Artikel top billede

Telemillionær løfter sløret for ny streamingtjeneste

Han tjente et trecifret millionbeløb på salget af telefirmaet Onfone. Nu er han tilbage med en helt ny tjeneste, der kan revolutionere en overset genre.

Den 27-årige Morten Strunge, der sprang ud som tele-millionær, da han for to år siden scorede 120 millioner kroner på salget af Onfone til TDC, er klar med et nyt firma.

Den 23. maj kunne Computerworld fortælle, at han havde registreret firmaet Mofibo Books som selskab, og nu løftes sløret for indholdet af tjenesten.

Bag Mofibo er en e-bogstjeneste, der fungerer efter de samme streaming-principper, som man finder i de populære filmtjenester som Netflix og HBO.

For et fast månedligt beløb kan man låne alle de e-bøger, man orker at gnaske sig igennem.

Har ansat seks personer

Rammerne for bogudlån er allerede ved at være på plads.

"Der er nu ansat seks medarbejdere, primært programmører, og vi går i luften i løbet af sommeren," siger Morten Strunge til Børsen.

Han fortæller også, at han har set et hul i markedet.

"Læsning af e-bøger er et stærkt stigende marked i udlandet, mens bogbranchen herhjemme længe har overvejet det uden at tage fat."

"Den digitale udvikling flytter unægtelig omsætningen fra de fysiske boghandlere til mobiltelefonen og tablets," siger han til Børsen.

Ikke alene på markedet

Bibliotekerne har en forsøgsordning, kaldet e-reolen, med udlån af e-bøger.

Det har dog været svært at få udgivere og forfattere med på projektet, og en række af landets største forlag har trukket sig fra projektet.

En konkurrent til Mofibo kan blive en anden spirende tjeneste, som hedder eBib.

Den er i støbeskeen i form af distributionsselskabet Publizons lancering af portalen eBib.dk, hvorfra lånerne kan låne e-bøger, hvis kommunens bibliotek har tilsluttet sig ordningen.

Ifølge Radioavisen på P1 læser mellem tre og fem procent af danskerne bøger på den digitale platform.

I Storbritannien er tallet cirka 10 procent, mens 30 procent af amerikanerne har taget den digitale bog til sig.

Kager og øl

Sidste år købte Morten Strunge Agnes Cupcakes, og så er han i øvrigt også hovedaktionær i det progressive bryggeri Stronzo, der er kendt for etiketter fremstillet af kunstneren Hornsleth.

Læs også:

Dansk iværksætter-millionær sætter nyt projekt i søen

Ung mobil-rigmand redder skandaleramt kagefirma
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere