Derfor har Google det svært mod Microsoft i Danmark

Efter at have forsøgt at bryde med Microsofts massive Office-dominans i årevis fylder Googles cloud-kontorpakke endnu kun ganske lidt i det danske erhvervsliv.

Det er nu mere end seks år siden, Google kom på markedet med Google Apps til virksomheder.

Selvom Google Apps for år tilbage blev udråbt som den primære konkurrent til Microsofts Office-løsninger, er det helt store gennembrud herhjemme udeblevet.

Computerworld stillede i sidste uge spørgsmålet: "Hvilken kontorpakke anvender du på din arbejdsplads."

1.515 læsere stemte, og ud af dem svarede 59 procent, at de kører med en traditionel Microsoft Office-pakke på computeren, mens yderligere otte procent svarede, at de anvender Microsofts Office 365.

Hver femte læser svarede, at de kører med en gratis open source kontorpakke i form af LibreOffice (16 procent), OpenOffice (fire procent) eller Lotus Symphony (en procent).

Google Docs anvendes ifølge afstemningen af blot fire procent, og hos analysefirmaet IDC vurderer chefanalytiker Anders Elbak heller ikke, at Google har fået et gennembrud hos de danske virksomheder.

IDC's opgørelse over markedet for "authoring & publishing", der inkluderer kontorpakker, viser, at Microsoft her i Danmark har en omsætningsmarkedsandel på 77-78 procent og dermed er den eneste større leverandør, da resten af markedet går til en broget gruppe under kategorien "others."

Her er forklaringen på Googles manglende gennembrud
En af forklaringerne på Googles manglende gennembrud i i hvert fald det offentlige Danmark kan være, at det endnu ikke er muligt at indgå en såkaldt databehandleraftale med Google, der gør det muligt at arbejde med persondata i skyen.

Det er i dag muligt med hovedkonkurrenten, Microsofts Office 365.

"Det kan godt være, at det spiller ind, men jeg tror ikke, at det er det afgørende," siger Anders Elbak.

Han peger på, at langt de fleste virksomheder i dag har bygget deres kontormiljø op omkring Microsoft Office, hvilket gør det det svært for Google at vinde kunderne uanset hvad.

"Kombinationen Google, lovgivningen og datatilsynet er da en hindring, men der havde ikke været tale om et jordskred, hvis det ikke havde været der. Microsoft Office er så fastgroet i virksomhederne på godt og ondt," siger Anders Elbak.

"Noget andet er, at en kontorpakke ikke er noget, der vinder det helt store ved at være i skyen, hvis man ser det fra en bruger. Det, der kan være fornuftigt at have i skyen, er selve data - det kan være ligegyldigt, hvor applikationen er," siger han. 

"Det, der driver noget i retning mod skyen, er generel mobilitet; at kunne få adgang fra sin iPad og Android-smartphone og hvad det ellers måtte være," mener IDC-analytikeren.

Artiklen fortsætter på næste side...
IT-JOB

Copenhagen Business School

IT-Sikkerhedsspecialist til CBS

Capgemini Danmark A/S

Azure Architect & Azure Developer
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.