder bør udvikle mobil-apps," udtaler Cuomo.

På tværs af platforme

For eksempel råder IBM sine kunder til at bygge apps i JavaScript, der kan køre på tværs af platforme i stedet for at bygge native apps til hver enkelt platform, påpeger han.

Som IBM ser det, takker virksomheder uden mobilstrategi nej til ekstra omsætning.

"Vi mener, at virksomheder, der ikke først og fremmest har mobilområdet i tankerne, med hensyn til hvordan de udvikler deres forretningsprocesser, og hvad deres tilgang til det er, vil ikke opleve lige så stor succes, som de ellers kunne," fremhæver Arthur Chiang, der er vice president for mobility services hos IBM Global Technology Services.

"Hvad angår muligheder for indtjening og omkostningsbesparelser repræsenterer det milliarder af dollar, hvis man udnytter mobilområdet ordentligt," siger han.

IBM vil afholde en webcast på messen Mobile World Congress i Barcelona i denne uge, hvor selskabet vil fremlægge sine planer på mobilområdet. Man kan tilmelde sig begivenheden her.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.