Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen.

Yousee-direktør: Her er læren af det store nedbrud

Interview: Yousees tekniske direktør, Jørgen Michaelsen, har stadig travlt med brandslukningsarbejdet efter sidste uges store nedbrud. Se her, hvordan han håndterer balladen.

Tv-udbyderen Yousees tekniske direktør, Jørgen Michaelsen, har efter sidste uges store og flere dage lange nedbrud med udfald på flere kanaler været en travl mand.

Dels har han skullet overskue hele den lange række af konkrete fejl ved nedbruddet, dels er han også ansvarlig for, at Yousees planlagte ombygning bliver færdig til tiden, hvilket vil sige inden sommerferien.

Og så er der stadig en smule slukningsarbejde tilbage fra sidste uge.

"Vi mangler stadig at omlægge enkelte kanaler til HD," siger han om det igangværende fejlretningsarbejde, der altså stadig pågår en lille uge efter, at Yousee for alvor blev tvunget i knæ af tekniske problemer.

Baggrunden for nedbruddet og de tekniske udfordringer kan du læse mere om her.

Kommer nye Yousee-udfald

Planen er, at Yousee i næste uge - når der kommer styr på de manglende HD-signaler - vil udskifte sine routere, der var presset og udsendte fejlbehæftede signaler under sidste uges tv-koks.

"Vi ryster altid på hånden, når vi gør disse ting, fordi det er en meget kompleks operation. Men jeg vil ikke sige, at vi er bange fremadrettet, for vi planlægger altid alting grundigt, inden vi begynder at pille," siger Jørgen Michaelsen.

Udskiftningen af installationen af nye og mere kraftfulde routere betyder så samtidig, at der vil blive lukket for Yousee-signalet, hvilket dog planmæssigt vil ske om natten, når færrest mulige kunder er generede af det tekniske arbejde.

Og så har Jørgen Michaelsen sammen med resten af Yousee-mandskabet lært en vigtig lektie af sidste uges nedbrud, hvilket skal bruges fremadrettet.

"Vi ved, at teknisk udstyr er ekstremt følsomt, og derfor skal vi fremover tage opgraderingerne i mindre skridt, end vi hidtil har gjort," lyder det fra Yousee-direktøren.

Undskyld og beklager

For én ting er sikker:

Yousee ønsker ikke at udsætte sig selv og sine kunder for samme tekniske bøvl, der ramte selskabet i sidste uge.

Yousee uddeler måske kvaje-gave oven på nedbruddet

Nedbruddet har sendt tv-udbyderen på både den offentlige pinebænk på eksempelvis selskabets Facebook-side, ligesom det har har medført panderynker internt i TDC-koncernen.

Jørgen Michaelsen ønsker ikke at gå i detaljer med, hvordan sagen er blevet håndteret på direktørgangene.

"Jeg ville selv være rigtig trist, hvis jeg sad hjemme i stuen, og det var mit eget signal, der var problemer med igen igen. Vi er derfor rigtig kede af det og skuffede, og vi undskylder selvfølgelig mange gange," lyder det fra Yousees tekniske direktør, som dog ikke har mistet kampgejsten.

"Inden for få år vil vi have omlagt alle vores kanaler til HD-signalet, og derudover vil vi med vores ombyggede anlæg også kunne tilbyde kanaludvidelser og forskellige andre tilbud til kunderne, der jo ikke kun er på kabel-tv," siger Jørgen Michaelsen.

Er der noget med fodbold? 
Sidste år ved denne tid oplevede Yousee et andet og stort nedbrud, der pudsigt nok også ramte lige ned i en Champions League-semifinale.

Det er delvist årsagen til, at Yousee er gået i gang med at ombygge sine anlæg på hovedcentralen, hvilket altså afstedkom et nedbrud i onsdags.

Jørgen Michaelsen og hans folk har undret sig over, om der nogle udfordringer med specielt fodboldkampe.

"Vi har spekuleret i, om der er specifikke signaler i forbindelse med transmissionen af fodboldkampe, men der er altså ikke tilfældet," siger han.

Han forklarer, at Yousee også i den nærmeste fremtid skal opgradere sin hovedcentral omkring en masse fodboldkampe.

"Dilemmaet er jo, at der i dag bliver sendt fodboldkampe hver dag i hele ugen, og så skal vi i gang med en opgradering, så vil der altid være en fodboldkamp dagen efter. Live-events er noget af det mest unikke ved tv-udsendelser, så der vil vi selvfølgelig være forsigtige," lyder det fra Jørgen Michaelsen.

Han lover dog at kunne levere varen, når fodboldsæsonen fløjtes op efter sommerferien.

Forvent en lille gave fra Yousee

Selskabet har tidligere meldt ud, at selvom flere signaler var helt i sort i flere dage, så kommer der ikke kompensation ud til kunderne, selvom flere havde krævet det

Yousees pressechef, Ib Konrad Jensen, siger til Computerworld, at kunderne måske alligevel kan forvente en lille erkendtlighed ovenpå det store nedbrud.

"Lige nu overvejer vi, om vi kan finde på "noget andet" til kunderne for at sige, at vi har kvajet os. Indtil videre er det dog for tidligt at melde ud, hvad der kommer til at ske," fortæller Yousees pressechef.

Du kan her læse mere om det store nedbrud, der ramte Yousee i sidste uge.
IT-JOB

SDC A/S

IT-projektleder

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

Softwarekonsulent

Rigspolitiet (PET)

Infrastrukturarkitekter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.