Artikel top billede

Politiker: Derfor er NemID-angreb alarmerende for os alle

I sin essens er konsekvenserne af det store angreb på NemID alarmerende for os alle, mener it-ordfører. Se her hvorfor.

Dennis Flydtkjær, der er it-ordfører for Dansk Folkeparti, tager sagen om stor-angreb på NemID meget alvorligt.

"Jeg synes, det er meget alarmerende, at der ikke skal mere til for at nedlægge NemID. Specielt set i det lys, at NemID bliver en mere og mere kritisk del af vores it-infrastruktur, da man i dag skal bruge NemID til rigtig mange ting," skriver han i en mail til Computerworld.

Det sker med henvisning til, at NemID er blevet lagt ned ved hjælp af et program, der kan købes for 10 dollar. Det kan du læse mere om her.

It-ordføreren peger på, at NemID kommer til at få en endnu større rolle.

Behandler lovforslag

"Lige nu behandler vi et lovforslag i Folketinget, som nævner 20 nye områder, hvor danskerne tvinges til at kommunikere med det offentlige via digitale kanaler, hvor NemID skal bruges til login. Det viser tydeligt, at vi bliver mere og mere sårbare for den slags angreb."

Han er dog på linje med sikkerhedseksperterne i vurderingen af gårsdagens DDoS-trussel.

"Et mindre DDoS-angreb er i sig selv ikke farligt, da man ikke får adgang til kritiske data. Der, hvor det kan blive et kæmpe problem er, hvis et hacker-netværk eller et land som Kina, som har mange ressourcer, sætter et angreb ind," skriver han.

Han mener, at der skal gribes ind, og at politikerne har et ansvar for at gøre det.

"Det ovenstående scenarie er vi nødt til at få undersøgt, om vi kan håndtere."

Læs også:

NemID-ansvarlig: Vi kan forvente flere DDoS-angreb.

[b]Sådan blev NemID lagt ned for 10 dollar

NemID blokerer for DDoS-angreb - angreb fortsat i fuld gang[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere