Artikel top billede

Fem gode råd: Sådan tager du de bedste feriebilleder med Instagram

Lad kameraet blive hjemme og brug Instagram til feriebillederne.

Mobilkameraet er blevet det primære kamera for mange af os. Og især Instagram er for mange mennesker blevet den foretrukne kamera-app og digitale fotoalbum.

I dag har fototjensten 130 milllioner brugere, og en stor del af dem vil i løbet af sommermånederne uploade massevis af minder fra sommerferien.

Så hvis du overvejer at lade det store kamera blive hjemme og udelukkende bruge Instagram som kamera, når du tager afsted på ferien, så kommer her fem gode råd til, hvordan du får mest ud af den populære foto-app.

1. Tag ikke billeder direkte i Instagram

Er du på ferie i udlandet, bliver det dyrt i roaming-udgifter, hvis du skal bruge din dataforbindelse til at uploade billeder til Instagram.

Derfor kan det anbefales, at du blot tager billedet med din almindelige kamera-app, og bagefter henter billedet ind i Instagram og uploader, når du har fundet en Wi-Fi-forbindelse.

Der er desuden en lang række andre fordele ved at tage billedet med din almindelige kamera-app. Du får blandt andet den fordel, at billedet bliver gemt på din telefon i en version uden filtre, hvis du har brug for det. 

Når du bruger en almindelig foto-app, får du også mulighed for først at pimpe billedet ved hjælp af en ekstra fotorederings-app, før du uploader det til Instagram.

2. Brug en ekstra fotoredigerings-app

Hvis kun det bedste billede er godt nok, kan det anbefales at redigere billedet i en mere avanceret billederedigerings-app, før du uploader det.

Eksempelvis er app'en Snapseed ekstrem populær og giver dig mange muligheder for at tweake detaljer i dine billeder. Snapseed har betydeligt mere avancerede funktioner end Instagram, men er stadigvæk relativt let at bruge.

Andre vil gå skridtet længere og importere billeder taget med et spejlreflekskamera til Instagram.

3.Tag bedre natte-billeder

Det er især, når mørket er faldet på, at din mobiltelefon kommer til kort over for et mere professionelt kamera. 

Ganske vist er nyere mobiltelefoner som eksempelvis iPhone 5 og Nokias topmodeller blevet bedre til at tage billeder i mørke, men du kan tage endnu bedre billeder, hvis du bruger apps som Night Cam til iOS eller Night Camera til Android. 

Når du tager billeder i mørke, er det afgørende, at du holder kameraet helt stille, hvis du skal tage de bedste billeder. Og de to førnævnte apps bruger telefonens accelerometer til at sikre, at billedet først bliver taget, når telefonen holdes helt stille. 

Når du har taget billedet, kan du efterfølgende importere det til Instagram.

Sådan sender du Instagram-postkort fra din smartphone

4. Lav en smart fotocollage 

Vil du gerne poste flere billeder fra din ferie, kan du overveje at samle nogle af dem i en fotocollage. 

På denne måde kan du i bedste postkort-stil samle flere aspekter fra din ferie i et enkelt billede. 

Desværre har Instagram ikke collage-muligheden som en standardfunktion. I stedet må du downloade en særlig app, der laver en collage, og efterfølgende importere collagen i Instagram. 

En af de mest populære collage-apps hedder Diptic og kan købes for syv kroner i App Store og seks kroner i Google play.

Men også Pic Stich er en populær app, der kan det samme. 

5. Send et postkort

Det er hurtigere at sende en mail med et vedhæftet foto eller uploade et billede til Instagram, end det er at sende et gammeldags postkort. 

Det er bare ikke helt det samme.

Men med app'en Postagram kan du lave dit eget fysiske postkort på baggrund af dine Instagram-billeder. Du udfylder adresse og tekst i app'en, og herefter bliver postkortet med dit foto sendt til din venner via god gammeldags snailmail. 

Der er dog den ulempe, at billedet bliver afsendt fra USA, så der kan gå op til 14 dage, før det havner i Danmark. Det koster 11-12 kroner at sende et kort til Danmark, men det første kort er gratis. 

Postagram findes både til Android og iOS. Her på ComON har vi tidligere omtalt Postagram, og du kan læse mere om app'en i denne artikel

Apple har desuden lavet en iPhone app, der minder om Postagram. Den hedder Cards og kan downloades gratis fra App Store, men det koster omkring 28 kroner (5 dollar) at sende et kort til Danmark og 17 kroner (3 dollar) at sende et kort til en adresse i USA.

Følg @wittorff på Twitter

Læs også:

Facebook og Instagram blæser til video-krig på nettet 

Instagram udsat for heftig kritik efter bryst-billeder

Sådan finder du de mørkeste sider af Instagram
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


Dell Technologies Forum

Se hvilke løsninger, der kan give jeres virksomhed de næste banebrydende resultater Mød brancheeksperter, vær med til spændende breakout-sessioner og interaktive oplevelser, og lær mere om løsninger inden for alt fra multicloud-strategi som as-a-Service, AI-baserede beslutningsprocesser i edge-miljøer til moderne og sikker cyber resilience.

25. oktober 2022 | Læs mere


Computerworld
Efter 15 år med iPhone: Her er Computerworlds favorit-modeller - og vores karakter til hver enkelt model
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital