Knald eller fald for Microsoft: Windows 8 skal genfødes

Windows 8 har været i risiko for at blive det nye Vista, men spiller Microsoft sine kort rigtigt i næste uge, kan historien om Windows 8 ende langt mere positivt.

ComputerViews: Google har I/O, Apple har WWDC, og Microsoft har BUILD.

Det er it-giganternes udviklerkonferencer, hvor de dels præsenterer ny produkter og tjenester, dels søger at overbevise udviklerne om, at lige netop deres platform er værd at satse på.

Alle tre selskaber har i år valgt at afholde deres konferencer i The Moscone Center i San Francisco.

Når Microsofts BUILD som den sidste af de tre konferencer finder sted i næste uge, vil det altoverskyggende hovedtema være Windows 8.

Sjældent har et Microsoft-produkt skabt så megen debat. Windows 8 har delt brugerne, er blevet mødt med kritik af selve tætte Microsoft-partnere, og har (endnu) ikke formået at løfte salget på det kriseramte pc-marked.

Det nye Windows 8
Microsoft vil på konferencen i San Francisco præsentere Windows 8.1 - tidligere kendt som Windows Blue - hvor der er tilføjet en startknap, der dukker frem, hver gang du bevæger musen over det nedre venstre hjørne af skærmen.

Den berømte knap er desuden altid synlig på værktøjslinjen, når du er på skrivebordet.

I april stillede Computerworld læserne det simple spørgsmål, om startknappen skulle tilbage i Windows 8. Resultatet var, at 79 procent af de 556 læsere, der stemte, svarede: "Ja, lad os få den tilbage."

Blot 14 procent mente, at "det var godt, at Microsoft fjernede den," mens fem procent svarede "ved ikke."

Den brugerholdning rækker langt ud over Computerworlds læserskare, hvilket også analytikere har bemærket.

"At give brugerne velkendte værktøjer vil ikke være at overgive sig, men snarere et tegn på, at Microsoft lytter til brugerne," har det blandt andet lydt fra J.G. Gownder, der er analytiker hos Forrester.

"Desktop mode forbliver væsentlig for brugeroplevelsen, hvilket betyder, at det skal fungere mindst lige så godt som i Windows 7," har han forklaret.

Den svære overgang til touch
Det er netop dette, der har været og fortsat er Microsofts store udfordring ved skiftet fra de traditionelle Windows-styresystemer til en ny generation, der understøtter touch-navigation og skal kunne fungere på tværs af mange forskellige typer enheder.

På BUILD-konferencen skal Microsoft vise omverdenen, at selskabet tager bruger-tilbagemeldingerne alvorligt. Det er der meget, der tyder på vil ske, for allerede i maj kom selskabet med denne udmelding om Windows 8.1:

"Pc-udviklingen i dag centrerer sig meget omkring mobilitet, hvor brugerne interagerer med deres devices via touch, og vi har designet Windows 8 med henblik på dette."

"Men vi anerkender også, at der stadig er mange devices, der ikke er touch-baserede. Derfor har vi gennemført en række forbedringer for at sikre bedre navigation for brugere, der anvender mus og keyboard."

Den gamle Windows-chef er væk
Da Microsoft på BUILD i 2011 viste det kommende Windows 8 frem, var det topchef Steven Sinofsky, der stod på scenen.

Han var fortid i Microsoft få uger efter den kommercielle lancering af styresystemet sidste efterår.

Nu er der nye Windows-chefer ved roret i form af Julie Larson-Green, der har hovedansvaret for Windows software og hardware, og Tami Reller, der er økonomidirektør og marketingdirektør i Windows-divisionen.

Selvom vi allerede ved en del om Windows 8.1, er der næppe tvivl om, at Microsoft vil benytte konferencen i næste uge til både at rose sig selv for det oprindelige Windows 8 og samtidig gøre meget ud af at fortælle, at opdateringen nu gør styresystemet endnu mere optimalt.

Selskabet har dog også andre udfordringer, der skal adresseres på BUILD.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.