Artikel top billede

Telemillionær løfter sløret for ny streamingtjeneste

Han tjente et trecifret millionbeløb på salget af telefirmaet Onfone. Nu er han tilbage med en helt ny tjeneste, der kan revolutionere en overset genre.

Den 27-årige Morten Strunge, der sprang ud som tele-millionær, da han for to år siden scorede 120 millioner kroner på salget af Onfone til TDC, er klar med et nyt firma.

Den 23. maj kunne Computerworld fortælle, at han havde registreret firmaet Mofibo Books som selskab, og nu løftes sløret for indholdet af tjenesten.

Bag Mofibo er en e-bogstjeneste, der fungerer efter de samme streaming-principper, som man finder i de populære filmtjenester som Netflix og HBO.

For et fast månedligt beløb kan man låne alle de e-bøger, man orker at gnaske sig igennem.

Har ansat seks personer

Rammerne for bogudlån er allerede ved at være på plads.

"Der er nu ansat seks medarbejdere, primært programmører, og vi går i luften i løbet af sommeren," siger Morten Strunge til Børsen.

Han fortæller også, at han har set et hul i markedet.

"Læsning af e-bøger er et stærkt stigende marked i udlandet, mens bogbranchen herhjemme længe har overvejet det uden at tage fat."

"Den digitale udvikling flytter unægtelig omsætningen fra de fysiske boghandlere til mobiltelefonen og tablets," siger han til Børsen.

Ikke alene på markedet

Bibliotekerne har en forsøgsordning, kaldet e-reolen, med udlån af e-bøger.

Det har dog været svært at få udgivere og forfattere med på projektet, og en række af landets største forlag har trukket sig fra projektet.

En konkurrent til Mofibo kan blive en anden spirende tjeneste, som hedder eBib.

Den er i støbeskeen i form af distributionsselskabet Publizons lancering af portalen eBib.dk, hvorfra lånerne kan låne e-bøger, hvis kommunens bibliotek har tilsluttet sig ordningen.

Ifølge Radioavisen på P1 læser mellem tre og fem procent af danskerne bøger på den digitale platform.

I Storbritannien er tallet cirka 10 procent, mens 30 procent af amerikanerne har taget den digitale bog til sig.

Kager og øl

Sidste år købte Morten Strunge Agnes Cupcakes, og så er han i øvrigt også hovedaktionær i det progressive bryggeri Stronzo, der er kendt for etiketter fremstillet af kunstneren Hornsleth.

Læs også:

Dansk iværksætter-millionær sætter nyt projekt i søen

Ung mobil-rigmand redder skandaleramt kagefirma
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag: Få styr på trusselsbilledet og beredskabet

På denne strategiske it-sikkerhedsdag samler vi trådene i tre spor, hvor kompetente oplægsholdere deler deres erfaringer med dig omkring, hvordan du prioriterer dine ressourcer og bliver i stand til at håndterer de ellers umiddelbart modsatrettede krav og forventninger.

24. januar 2023 | Læs mere