Artikel top billede

Cloud-løsningerne løber fra de klassiske CRM-systemer

Det bliver mere og mere populært blandt danske virksomheder at få CRM leveret som en service over nettet. Se de seneste markedstal fra Danmark her.

Læs også:

Her er de store CRM-trends: Sådan ændres systemerne

CIO for gigantiske Ecco: Derfor skifter vi til Salesforce

CRM-markedet oplever masser af vækst i disse år, ikke mindst på grund af de mange nye software-as-a-service-løsninger (SaaS), som de fleste af leverandørerne i dag tilbyder i en eller anden form.

Den mest markante eksponent for SaaS-modellen er Salesforce.com, som blandt andre skoproducenten Ecco har valgt at satse på i stedet for en traditionel, lokal SAP CRM-løsning, som man oprindeligt havde i kikkerten.

Hos IDC kan chefanalytiker Anders Ebbesen på baggrund af danske markedstal konkludere, at cloud-CRM vinder frem i danske virksomheder.

"Vi estimerer, at cirka 20 procent af markedet er dækket via SaaS/cloud-løsninger og forventer, at SaaS-andelen af CRM-markedet vil være stigende."  

IDC regner vi med gennemsnitlige SaaS-vækstrater på cirka 24 procent om året på europæisk plan.

Formentlig vil væksten være et par procent højere i Danmark på grund af den erhvervsstruktur, vi har, hvor der er mange små- og mellemstore virksomheder, der i højere grad efterspørger cloud-CRM.

"Det totale CRM-marked forventes at vokse med cirka seks procent årligt fra 2012 til 2016. Det vil sige, at SaaS-andelen af omsætningen vil stige i de kommende år," lyder det fra Anders Ebbesen, nordisk softwareanalytiker i IDC. 

IDC kan i øvrigt se, at CRM generelt ligger højt på virksomhedernes liste over applikationer, som det kan være interessant at få leveret som cloud-løsning. 

I modsætning hertil ventes det, at de tungere ERP-systemer også fremover i overvejdende grad vil være on-premise.

Så stort er det danske CRM-marked

At CRM generelt er meget i fokus i disse år, skyldes ikke mindst, at det er højt på virksomhedernes agenda at fastholde og udvide kundekredsen. 

Ifølge IDC's foreløbige markedstal for det danske CRM-marked i 2012, er der tale om en markeds-omsætning på 774 millioner danske kroner.

Det tal dækker dog alene over leverandørernes omsætning inden for licens og vedligeholdelse, men inkluderer ikke services og konsulentydelser.

Som det ses af nedenstående tal, er markedet domineret af SAP, Salesforce.com og Microsoft, når man måler på omsætning.

SaaS ændrer markedet - og systemerne

Peter Ulka, der er CRM-rådgiver hos HerbertNathan & Co og desuden medforfatter til bogen CRM Håndbogen, har forklaret, at det øgede cloud-fokus er med til at rykke CRM-løsningerne i en positiv retning.

Cloud-løsninger er som udgangspunkt en standardvare, der ikke kan kodes om, og netop på grund af det har leverandørerne sørget for at indbygge en fleksibilitet i systemerne.

"CRM-systemerne er blevet meget mere fleksible, end de var tidligere." 

"Mange af de nyere systemer har en enorm bred ramme, så du eksempelvis kan lave nye skærmbilleder med nye data-objekter, mens det alligevel er fuldstændig standard," fortalte
Peter Ulka
i sidste uge til Computerworld.

Derfor vælger Ecco Salesforce

CIO i Ecco, Pernille Geneser, har forklaret til Computerworld, at det var naturligt at arbejde efter en SAP CRM-strategi, når virksomheden også har SAP ERP.

"Det projekt startede vi op, og det kørte også fornuftigt på leverandørsiden. Udfordringen var at få SAP standard til at matche fremtidsikrede ønsker fra forretningen."

"Inden jeg så mig om, var min ambition om at levere en out of the box CRM-løsning blevet til, at vi skulle modificere den op til 80 procent. Så trak jeg i bremsen."

Hun beskriver blandt andet sine oplevelser med cloud-CRM fra Salesforce således:

"For mig som it-direktør er det dejligt ikke at skulle tænke på en masse hardware og driftsoptimering, men i stedet at kunne fokusere på funktionaliteten."

"Jeg er meget begejstret i forhold til Salesforce. Det bliver rullet ud og taget i brug af salgsorganisation meget hurtigt - og også næsten hurtigere, end vi regnede med."

En ny it-trend

Og faktisk ser man i det hele taget oftere, at virksomheder begynder at sammensætte it-miljøet på en måde, der gør op med væg-til-væg-tankegangen, hvor mest mulig it leveres fra samme leverandør.

Det har Olav Frølich, partner og rådgiver i Devoteam, forklaret i en artikel.

"Det er i høj grad agiliteten, der er bærende for den trend, samtidig med den ændrede cost model, hvor egentlige investeringer afløses af abonnements-betingelser."

Læs også:

Denne trend kan forandre dit it-setup totalt

Her er de store CRM-trends: Sådan ændres systemerne

CIO for gigantiske Ecco: Derfor skifter vi til Salesforce

CRM-markedet i vild vækst: Disse løsninger hitter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft liner op til den store produktkavalkade: Her er det vi forventer at se
Den store Surface-familie ser ud til snart blive en del nye familiemedlemmer rigere.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Få overblik over forhindringer på den digitale rejse og kom hurtigt videre
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.