Artikel top billede

Den fyrede direktør i Miracle, Mogens Nørgaard (tv), og den nye administrerende direktør i selskabet, Lasse Christensen (th) stiftede Miracle sammen i 2000.

Her er afløseren for Mogens Nørgaard i Miracle

Granatchokket i it-selskabet Miracle er så småt ved at lægge sig oven på direktørfyringen af Mogens Nørgaard. Mød her manden, der skal løfte arven efter en af Danmarks største it-personligheder.

Efter Miracle-stifter og -direktør Mogens Nørgaards fyring er det medstifteren Lasse Christensen, der sætter sig til rette i direktørstolen hos Miracle.

At kalde Lasse Christensen helt ny på posten er nok noget af en sandhed med modifikationer, for han har kørt parløb som direktør med Mogens Nørgaard siden stiftelsen af selskabet i 2000.

Og ifølge Lasse Christensen var det rent faktisk ham, der fik ideen til at stifte Miracle.

"Jeg sad som økonomidirektør i selskabet Svendborg Brakes, og da jeg fik en pose penge til at købe it til virksomheden, kom jeg i kløerne på nogle af de der store it-selskaber. Det var en forfærdelig oplevelse, og der fik jeg ideen til at starte en it-virksomhed med ordentlig service og kundepleje," fortæller Lasse Christensen.

Han kontaktede Morgens Nørgaard, som han har kendt i 35 år, og de to klikkede begge på ideen og hinanden, og de blev derefter enige om at starte Miracle sammen i november 2000.

Havde hånden på kogepladen

Lasse Christensen fortæller, at rejsen fra at starte it-virksomhed med otte medarbejdere til i dag at være omkring 300 inklusive freelancere har været fantastisk, selv om de seneste dage har været ganske turbulente - kulminerende med fyringen af vennen og kompagnonen Mogens Nørgaard i mandags.

"Granatchokket er ved at lægge sig nu, og så bliver det jo også hverdag igen," siger Lasse Christensen, som på et personligt plan er meget ked af at sige farvel til Mogens Nørgaard.

"Jeg har det skidt, det vil jeg da gerne indrømme. Det er ikke en nem situation, og der er reelt tale om en skilsmisse, og den gør ondt. En ting er jo at se på tingene med professionelle briller, men der er en masse personlige følelser i sådan en fyring," erkender Lasse Christensen.

Læs også: Mogens Nørgaard: Her er mine fremtidsplaner

Miracles officielle forklaring på fyringen af Mogens Nørgaard er manglende tilstedeværelse og interesse for kunderne, og Lasse Christensen affejer enhver mistanke om, at fyringen skyldtes andre ting som faldende indtægter på trods af, at omsætningen i Miracle er fordoblet på fem år.

"Økonomi spiller ingen rolle i fyringen, og jeg har som ansvarlig haft hånden lige så meget på kogepladen, så jeg skulle jo fyre mig selv, hvis det endelig skulle være," lyder det fra Lasse Christensen, der forklarer de faldende indtægter med investeringer i blandt andet et driftscenter.

"Et sted undervejs mistede Mogens nok bare interessen for os, og han var mere interesseret i blandt andet sine offentlige optrædender, som ikke har så meget med Miracle at gøre. Vi har snakket sammen om disse ting mange gange, og jeg fortalte ham, at det ikke var min drøm, at det skulle være sådan," fortsætter Lasse Christensen.

Frygter ikke medarbejderflugt

Miracles nye administrerende direktør fortæller oven på nyheden om, at Mogens Nørgaard pusler med oprettelsen af et nyt selskab, at Miracle ønsker ham alt mulig held og lykke med foretagendet.

Her er planerne for Miracle efter Mogens Nørgaard-exit

Også selv om sådan et nyt it-serviceselskab potentielt kunne blive en konkurrent og kapre kunder fra Miracle.

"Hvis der skulle være nogle konkurrenceklausuler i Mogens' kontrakt, så sletter vi dem med det samme, for vi er kun interesserede i, at Mogens kommer videre," siger Lasse Christensen.

Han frygter heller ikke medarbejderflugt hos Miracle, hvis den forhenværende direktør skulle være interesserede i medarbejdere hos Miracle, som ifølge Mogens Nørgaard selv har ringet og meldt sig under fanerne i et selskab, som indtil videre kun er på tegnebrættet.

"Hvis der er et par stykker, der har lyst til at rejse over til Mogens, så skal de være hjerteligt velkomne. Jeg håber selvfølgelig, at de bliver hos mig, men vi har den holdning, at vi ikke ejer medarbejdere - vi har dem kun til låns," lyder det fra Miracles nye administrerende direktør.

Går efter dynamisk vækst

Efter fyringen koncentrerer Lasse Christensen sig nu om at drive forretningen videre, og der kommer næppe de store revolutioner med ham som administrerende direktør.

"Vi skal fortsætte vores rejse, hvor vi skal vokse med vores kunder, og jeg kan sagtens se, at Miracle bliver væsentligt større en dag. Det er dog ikke sådan, at vi har mål for, at vi skal vokse 20 procent om året. Den slags sker derimod ud fra kundernes ønsker, som vi vil forsøge at efterleve," siger Lasse Christensen.

Med andre ord er det i Lasse Christensens optik dynamikken i virksomheden, der skal sikre væksten, ikke vækstønsker, der skaber dynamikken.

"Vi skal nu til at finde vores egne ben, og det kan vi sagtens gøre. Ingen kunder er løbet skrigende bort oven på fyringen," siger Miracle-direktøren.

En kopi-Mogens ville være katastrofalt

Lasse Christensen understreger, at han godt kan fylde Mogens Nørgaards sko ud, selv om det nok bliver på en lidt anden måde, end den danske it-branches enfant terrible har gjort med store armbevægelser.

Han er udmærket klar over, at han nu skal være Miracles ansigt udadtil, og derfor kommer der mere fokus på hans personlighed og ledelsesstil.

"Det ligger helt fast, at jeg ikke være nogen ny Mogens, for det ville være katastrofalt. Medarbejderne ville nok være noget rystede, hvis jeg stillede op til en nøgenvideo og den slags. Det ville være helt tosset, hvis jeg forsøgte at kopiere Mogens' personlighed."

"Jeg håber ikke, at folk synes, at min stil er kedelig, men alt er jo kedeligt målt i forhold til Mogens. Det må jeg bare lære at leve med, men dermed ikke sagt, at vi vil stoppe med at lave sjove og skægge ting fremover. Det skal der være plads til," fortsætter han.

Lasse Christensen håber oven på de seneste ugers uroligheder, at han kommer til at drikke Miracles egenproducerede øl sammen med Mogens Nørgaard en dag.

"Det kan godt være, at vi skal have lidt tilløb til det, men det er bestemt mit håb."

Første chance får han i morgen eftermiddag, når Miracle fredag klokken 15 holder afskedsreception for Mogens Nørgaard på selskabets domicil i Ballerup for medarbejdere, kunder og venner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få en drejebog til at gennemgå og prioritere jeres sikkerhedskontroller – og et overblik over den nye version af CIS-20
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.