Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen.

Yousee-direktør: Her er læren af det store nedbrud

Interview: Yousees tekniske direktør, Jørgen Michaelsen, har stadig travlt med brandslukningsarbejdet efter sidste uges store nedbrud. Se her, hvordan han håndterer balladen.

Tv-udbyderen Yousees tekniske direktør, Jørgen Michaelsen, har efter sidste uges store og flere dage lange nedbrud med udfald på flere kanaler været en travl mand.

Dels har han skullet overskue hele den lange række af konkrete fejl ved nedbruddet, dels er han også ansvarlig for, at Yousees planlagte ombygning bliver færdig til tiden, hvilket vil sige inden sommerferien.

Og så er der stadig en smule slukningsarbejde tilbage fra sidste uge.

"Vi mangler stadig at omlægge enkelte kanaler til HD," siger han om det igangværende fejlretningsarbejde, der altså stadig pågår en lille uge efter, at Yousee for alvor blev tvunget i knæ af tekniske problemer.

Baggrunden for nedbruddet og de tekniske udfordringer kan du læse mere om her.

Kommer nye Yousee-udfald

Planen er, at Yousee i næste uge - når der kommer styr på de manglende HD-signaler - vil udskifte sine routere, der var presset og udsendte fejlbehæftede signaler under sidste uges tv-koks.

"Vi ryster altid på hånden, når vi gør disse ting, fordi det er en meget kompleks operation. Men jeg vil ikke sige, at vi er bange fremadrettet, for vi planlægger altid alting grundigt, inden vi begynder at pille," siger Jørgen Michaelsen.

Udskiftningen af installationen af nye og mere kraftfulde routere betyder så samtidig, at der vil blive lukket for Yousee-signalet, hvilket dog planmæssigt vil ske om natten, når færrest mulige kunder er generede af det tekniske arbejde.

Og så har Jørgen Michaelsen sammen med resten af Yousee-mandskabet lært en vigtig lektie af sidste uges nedbrud, hvilket skal bruges fremadrettet.

"Vi ved, at teknisk udstyr er ekstremt følsomt, og derfor skal vi fremover tage opgraderingerne i mindre skridt, end vi hidtil har gjort," lyder det fra Yousee-direktøren.

Undskyld og beklager

For én ting er sikker:

Yousee ønsker ikke at udsætte sig selv og sine kunder for samme tekniske bøvl, der ramte selskabet i sidste uge.

Yousee uddeler måske kvaje-gave oven på nedbruddet

Nedbruddet har sendt tv-udbyderen på både den offentlige pinebænk på eksempelvis selskabets Facebook-side, ligesom det har har medført panderynker internt i TDC-koncernen.

Jørgen Michaelsen ønsker ikke at gå i detaljer med, hvordan sagen er blevet håndteret på direktørgangene.

"Jeg ville selv være rigtig trist, hvis jeg sad hjemme i stuen, og det var mit eget signal, der var problemer med igen igen. Vi er derfor rigtig kede af det og skuffede, og vi undskylder selvfølgelig mange gange," lyder det fra Yousees tekniske direktør, som dog ikke har mistet kampgejsten.

"Inden for få år vil vi have omlagt alle vores kanaler til HD-signalet, og derudover vil vi med vores ombyggede anlæg også kunne tilbyde kanaludvidelser og forskellige andre tilbud til kunderne, der jo ikke kun er på kabel-tv," siger Jørgen Michaelsen.

Er der noget med fodbold? 
Sidste år ved denne tid oplevede Yousee et andet og stort nedbrud, der pudsigt nok også ramte lige ned i en Champions League-semifinale.

Det er delvist årsagen til, at Yousee er gået i gang med at ombygge sine anlæg på hovedcentralen, hvilket altså afstedkom et nedbrud i onsdags.

Jørgen Michaelsen og hans folk har undret sig over, om der nogle udfordringer med specielt fodboldkampe.

"Vi har spekuleret i, om der er specifikke signaler i forbindelse med transmissionen af fodboldkampe, men der er altså ikke tilfældet," siger han.

Han forklarer, at Yousee også i den nærmeste fremtid skal opgradere sin hovedcentral omkring en masse fodboldkampe.

"Dilemmaet er jo, at der i dag bliver sendt fodboldkampe hver dag i hele ugen, og så skal vi i gang med en opgradering, så vil der altid være en fodboldkamp dagen efter. Live-events er noget af det mest unikke ved tv-udsendelser, så der vil vi selvfølgelig være forsigtige," lyder det fra Jørgen Michaelsen.

Han lover dog at kunne levere varen, når fodboldsæsonen fløjtes op efter sommerferien.

Forvent en lille gave fra Yousee

Selskabet har tidligere meldt ud, at selvom flere signaler var helt i sort i flere dage, så kommer der ikke kompensation ud til kunderne, selvom flere havde krævet det

Yousees pressechef, Ib Konrad Jensen, siger til Computerworld, at kunderne måske alligevel kan forvente en lille erkendtlighed ovenpå det store nedbrud.

"Lige nu overvejer vi, om vi kan finde på "noget andet" til kunderne for at sige, at vi har kvajet os. Indtil videre er det dog for tidligt at melde ud, hvad der kommer til at ske," fortæller Yousees pressechef.

Du kan her læse mere om det store nedbrud, der ramte Yousee i sidste uge.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere