Artikel top billede

Her er danske firmaers foretrukne cloud-funktioner

De mindre danske virksomheder benytter cloud-tjenester mere end de tunge drenge. Her kan du se hvilke cloud-funktioner, der er mest populære i det danske erhvervsliv.

I gennemsnit bruger 24 procent af de danske virksomheder cloud computing-tjenester.

Og skyen bruges hyppigst i mindre virksomheder, hvor økonomi- og regnskabssystemer samt kontorprogrammer er de mest populære områder.

Det kan man læse i den oversigt, som Danmarks statistik udgiver under navnet: It-anvendelse i virksomheder 2012.

Gratis tjenester er ikke medregnet i undersøgelsen.

De tunge brugere er små

Blandt alle virksomheder, der bruger cloud computing, benytter 32 procent sig af mindst fem tjenester

Blandt cloud-brugerne med 10-19 ansatte er der imidlertid 37 procent, der anvender mindst fem services mod 20 procent blandt virksomheder med mindst 50 ansatte.

Cloud bruges oftest i brancher, der arbejder med information og kommunikation, mens bygge og anlæg- samt handel og transport-brancher ligger lavest i statistikken.

Her er de mest populære cloud-tjenester i Danmark. Kilde: Danmarks Statistik.

Nogle af begrundelserne for, at skyen er populær i de danske virksomheder ligger i, at cloud computing kan give større fleksibilitet eller - besparelser, da kapaciteten, brugere og lignende kan skaleres løbende efter behov.

Tilsvarende kan virksomheder spare udgifter til dele af it-driften og til administration af licenser, fortæller Danmarks statistik.

På den anden side er udfordringerne, at skyen stiller høje krav til internetforbindelsens kvalitet og kapacitet. Ligeledes er der en række juridiske og sikkerhedsmæssige forhold, der skal afklares, inden man kan gå i skyen.

Danmarks Statistik definerer cloud computing som et abonnement på it-services, som leveres og benyttes via internettet, og hvor ydelsen kan skaleres løbende efter forbrug og behov. De kan være software eller regnekraft.

Undersøgelsen Danske virksomheders brug af it er gennemført årligt siden 1998 og omfatter udbredelse og anvendelse af informationsteknologi.

Læs også:
Sådan kan cloud blive Danmarks nye vækst-motor

Sådan udnytter vi de store muligheder med cloud computing

Cloud-løsningerne løber fra de klassiske CRM-systemer

Sådan sparer Svendborg kassen med cloud-mails
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft liner op til den store produktkavalkade: Her er det vi forventer at se
Den store Surface-familie ser ud til snart blive en del nye familiemedlemmer rigere.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Høst hurtigt AI-fordele med skarp fokus på specifikke udfordringer – og uden behov for at kode
Markant reduceret svartid, styrket effektivitet og færre fejl. Det er blandt fordelene ved at lade AI sortere og prioritering beskeder fra en stor mængde brugere og kunder.