Køb billetter i Dankort-automaten

Omkring 1.000 danske pengeautomater står over for en omfattende opgradering, som vil give mulighed for at kunderne kan sætte penge ind, betale regninger og købe billetter direkte fra bankens hæveautomat. Det vil også være muligt at tilpasse brugerfladen til kundens individuelle behov.

Dankort-automaterne skal kunne mere end blot udbetale kontanter. Ligesom i udlandet skal de danske bankkunder have mulighed for at betale regninger og købe fodboldbilletter direkte fra hæveautomaten.

Bankernes Edb Central (BEC), Bankdata, Jyske Bank, SDC Udvikling og det færøske P/F Elektron har netop indgået en kontrakt med automatfirmaet EDT om en opgradering af omkring 1.000 pengeautomater, der tilhører en række af landets pengeinstitutter med Jyske Bank som den største kunde.

Ifølge planen skal de første automater stå klar inden årets udgang.

Opgraderingen vil give kunderne mulighed for at bruge pengeautomaterne til mere end blot at hæve penge. Blandt andet vil det blive muligt at sætte kontanter ind i banken direkte fra automaten.

- Bankerne får en række nye muligheder, og så må tiden vise, hvordan de vil bruge dem. I Sydeuropa sælger bankerne eksempelvis billetter til det fodboldhold, banken sponsorerer, siger Dorthe Haugaard direktør i EDT.

Individuel tilpasning

Opgraderingen kommer, i takt med at bankerne under alle omstændigheder har behov for nye automater for at kunne håndtere de nye hævekort med mikrochips og nye internationale krav.

Desuden er bankernes ønske om flere pengeløse filialer, der er mindre udsatte for røverier også med til at drive udviklingen.

- Brugerne er trygge ved de nuværende pengeautomater, men det er ikke det mest moderne brugerinterface, konstaterer Dorthe Haugaard.

Med nye automater og kort bliver det også muligt at tilpasse automatens funktioner til den enkelte kundes behov.

- Svagtsynede kan få stor skrift, store ikoner, blå baggrund, eller hvad de nu har af individuelle ønsker. Talende automater til synshæmmede er også en mulighed, siger Dorthe Haugaard.

Nordea og Danske Bank ikke med

Der vil blive tale om en tilpasning af de standardprogrammer, som også bruges på automater i udlandet. Ifølge Dorthe Haugaard vil projektet dog fortsat kræve nyudvikling både på automaterne og på bankernes datacentraler for at kunne leve op til de særlige krav, de danske pengeinstitutter stiller.

Opgraderingen kommer til at omfatte både hardwaren og softwaren, der fortsat styres af en særlig udgave af Microsoft Windows.

Kunderne i landets to største banker, Danske Bank og Nordea, får i første omgang ikke glæde af opgraderingen. Nordea har ifølge dagbladet Børsen sine egen strategi for udviklingen af nye pengeautomater, og Danske Bank følger projektet, men deltager endnu ikke aktivt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere