Artikel top billede

Danske pas-automater tvangslukket igen: Licensstrid tager til

Først tvunget i knæ. Så tvangs-åbnet igen. Og nu presset i sort igen. To it-firmaers kamp om licens-penge rammer de danske kommuner for fuld udblæsning.

Mandag morgen er de danske foto-automater, som mange borgerservice-centre anvender i forbindelse med udstedelsen af pas, igen blevet blokeret.

Det sker på grund af ballade om betaling for den software, som automaterne kører på, mellem de to engang tæt forbundne selskaber Enwire og Scan-Tech Sikkerhedssystemer.

Software-selskabets Enwires direktør, Thomas Riviére, blokerede første gang for brug af foto-automaterne for en uge siden, da han trak en hemmelig internetlås i den kode, som automaterne anvender. Det kan du læse mere om her.

Presset på benene igen

Dengang fik Scan-Tech Sikkerhedssystemer efter et par dages intenst arbejde stablet automaterne på benene igen. Det kan du læse mere om her.

Men nu har Enwire og Thomas Riviére altså igen blokeret for brug af automaterne.

"Der er igen i dag, mandag 17. juni 2013, blevet lukket for ulovlig brug af software-komponenten "Billede Algoritmerne" i mange kommuner landet over," skriver Enwire-direktør Thomas Riviére i en mail udsendt til en lang stribe kommuner mandag formiddag.

Han skriver i den udsendte e-mail, at han 'kun' har til hensigt at 'forhindre den ophavsretsmæssige krænkelse,' som efter hans mening finder sted, når Scan-Tech Sikkerhedssystemer anvender den pågældende software.

Enwire vil have nedlagt fogedforbud mod brugen, og fogedretten har berammet et møde om sagen senere på måneden.

Du kan læse Enwire-direktør Thomas Riviéres forklaring på de indtil videre to blokeringer her: Direktør: Derfor blokerer jeg for brug af danske pas-automater.

Læs også:

Dansk it-direktør: Tidligere partner indbyggede fælde i vores kode.

Efter licens-ballade: It-firma tvinger pas-automater på benene igen.

Licens-ballade rammer udstedelsen af danske pas

Borgerservice-chef: Danskere taget som gidsler i ballade om it-licens.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.