Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Det industrielle internet: Den næste store revolution

ComputerViews: Den industrielle revolution er over os. Men denne gang er den digital. Se her, hvad det kan komme til at betyde.

ComputerViews: I skolen lærte vi om den industrielle revolution og dens helt afgørende betydning for de liv, som vi lever i dag.

Det var dengang omkring det forrige århundredeskifte, hvor indtoget af maskiner, masseproduktion, stærkt forbedrede logistiske muligheder og nye automatiserede fremstillings-processer ændrede nærmest alle aspekter af vores liv - både privat og forretningsmæssigt.

Dybest var den industrielle revolution et skift fra håndkraft til maskinkraft. Den betød, at man kunne automatisere og effektivisere massevis af datidens processer. Få mere ud af det hele, om man så må sige.

I dag står vi igen på tærsklen til industriel revolution.

Denne gang er den bare digital, men den industrielle internet-revolution kan blive lige så omfattende og få lige så stor betydning som den første af slagsen.

I disse år er vi på vej ind i en ny fase af den digitale anvendelse. Mange taler om, at 2013 kan blive året, hvor vi vil se gennembrudet af 'Internet of Things.' Det kan du læse mere om her.

'Internet of Things' er begrebet for, at alting kobles på nettet og dermed sammen: Biler, vindmøller, vandhaner, kaffemaskiner, cykler, sensorer, maskiner, produktionsudstyr og så videre.

12,5 milliarder - og vokser

Det anslåes, at der i dag er koblet i omegnen af 12,5 milliarder maskiner på internettet.

Dette tal vil med en optimistisk fremskrivning være vokset til 50 milliarder apparater i 2020 - om blot syv år (hvor verdens befolkning samtidig vil være steget med 700-800 millioner mennesker).

Hvad vil der ske, hvis vi kan parre alverdens intelligente apparater, systemer og automatiserings-mekanismer med fysiske maskiner, faciliteter og netværk?

Fra maskinkraft til den nye verden

Svaret ligger lige for: Det vil kunne udløse enorm viden, som vil kunne anvendes til at forbedre processerne yderligere. Og det vil kunne effektivisere i meget stor grad.

Vi vil med andre - igen - kunne flytte os - blot denne gang ikke fra håndkraft til maskinkraft, men fra maskinkraft til intelligent, automatiseret data-kraft.

Med i billedet er udviklingen af big data - altså håndteringen og muligheden for at udnytte de gigantiske datamængder, som vi løbende samler sammen.

Den bomstærke tandem

Tilsammen udgør det industrielle internet og big data en bomstærk tandem.

Mere og mere intelligente maskiner, mere og mere avancerede analyseværktøjer, flere og flere mobile apparater - og hele molevitten forbundet via trådløse teknologier og mobile netværk.

Det er en eksplosiv cocktail, som vi vil se vil komme til at udgøre grundstammen i den næste industrielle revolution.

Forretningsmulighederne kan vi stadig kun se et begyndende omfang af, selv om flere virksomheder allerede er begyndt at vise vejen.

De tæller blandt andre Grundfos, som har indlejret 'information as a product' som led i selve strategien. Det kan du læse mere om her.

Hvordan ser du perspektiverne i den store industrielle data-revolution, som vi er på vej ind i? Skriv i debatfeltet herunder.

Læs også:

Internet of things: Derfor vil alt ændre sig nu.

Big data: Her er forklaringen på tidens store it-trend.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere