Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen.

Yousee: Derfor får kunder ingen kompensation efter nedbrud

1,2 millioner husstande har i flere dage måtte trækkes med flimrende eller helt manglende tv-kanaler. Alligevel får kunderne ikke udbetalt nogen kompensation for det lange nedbrud. Se her hvorfor.

TDC's tv-udbyder, Yousee, har fredag haft samlet sine topfolk for at skabe overblik over det nedbrud, som begyndte natten til onsdag, og som stadig huserer på enkelte kanaler i selskabets store tv-pakke.

Det har resulteret i, at de 1,2 millioner berørte husstande i det flere dage lange tv-knas hos Yousee kan skyde en hvid pil efter at få erstatning.

"Yousee har konstateret, at fire kanaler har været afbrudt i mere end 48 timer. På den baggrund har man valgt, at der ikke kan udbetales kompensation. Det skyldes, at det vil falde under bagatelgrænsen i Yousees aftalevilkår, hvis man udregner beløbet for de fire manglende kanaler," forklarer presserådgiver hos TDC, Rasmus Avnskjold, til Computerworld.

I Yousees aftalevilkår fremgår det, at bagatelgrænsen ligger på 25 kroner.

De mindste blev ramt

De fire konstant afbrudte tv-kanaler er Thai TV, Kanalsport, National Geographic og TNT.

At det netop er disse fire kanaler, der har været i sort, er ingen tilfældighed.

"Yousee har under forløbet valgt at prioritere de kanaler, som har flest seere, og de fire berørte kanaler er derfor fire relativt små kanaler med lave seertal," forklarer Rasmus Avnskjold.

Men folk har jo betalt for dem alligevel?

"Ja, men Yousee har valgt denne prioritering, fordi færrest mulige skulle være ramt af nedbrud," lyder svaret fra Rasmus Avnskjold.

Den rungende undskyldning

Presserådgiveren hos TDC beklager, at Yousee-kunderne har måttet trækkes med flimmer, pixelering, manglende kanaler og lyd i flere dage.

"Der skal lyde en stor, rungende undskyldning herfra," siger han i kølvandet på nyheden om, at der altså ikke bliver tale om en kompensation til Yousees kunder.

Så udover den rungende undskyldning, kan Yousee-kunderne også se frem til et rungende nul på den kreditnota, som mange kunder ifølge tv-udbyderens Facebook-side havde set frem til.

Læs også:

YouSee-nedbrud på tredje døgn: Kunder kræver erstatning

Derfor blev millioner af danskere ramt af stort Yousee-nedbrud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.