Artikel top billede

Yahoo fortsætter vildt opkøbs-togt med tele-firma

I løbet af foråret har Yahoo været på et ustyrligt opkøbs-togt, hvor både store net-tjenester og mindre iværksætter-virksomheder har været på opkøbs-radaren. Læs her om de seneste selskaber i indkøbskurven.

Internetfirmaet Yahoo er tilsyneladende umættelig i sit ønske om vækst, og derfor er Yahoo i disse uger på vildt opkøbs-raid med sociale tjenester og mobil-apps som fællesnævnere.

Den største skalp blev sikret for en lille måned siden med blog-giganten Tumblr, der blev købt for omkring 6,4 milliarder kroner.

Undervejs har Yahoo også slugt Playerscale, som har danskere på en række topposter, og nyheds-app-tjenesten Summly, der blev købt af den blot 17-årige brite Nick D'Aloisio for 170 millioner kroner. 

Seneste handler er så telekonference-tjenesten Rondee og fotografi-app-selskabet Ghostbird Software for ukendte beløb, skriver Techcrunch.

Derudover har Yahoo også i forårets løb blandt andre erhvervet sig mobil-app-selskaberne Loki, Astrid, MileWise og medie-statistik-selskabet GoPollGo.

Rejser sig fra asken

Med sin heftige trang til opkøb er Yahoo godt i gang med at ride videre på den bølge, som for alvor begyndte at skvulpe igen med tredje kvartals regnskab i 2012, hvor indtjeningen steg til 1,7 milliarder kroner.

Årets resultat for Yahoo var også en positiv nyhed, der voksede med 88 procent på bundlinjen, hovedsageligt på grund af salg af aktier til det kinesiske internetselskab Alibaba, som for alvor er ved at vokse sig stor og fed

De positive takter er fortsat ind i 2013 for Yahoo og selskabets relativt nye boss Marissa Mayer, da årets første kvartalsregnskab viser en stigning på indtægtssiden. 

Trods vækstønskerne og de positive toner fra regnskaberne er Yahoo dog fortsat en skygge af sig selv sammenlignet med jubii-tiderne fra omkring årtusindeskiftet, hvor selskabet for mange - især amerikanere - var synonymt med det at søge på internettet.

Siden kom et søgeselskab ved navn Google på banen og vendte op og ned på magtforholdet.

Læs også:

11 it-kæmper med røven i vandskorpen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere