Artikel top billede

Bølger af sms-spam på vej til din mobiltelefon

Spammer-industriens nye jagtmark er din mobiltelefon, hvor især sms-spam er meget attraktiv. Se her hvorfor.

Din mobiltelefon kan meget vel blive næste mål for spammerne, konkluderer en ny rapport fra internetselskabet Cloudmark.

Det sker, fordi langt de fleste mail-brugere efterhånden har garderet sig ganske effektivt mod de enorme spammængder, der fortsat udsendes på nettet, men som nu ikke lander i din mail-boks, men i spamfiltrene.

Det har fået spam-industrien til at kigge efter nye jagtmarker, der kan være mere modtagelse for de mange annonce-mails.

Her er mobiltelefonens sms-funktionen ganske attraktivt, i det spammerne ved, at brugerne ofte kigger på deres sms'er.

Meget større tiltro

"Og vi ved, at brugerne faktisk har meget større tiltro til deres mobiltelefoner end de har til deres e-mail. Det er med til at gøre mobiltelefonerne attraktive for spammerne," siger Andrew Conway fra Cloudmark til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Ifølge selskabets såkaldte "2012 Messaging Threat Report" bliver mere end 90 procent af sms'erne åbnet, mens kun 20 til 25 procent e-mail typisk bliver åbnet.

Åbnes straks

Hertil kommer, at sms'erne typisk åbnes med det samme, mens e-mail ofte ligger og venter på at blive åbnet i indbakken i et døgns tid.

Cloudmark skriver, at op mod 60 procent af de amerikanske mobilbrugere har modtaget mindst én sms-spam-besked i det seneste år. 13 procent af dem klikkede på det medfølgende links, mens ni procent ringede til et opgivet telefonnummer.

41 procent af svar-beskederne indeholdt ordet "stop," hedder det.

"Men 'stop' virker kun, hvis der er tale om en rigtig marketing-besked fra et rigtigt selskaber. Er det phishing eller en anden for for svindel, så vil 'stop' kun gøre afsenderne opmærksom på, at der faktisk er en bruger i den anden ende," siger Andrew Conway.

Cloudmark meddeler, at selskabet har identificeret 359.000 forskellige tilfælde, hvor der er blevet udsendt sms-spam i 2012.

Læs også:

20 fede sikkerheds-apps til din Android og iPhone.

Så meget malware vil kunne ramme din Android i år.

Her er de største sikkerhedsproblemer i din mobil.

Sådan får du nemt markant bedre sikkerhed på din mobil.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere