Enormt tidspres: 637.000 firmaer mangler tvungen digital postkasse

Løsningen til virksomhedernes digitale tvangspostkasse er klar, men det kniber gevaldigt med at få danske virksomheder til at tilmelde sig ordningen. Se her, hvor de store udfordringer med Digital Post ligger.

Overgangen fra den analoge postkasse til den digitale ditto kommer næppe til at forløbe helt uproblematisk, når det inden længe slutter med papirbreve fra det offentlige til danske virksomheder.

En af de største udfordringer ligger i, at der i midten af juni kun er udstedt 160.000 NemID til erhvervslivet, mens blot 14.000 danske virksomheder har tilmeldt sig til den tvungne digitale postkasse ud af de i alt 651.000 danske organisationer med CVR-numre, som Erhvervsstyrelsen kalder aktive.

NemID'en til erhvervslivet er nødvendig for login på Virk.dk, hvor den digitale postkasse ligger.

Tilmeldingen til Digital Post er igen nødvendig for, at ens virksomhed kan modtage meddelelser fra stat, regioner og kommuner efter den 1. november i år, hvor det er lovpligtigt at modtage beskeder fra det offentlige på Digital Post. 

5.000 Digital Post-konti om dagen
At der på nuværende tidspunkt mangler så mange tilmeldinger til NemID og firma-tvangsmailen betyder, at der i perioden frem mod deadline i slutningen af oktober, i gennemsnit skal udstedes knap 3.700 NemID medarbejder-signaturer og oprettes små 5.000 Digital Post-konti hver eneste dag - inklusive weekender, sommerferie og efterårsferie - hvis alle skal nå i mål til tiden.

Hvis ikke alle kommer med på vognen, så kan de store besparelser, som er hovedårsagen til overgangen til Digital Post, komme i fare. 

"Vi forventer, at der kommer et rigtig stort rush for at få en digital signatur og Digital Post. Derfor bliver supporten også styrket," siger kontorchef Lone Berglykke fra Digitaliseringsstyrelsens kontor for udvikling og it-infrastruktur.

Både Nets og Erhvervsstyrelsen tilkendegiver over for Computerworld, at de er i gang med at planlægge det forventelige tryk, der vil komme på supporten angående hjælp til udstedelsen af NemID medarbejdersignatur (Nets) og Digital Post til virksomheder (Erhvervsstyrelsen via Virk.dk).

Derudover vil der også være udvidet support hos Digital Post-leverandøren eBoks og på udvalgte biblioteker over det ganske land.

Lancerer stor kampagne i august
Den store pukkel, der skal høvles af inden premieren på Digital Post til virksomheder, er altså på 637.000 virksomheder, der skal have tilmeldt sig en digital postkasse, mens minimum 491.000 organisationer mangler en NemID medarbejdersignatur. 

Derfor vil den offentlige sektor snart lancere en stor informationskampagne med et budget på tre millioner kroner, som skal køre på nettet og eventuelt i tv og i landsdækkende aviser, der skal gøre CVR-ejerne opmærksomme på, at de skal have et NemID medarbejdercertifikat og oprette en digital postkasse.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Boozt.com har med CTO Jesper Brøndum i spidsen udviklet sine 15 vigtigste it-systemer helt selv: "Vi er simpelthen nødt til at være i kontrol"
Om få dage går e-handelsgiganten Boozt.com på børsen i Danmark. CTO Jesper Brøndum har stået i spidsen for at udvikle 15 af selskabets kernesystemer selv. "Det er vores kerneprocesser, som vi gerne selv vil have kontrol over, og derfor har valgt selv at bygge. Vi har eksempelvis bygget vores eget finanssystem," fortæller han.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.