Artikel top billede

Skoleret: Minister skal forklare sig i omstridt bredbåndssag

Erhvervs- og vækstminister Anette Vilhelmsen (SF) skal stå skoleret i sagen om særlig bredbåndsstøtte til Bornholm. Det er der flere grunde til.

Læs også:
Udkantsdanmark undrer sig: Hvorfor særbehandling til Bornholm?

At regeringen vil forære Bornholm 60 millioner kroner til bredbåndsudrulning, vækker nu også undren på de bonede gulve på Christiansborg.

Ligesom flere talsmænd for de danske yderområder har Dansk Folkepartis it-ordfører, Dennis Flydtkjær, nemlig også svært ved at forstå, hvorfor bredbåndssituationen på Bornholm skulle være værre end andre steder i landet.

Han har derfor nu sendt en byge af spørgsmål af sted mod erhvervs- og vækstminister Anette Vilhelmsen (SF), der blandt andet lyder:

"Er ministeren enig i, at markedssvigtede områder, som eksempelvis Djursland, Lolland, Læsø, Langeland og enkelte steder i Jylland, står med nøjagtig samme udfordringer i forhold til at få adgang til bredbånd med høje hastigheder, som man gør på Bornholm?"

Spørgsmål, som Erhvervsstyrelsen ikke har ønsket at svare på over for Computerworld. Læs mere her.

Hvad med markedsvilkår?

Dennis Flydtkjær har også svært ved at forstå, hvordan støtten til Bornholm hænger sammen med regeringens officielle opbakning til en markedsbaseret bredbåndsudrulning, som er fastlagt i det efterhånden 14 år gamle teleforlig.

"Vil ministeren indkalde alle de politiske partier til drøftelse af regeringens bredbåndsudspil, og mener ministeren, at de 60 mio. kr. til Bornholm er et udtryk for en markedsbaseret bredbåndsudrulning i Danmark?," spørger han.

"Kan ministeren bekræfte, at det ikke alene er Bornholm, der nævnes i Erhvervs- og Vækstministeriets Bredbåndskortlægning fra december 2012, men at eksempelvis også Djursland, Lolland, Læsø, Langeland og enkelte steder i Jylland nævnes blandt de områder, som har den dårligste dækning med højhastighedsbredbånd i Danmark?"

"Mener ministeren, at Bornholm er det eneste sted i Danmark, hvor der er brug for en særlig indsats for at sikre adgangen til bredbånd med høje hastigheder?"

"Hvorledes mener ministeren, at udfordringerne med at sikre adgang til bredbånd med høje hastigheder på Bornholm adskiller sig fra samme udfordringer, som man har på eksempelvis Djursland, Lolland, Læsø, Langeland og enkelte steder i Jylland?"

"Hvad er efter ministerens opfattelse begrundelsen for, at markedssvigtede områder på Djursland, Lolland, Læsø, Langeland og enkelte steder i Jylland ikke får samme hjælp til udbredelse af højhastighedsbredbånd, som det er tilfældet med Bornholm?" fortsætter spørgsmålene til ministeren. 

Det er endnu uvist, hvornår erhvervs- og vækstministeren kan svare på Dennis Flydtkjærs mange spørgsmål.

Læs også:

Svar på tiltale: Derfor får Bornholm - ikke Langeland - støtte

Udkantsdanmark undrer sig: Hvorfor særbehandling til Bornholm?

Har 60 bredbånds-millioner - men ingen plan




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere