Yahoo fortsætter vildt opkøbs-togt med tele-firma

I løbet af foråret har Yahoo været på et ustyrligt opkøbs-togt, hvor både store net-tjenester og mindre iværksætter-virksomheder har været på opkøbs-radaren. Læs her om de seneste selskaber i indkøbskurven.

Internetfirmaet Yahoo er tilsyneladende umættelig i sit ønske om vækst, og derfor er Yahoo i disse uger på vildt opkøbs-raid med sociale tjenester og mobil-apps som fællesnævnere.

Den største skalp blev sikret for en lille måned siden med blog-giganten Tumblr, der blev købt for omkring 6,4 milliarder kroner.

Undervejs har Yahoo også slugt Playerscale, som har danskere på en række topposter, og nyheds-app-tjenesten Summly, der blev købt af den blot 17-årige brite Nick D'Aloisio for 170 millioner kroner. 

Seneste handler er så telekonference-tjenesten Rondee og fotografi-app-selskabet Ghostbird Software for ukendte beløb, skriver Techcrunch.

Derudover har Yahoo også i forårets løb blandt andre erhvervet sig mobil-app-selskaberne Loki, Astrid, MileWise og medie-statistik-selskabet GoPollGo.

Rejser sig fra asken
Med sin heftige trang til opkøb er Yahoo godt i gang med at ride videre på den bølge, som for alvor begyndte at skvulpe igen med tredje kvartals regnskab i 2012, hvor indtjeningen steg til 1,7 milliarder kroner.

Årets resultat for Yahoo var også en positiv nyhed, der voksede med 88 procent på bundlinjen, hovedsageligt på grund af salg af aktier til det kinesiske internetselskab Alibaba, som for alvor er ved at vokse sig stor og fed

De positive takter er fortsat ind i 2013 for Yahoo og selskabets relativt nye boss Marissa Mayer, da årets første kvartalsregnskab viser en stigning på indtægtssiden. 

Trods vækstønskerne og de positive toner fra regnskaberne er Yahoo dog fortsat en skygge af sig selv sammenlignet med jubii-tiderne fra omkring årtusindeskiftet, hvor selskabet for mange - især amerikanere - var synonymt med det at søge på internettet.

Siden kom et søgeselskab ved navn Google på banen og vendte op og ned på magtforholdet.

Læs også:

11 it-kæmper med røven i vandskorpen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.