Artikel top billede

Her er danske firmaers foretrukne cloud-funktioner

De mindre danske virksomheder benytter cloud-tjenester mere end de tunge drenge. Her kan du se hvilke cloud-funktioner, der er mest populære i det danske erhvervsliv.

I gennemsnit bruger 24 procent af de danske virksomheder cloud computing-tjenester.

Og skyen bruges hyppigst i mindre virksomheder, hvor økonomi- og regnskabssystemer samt kontorprogrammer er de mest populære områder.

Det kan man læse i den oversigt, som Danmarks statistik udgiver under navnet: It-anvendelse i virksomheder 2012.

Gratis tjenester er ikke medregnet i undersøgelsen.

De tunge brugere er små

Blandt alle virksomheder, der bruger cloud computing, benytter 32 procent sig af mindst fem tjenester

Blandt cloud-brugerne med 10-19 ansatte er der imidlertid 37 procent, der anvender mindst fem services mod 20 procent blandt virksomheder med mindst 50 ansatte.

Cloud bruges oftest i brancher, der arbejder med information og kommunikation, mens bygge og anlæg- samt handel og transport-brancher ligger lavest i statistikken.

Her er de mest populære cloud-tjenester i Danmark. Kilde: Danmarks Statistik.

Nogle af begrundelserne for, at skyen er populær i de danske virksomheder ligger i, at cloud computing kan give større fleksibilitet eller - besparelser, da kapaciteten, brugere og lignende kan skaleres løbende efter behov.

Tilsvarende kan virksomheder spare udgifter til dele af it-driften og til administration af licenser, fortæller Danmarks statistik.

På den anden side er udfordringerne, at skyen stiller høje krav til internetforbindelsens kvalitet og kapacitet. Ligeledes er der en række juridiske og sikkerhedsmæssige forhold, der skal afklares, inden man kan gå i skyen.

Danmarks Statistik definerer cloud computing som et abonnement på it-services, som leveres og benyttes via internettet, og hvor ydelsen kan skaleres løbende efter forbrug og behov. De kan være software eller regnekraft.

Undersøgelsen Danske virksomheders brug af it er gennemført årligt siden 1998 og omfatter udbredelse og anvendelse af informationsteknologi.

Læs også:
Sådan kan cloud blive Danmarks nye vækst-motor

Sådan udnytter vi de store muligheder med cloud computing

Cloud-løsningerne løber fra de klassiske CRM-systemer

Sådan sparer Svendborg kassen med cloud-mails
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.