Fem gode råd: Sådan tager du de bedste feriebilleder med Instagram

Lad kameraet blive hjemme og brug Instagram til feriebillederne.

Mobilkameraet er blevet det primære kamera for mange af os. Og især Instagram er for mange mennesker blevet den foretrukne kamera-app og digitale fotoalbum.

I dag har fototjensten 130 milllioner brugere, og en stor del af dem vil i løbet af sommermånederne uploade massevis af minder fra sommerferien.

Så hvis du overvejer at lade det store kamera blive hjemme og udelukkende bruge Instagram som kamera, når du tager afsted på ferien, så kommer her fem gode råd til, hvordan du får mest ud af den populære foto-app.

1. Tag ikke billeder direkte i Instagram
Er du på ferie i udlandet, bliver det dyrt i roaming-udgifter, hvis du skal bruge din dataforbindelse til at uploade billeder til Instagram.

Derfor kan det anbefales, at du blot tager billedet med din almindelige kamera-app, og bagefter henter billedet ind i Instagram og uploader, når du har fundet en Wi-Fi-forbindelse.

Der er desuden en lang række andre fordele ved at tage billedet med din almindelige kamera-app. Du får blandt andet den fordel, at billedet bliver gemt på din telefon i en version uden filtre, hvis du har brug for det. 

Når du bruger en almindelig foto-app, får du også mulighed for først at pimpe billedet ved hjælp af en ekstra fotorederings-app, før du uploader det til Instagram.

2. Brug en ekstra fotoredigerings-app
Hvis kun det bedste billede er godt nok, kan det anbefales at redigere billedet i en mere avanceret billederedigerings-app, før du uploader det.

Eksempelvis er app'en Snapseed ekstrem populær og giver dig mange muligheder for at tweake detaljer i dine billeder. Snapseed har betydeligt mere avancerede funktioner end Instagram, men er stadigvæk relativt let at bruge.

Andre vil gå skridtet længere og importere billeder taget med et spejlreflekskamera til Instagram.

3.Tag bedre natte-billeder
Det er især, når mørket er faldet på, at din mobiltelefon kommer til kort over for et mere professionelt kamera. 

Ganske vist er nyere mobiltelefoner som eksempelvis iPhone 5 og Nokias topmodeller blevet bedre til at tage billeder i mørke, men du kan tage endnu bedre billeder, hvis du bruger apps som Night Cam til iOS eller Night Camera til Android. 

Når du tager billeder i mørke, er det afgørende, at du holder kameraet helt stille, hvis du skal tage de bedste billeder. Og de to førnævnte apps bruger telefonens accelerometer til at sikre, at billedet først bliver taget, når telefonen holdes helt stille. 

Når du har taget billedet, kan du efterfølgende importere det til Instagram.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.