Artikel top billede

CSC efter mistet kæmpeordre: Der kan komme fyringer

CSC mener selv, at firmaet gav luftfartsselskabet SAS et fair tilbud forud for tabet af storkunden til konkurrenten Tata TCS. Læs her, hvordan CSC reagerer på tabet af SAS.

"På den lange bane kan vi ikke afvise, at det vil komme fyringer på baggrund af det her, men vi vil gøre alt, hvad vi overhovedet kan for at fastholde de medarbejdere, der i dag er på SAS-kontrakten."

Sådan siger pressechef i CSC, Kim Ege Møller, efter CSC netop har mistet flyselskabets SAS som kunde til den indiske it-kæmpe, Tata TCS.

Kim Ege Møller fortæller, at CSC gav flyselskabet et tilbud på firmaets it-kontrakter, som var retfærdigt i forhold til kontraktens risici og økonomiske betingelser.

"Vi har givet et tilbud til SAS på baggrund af vores kendskab til SAS. Der er ingen, der kender SAS' it bedre, end vi gør," siger han til Computerworld.

"Vi har givet et tilbud, som vi syntes var fair og rigtigt i forhold til det kendskab, vi har til SAS."

Han slår fast, at det ikke betyder, at CSC har fravalgt SAS som kunde ved at have en for høj pris.  

"Det er stadigvæk SAS, der ikke har valgt os," siger han til Computerworld.

Pressechefen fortæller, at han ikke ved, hvorvidt CSC tilbud var højere end tilbuddet fra Tata TCS.

Men han peger på, at CSC ligesom konkurrenterne også har besvaret SAS mål om at spare halvdelen af omkostningerne på sin it, sådan som redningsplanen med de skandinaviske stater som garanter fordrede.  

Ville I sætte penge til ved at give den pris, SAS var interesseret i?

"Det må jeg ikke kommentere af hensyn til vores børsetiske regler," siger Kim Ege Møller.    

Kim E. Møller fortæller, at det er den globale omstruktureringsplan, som er årsag til, at SAS-kontrakterne er blevet vejer og målt, før flyselskabet fik et bud.

"Som en del af CSC's transformationsprogram har vi etableret en 'contract management'-disciplin, der gennemgår og opvejer risici samt de juridiske og økonomiske betingelser i alle nye aftaler. Denne tilgang til kontraktindgåelse har været afspejlet i vores tilbud til SAS om at fortsætte engagementet," siger pressechefen.

Så tæt var CSC på ordren

Ifølge Kim Ege Møller har CSC været med i opløbet om at blive leverandør på SAS' systemer hele vejen mod mål.

"Vi har haft løbende forhandlinger og diskussioner med SAS lige til det sidste," siger Kim Ege Møller.

Den opfattelse står dog i kontrast til Computerworlds oplysninger om, at CSC ikke var med i opløbet om at blive SAS' leverandør, men at det har været særdeles vigtigt for virksomheden at vise omverdenen, at den var med i opløbet.

Ingen konsekvenser her og nu

Ifølge Kim E. Møller kommer tabet tabet af en af CSC's rigtigt store kunder ikke til at få konsekvenser her og nu.

"Vi har stadig kontrakter med SAS, som løber helt til 2015. Og det er der ikke ændret på," siger han.

Han peger på, at der er lang tid til 2015, og at meget kan ske inden da.

"Vi kan få nye kunder, som er i samme branche, eller som kan bruge nogle af de ekspertiser, vi har. Eller der kan ske omflytninger i hele organisationen, som gør, at nogle af de ressourcer, vi har på SAS, kan bruges andre steder," siger han.

CSC offentligjorde for få uger siden den tredje større fyringsrunde inden for de sidste par år. Firmaet vil i den forbindelse reducere antallet af medarbejdere i Danmark med 200 stillinger.

Læs også:

SAS: Derfor fyrer vi CSC efter 10 år

SAS dropper CSC til fordel for ny it-kæmpe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.