Telemillionær løfter sløret for ny streamingtjeneste

Han tjente et trecifret millionbeløb på salget af telefirmaet Onfone. Nu er han tilbage med en helt ny tjeneste, der kan revolutionere en overset genre.

Den 27-årige Morten Strunge, der sprang ud som tele-millionær, da han for to år siden scorede 120 millioner kroner på salget af Onfone til TDC, er klar med et nyt firma.

Den 23. maj kunne Computerworld fortælle, at han havde registreret firmaet Mofibo Books som selskab, og nu løftes sløret for indholdet af tjenesten.

Bag Mofibo er en e-bogstjeneste, der fungerer efter de samme streaming-principper, som man finder i de populære filmtjenester som Netflix og HBO.

For et fast månedligt beløb kan man låne alle de e-bøger, man orker at gnaske sig igennem.

Har ansat seks personer
Rammerne for bogudlån er allerede ved at være på plads.

"Der er nu ansat seks medarbejdere, primært programmører, og vi går i luften i løbet af sommeren," siger Morten Strunge til Børsen.

Han fortæller også, at han har set et hul i markedet.

"Læsning af e-bøger er et stærkt stigende marked i udlandet, mens bogbranchen herhjemme længe har overvejet det uden at tage fat."

"Den digitale udvikling flytter unægtelig omsætningen fra de fysiske boghandlere til mobiltelefonen og tablets," siger han til Børsen.

Ikke alene på markedet
Bibliotekerne har en forsøgsordning, kaldet e-reolen, med udlån af e-bøger.

Det har dog været svært at få udgivere og forfattere med på projektet, og en række af landets største forlag har trukket sig fra projektet.

En konkurrent til Mofibo kan blive en anden spirende tjeneste, som hedder eBib.

Den er i støbeskeen i form af distributionsselskabet Publizons lancering af portalen eBib.dk, hvorfra lånerne kan låne e-bøger, hvis kommunens bibliotek har tilsluttet sig ordningen.

Ifølge Radioavisen på P1 læser mellem tre og fem procent af danskerne bøger på den digitale platform.

I Storbritannien er tallet cirka 10 procent, mens 30 procent af amerikanerne har taget den digitale bog til sig.

Kager og øl
Sidste år købte Morten Strunge Agnes Cupcakes, og så er han i øvrigt også hovedaktionær i det progressive bryggeri Stronzo, der er kendt for etiketter fremstillet af kunstneren Hornsleth.

Læs også:

Dansk iværksætter-millionær sætter nyt projekt i søen

Ung mobil-rigmand redder skandaleramt kagefirma
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

26. februar 2021 | Læs mere


AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Martin Thorborg frygter, at vi knækker internettets ryggrad i klapjagten på Facebook: “Det er måske mere relevant at kigge på, hvordan vi får nogle skattekroner ud af de røvhuller“
For 20 år siden ville Martin Thorborg have, at politikerne skulle tvinge teleselskaberne til at betale for Jubii. I dag er han med egne ord blevet klogere, og han advarer mod, at politikerne tvinger Google og Facebook til at betale til nyhedsmedierne.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.