Medarbejderne fylder Creunas kasse

Medarbejderne skæpper i kassen, så den nordiske web-koncern Creuna står bedre rustet efter flere års underskud. Samtidig sløjfes en del af selskabet gæld. Ifølge direktøren gik det bedre for den danske forretning sidste år, selv om der stadig er røde tal.

Medarbejderne i webbureauet Creuna, der bygger på de nordiske rester af konsulentfirmaerne Adcore og Razorfish, tror nu så meget på deres selskab, at de skyder fem millioner kroner i det.

- Det skal ses i lyset af, at vi ser mere positivt på fremtiden. Internt er det opfattelsen, at vi nu er godt med, og derfor har både ansatte og ledelse valgt at købe flere aktier, siger administrerende direktør i den danske del af forretningen, Thomas Vejlemand.

Hans udtalelser skal ses i lyset af, at Creuna har kæmpet med store tab. Alene i 2002 lød minusset på 40 millioner kroner.

Creuna-koncernen med hovedkontor i København lagde sidste år sine to danske afdelinger sammen, og en stribe ansatte i det norske selskab har mistet deres job.

Det var også med til at opbygge en gæld på syv millioner kroner i selskabet, som lånte pengene af investeringsselskabet Borea, der nu slår en streg over gælden mod til gengæld at få flere aktier. Inden den manøvre ejede Borea cirka 55 procent af Creuna. Norske Bjarne Riber Gruppen tegner sig for størstedelen af Borea.

Mindre underskud

Thomas Vejlemand lufter ikke konkrete tal for 2003, da regnskabet netop nu ligger hos revisorerne. Men der er pyntet på sagerne.

- Resultatet for 2003 ser en hel del bedre ud end 2002. Samlet set kommer vi dog ud med et minus. Men fra og med fjerde kvartal har vi haft et positivt driftsresultat, og januar, februar og marts tegner til at bliver de bedste måneder i vores historie, siger han.

Også Norge, som har været problembarnet i koncernen, forbedrer sig ifølge direktøren. Men den norske forretning er også over de seneste par år skåret ned fra cirka 120 til knap 40 ansatte.

Ifølge direktøren efterlader de nye samlede 12 millioner et "pænt beløb", hvis der skulle vise sig muligheder for opkøb i de tre nordiske lande. I foråret sidste år meldte koncernen mere aggressivt ud om opkøbslysten, men piben har fået en noget anden lyd.

Rolig vækst

- Overskriften hos os er nu indtjening og rolig vækst. Men skulle muligheden opstå, hvor vi ser gode synergieffekter, er vi ikke uden ydeevne, siger Thomas Vejlemand.

I stedet lægger han vægt på, at selskabet igen vil fokusere mere på e-handel. Direktøren tror igen på vækst inden for e-handel og lægger planer på området, som blandt andet involverer partnere. Men Creuna opruster også selv medarbejderstaben og ansætter inden for den kommende tid tre til fem nye folk i den danske forretning.

Creuna blev oprindeligt stiftet af Martin Hauge og Svein Stavelin. I november trak Martin Hauge sig som arbejdende bestyrelsesformand i Creuna Danmark, og i december søgte daværende koncernchef Stein Stavelin nye græsgange i selskabet Telecomputing. Begge stiftere har dog stadig deres aktier i Creuna-koncernen.

Ny bestyrelsesformand og chef på nordisk plan er Helge Lundefaret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere