Artikel top billede

Yahoo fortsætter vildt opkøbs-togt med tele-firma

I løbet af foråret har Yahoo været på et ustyrligt opkøbs-togt, hvor både store net-tjenester og mindre iværksætter-virksomheder har været på opkøbs-radaren. Læs her om de seneste selskaber i indkøbskurven.

Internetfirmaet Yahoo er tilsyneladende umættelig i sit ønske om vækst, og derfor er Yahoo i disse uger på vildt opkøbs-raid med sociale tjenester og mobil-apps som fællesnævnere.

Den største skalp blev sikret for en lille måned siden med blog-giganten Tumblr, der blev købt for omkring 6,4 milliarder kroner.

Undervejs har Yahoo også slugt Playerscale, som har danskere på en række topposter, og nyheds-app-tjenesten Summly, der blev købt af den blot 17-årige brite Nick D'Aloisio for 170 millioner kroner. 

Seneste handler er så telekonference-tjenesten Rondee og fotografi-app-selskabet Ghostbird Software for ukendte beløb, skriver Techcrunch.

Derudover har Yahoo også i forårets løb blandt andre erhvervet sig mobil-app-selskaberne Loki, Astrid, MileWise og medie-statistik-selskabet GoPollGo.

Rejser sig fra asken

Med sin heftige trang til opkøb er Yahoo godt i gang med at ride videre på den bølge, som for alvor begyndte at skvulpe igen med tredje kvartals regnskab i 2012, hvor indtjeningen steg til 1,7 milliarder kroner.

Årets resultat for Yahoo var også en positiv nyhed, der voksede med 88 procent på bundlinjen, hovedsageligt på grund af salg af aktier til det kinesiske internetselskab Alibaba, som for alvor er ved at vokse sig stor og fed

De positive takter er fortsat ind i 2013 for Yahoo og selskabets relativt nye boss Marissa Mayer, da årets første kvartalsregnskab viser en stigning på indtægtssiden. 

Trods vækstønskerne og de positive toner fra regnskaberne er Yahoo dog fortsat en skygge af sig selv sammenlignet med jubii-tiderne fra omkring årtusindeskiftet, hvor selskabet for mange - især amerikanere - var synonymt med det at søge på internettet.

Siden kom et søgeselskab ved navn Google på banen og vendte op og ned på magtforholdet.

Læs også:

11 it-kæmper med røven i vandskorpen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


Dell Technologies Forum

Se hvilke løsninger, der kan give jeres virksomhed de næste banebrydende resultater Mød brancheeksperter, vær med til spændende breakout-sessioner og interaktive oplevelser, og lær mere om løsninger inden for alt fra multicloud-strategi som as-a-Service, AI-baserede beslutningsprocesser i edge-miljøer til moderne og sikker cyber resilience.

25. oktober 2022 | Læs mere


Computerworld
Efter 15 år med iPhone: Her er Computerworlds favorit-modeller - og vores karakter til hver enkelt model
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital