Artikel top billede

EU vil have ram på stort europæisk it-kartel

EU indleder sag mod en række kendte it-selskaber, som ifølge EU i årevis har opereret med aftalte priser på det europæiske marked.

EU-Kommissionen har indledt en formel sag mod en række chip-selskaber, som EU mener indgår i et priskartel, der opererer med aftalte og kunstigt opskruede priser.

Det er i givet fald skadeligt for konkurrencesituationen på markedet, mener EU, som nu i første omgang har sendt breve, der udpensler bekymringen, til de pågældende selskaber.

EU-Kommissionen vil ikke oplyse hvilke chip-producenter, det drejer sig om, men EU havde i 2009 kig på Infineon, STMicroelectronics, Atmel, Renesas Technology og Philips-selskabet NXP om priskartel-aftaler.

Dengang lød det fra EU, at man "havde grund til at mene," at selskaberne koordinerede deres strategier for at holde priserne kunstigt i vejret.

Egen løsning glippede

Efter nærmere undersøgelse og raid af selskaberne fik selskaberne lov til selv at finde en løsning, som kunne indføre fri konkurrence på chip-markedet.

Siden er der ikke sket nogen fremskridt, da selskaberne angiveligt ikke har været i stand til selv at finde en løsning.

Derfor går EU-Kommissionen nu videre med en formel sag mod de pågældende selskaber.

"Virksomheder slipper ikke af krogen, fordi det ikke lykkes dem at finde en aftale selv. Ideen med at tilbyde dem selv at finde en løsning er jo, at det går hurtigere og at processen er mere effektiv og giver bedre forståelse for løsningen," siger konkurrence-kommissær Joaquín Almunia.

De involverede chip-selskaber risikerer at blive idømt en bøde på op til 10 procent af deres årlige, globale omsætning.

EU har tidligere udstedt gigantbøder til chip-selskabet Intel. Det kan du læse mere om her.

Læs også:

EU klar til at støtte europæisk chip-industri

Intel beskylder EU for unfair heksejagt.

Gigant-bøde får Intel-regnskab til at bløde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.