Artikel top billede

Fem gode råd: Sådan tager du de bedste feriebilleder med Instagram

Lad kameraet blive hjemme og brug Instagram til feriebillederne.

Mobilkameraet er blevet det primære kamera for mange af os. Og især Instagram er for mange mennesker blevet den foretrukne kamera-app og digitale fotoalbum.

I dag har fototjensten 130 milllioner brugere, og en stor del af dem vil i løbet af sommermånederne uploade massevis af minder fra sommerferien.

Så hvis du overvejer at lade det store kamera blive hjemme og udelukkende bruge Instagram som kamera, når du tager afsted på ferien, så kommer her fem gode råd til, hvordan du får mest ud af den populære foto-app.

1. Tag ikke billeder direkte i Instagram

Er du på ferie i udlandet, bliver det dyrt i roaming-udgifter, hvis du skal bruge din dataforbindelse til at uploade billeder til Instagram.

Derfor kan det anbefales, at du blot tager billedet med din almindelige kamera-app, og bagefter henter billedet ind i Instagram og uploader, når du har fundet en Wi-Fi-forbindelse.

Der er desuden en lang række andre fordele ved at tage billedet med din almindelige kamera-app. Du får blandt andet den fordel, at billedet bliver gemt på din telefon i en version uden filtre, hvis du har brug for det. 

Når du bruger en almindelig foto-app, får du også mulighed for først at pimpe billedet ved hjælp af en ekstra fotorederings-app, før du uploader det til Instagram.

2. Brug en ekstra fotoredigerings-app

Hvis kun det bedste billede er godt nok, kan det anbefales at redigere billedet i en mere avanceret billederedigerings-app, før du uploader det.

Eksempelvis er app'en Snapseed ekstrem populær og giver dig mange muligheder for at tweake detaljer i dine billeder. Snapseed har betydeligt mere avancerede funktioner end Instagram, men er stadigvæk relativt let at bruge.

Andre vil gå skridtet længere og importere billeder taget med et spejlreflekskamera til Instagram.

3.Tag bedre natte-billeder

Det er især, når mørket er faldet på, at din mobiltelefon kommer til kort over for et mere professionelt kamera. 

Ganske vist er nyere mobiltelefoner som eksempelvis iPhone 5 og Nokias topmodeller blevet bedre til at tage billeder i mørke, men du kan tage endnu bedre billeder, hvis du bruger apps som Night Cam til iOS eller Night Camera til Android. 

Når du tager billeder i mørke, er det afgørende, at du holder kameraet helt stille, hvis du skal tage de bedste billeder. Og de to førnævnte apps bruger telefonens accelerometer til at sikre, at billedet først bliver taget, når telefonen holdes helt stille. 

Når du har taget billedet, kan du efterfølgende importere det til Instagram.

Sådan sender du Instagram-postkort fra din smartphone

4. Lav en smart fotocollage 

Vil du gerne poste flere billeder fra din ferie, kan du overveje at samle nogle af dem i en fotocollage. 

På denne måde kan du i bedste postkort-stil samle flere aspekter fra din ferie i et enkelt billede. 

Desværre har Instagram ikke collage-muligheden som en standardfunktion. I stedet må du downloade en særlig app, der laver en collage, og efterfølgende importere collagen i Instagram. 

En af de mest populære collage-apps hedder Diptic og kan købes for syv kroner i App Store og seks kroner i Google play.

Men også Pic Stich er en populær app, der kan det samme. 

5. Send et postkort

Det er hurtigere at sende en mail med et vedhæftet foto eller uploade et billede til Instagram, end det er at sende et gammeldags postkort. 

Det er bare ikke helt det samme.

Men med app'en Postagram kan du lave dit eget fysiske postkort på baggrund af dine Instagram-billeder. Du udfylder adresse og tekst i app'en, og herefter bliver postkortet med dit foto sendt til din venner via god gammeldags snailmail. 

Der er dog den ulempe, at billedet bliver afsendt fra USA, så der kan gå op til 14 dage, før det havner i Danmark. Det koster 11-12 kroner at sende et kort til Danmark, men det første kort er gratis. 

Postagram findes både til Android og iOS. Her på ComON har vi tidligere omtalt Postagram, og du kan læse mere om app'en i denne artikel

Apple har desuden lavet en iPhone app, der minder om Postagram. Den hedder Cards og kan downloades gratis fra App Store, men det koster omkring 28 kroner (5 dollar) at sende et kort til Danmark og 17 kroner (3 dollar) at sende et kort til en adresse i USA.

Følg @wittorff på Twitter

Læs også:

Facebook og Instagram blæser til video-krig på nettet 

Instagram udsat for heftig kritik efter bryst-billeder

Sådan finder du de mørkeste sider af Instagram
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere